Това кога го забеляза? Аз имам наблюдения от миналата седмица края.
Я виж ти, бутона "чувствам се късметлия" се появи отново до бутон за google търсене при sugesstions, при търсене. O_O Аз ли не съм забелязала или това е ново?
Може да правят някакви промени и затова така да има "шаване" из серпа.
Ето за какво говоря:
Да видим след една седмица кой къде.... Така де, окончателно. Някой някакви размествания, нищо че едва сутринта е дръгнало....
Да видим след една седмица кой къде.... Така де, окончателно. Някой някакви размествания, нищо че едва сутринта е дръгнало....
Не се знае колко ще е окончателно. Рефреша тръгна четвъртък вечер. Разместванията са брутални в много ниши, но днес е най-силно. На мен ми направи впечатление, че наказани страници при първия рефреш сега лека полека ги връща, но по-назад от предишните им позиции.
На моя сайт скочи трафика с 30%, думата, която оптимизирам се е качила само с 5-10 позиции (още е назад от заветното 1-во място), точно по статията, която оптимизирам донася тези 30% повишаване на трафика. Странна работа.
Аз за момента не съм забелязал някакви мега промени поне при сайтове, които наблюдавам. Аз очаквам леко преструктуриране и може би ще даде шанс на отпадналите от миналия пингвин, но само предполагам. Между другото тези ъпдейте нещо много зачестиха....преди време имаше период, в който не се чуваше нищо, а фирмите имаха време да коригират доста неща, преди да посрещнат следващия. Сега каквото са направили, направили, вече е факт.
някои има ли идея дали линковете от пинтерест и тъмблър са засегнати от пингвина?
Защо да са засегнати? Няма причина. По-скоро са силни само тези от силните бордове и/или профили. На Google вярвам му е ясно, че е там може да се манипулира, но поне по-малко, защото разчита, че ще се използва предимно от хора, все пак са социални сайтове. А дори и да не е така, ще разчита на количеството сигнали от хората в тези социални мрежи, а именно шеровете. Естествено колкото по-авторитетен и голям в профила, толкова повече трафик ще получи шернатия линк, както и в повече шерове, ако се окаже интересен за аудиторията на тези профили.
Преди 2 години в едно ръководство за пингвина това пишеше, но според мен е история, дори и да е имало такова нещо. И аз слагам защото реших да направя голям пинтерес профил, сред време да се класира в ГГ вече имам над 200 линка иначе ще стават хиляди, но и сайта ми ще става с хиляди статии.някои има ли идея дали линковете от пинтерест и тъмблър са засегнати от пингвина?