Мнение за новия ми сайт

Друго имах предвид - всички съвети са добре дошли, но съвети от типа оправи си хедъра, проблеми с чекаута и т.н, сайтът зарежда изключително бавно, има непреведени неща, проблеми с мултиезичност и какво ли още не, реално тя няма как да си ги оправи сама. Просто да си намери човек, който да и даде препоръките, да се договорят за цена и да действат. Да и обясняваме сега колко е зле сайта в детайли, това с нищо няма да и помогне.
Да, така е. Имай предвид обаче, че във форума тук, а и в световен план, хората търсещи мнения са с различно ниво на познания в областта на изграждане на сайтове. Което разбира се води до такива коментари и насоки. Според неговото ниво сайта е Ок и се е справил повече от добре, имайки предвид, че е спестил бюджет за това. Но през окото на професионалист веднага започват да излизат някакви неща, да не кажа основни такива, не са спазени добри практики, друго е направено на бързо, а най-често - от незнание.

Всъщност ще помогне. Ще може да си систематизира и разпише едно по-добро техническо задание. Винаги има смисъл. А защо не и да попрочете повече върху точките, които са споменати. Като цяло такива ревюта са полезни, така и за доста хора, които постоянно са в тази сфера - досадни, защото имат чувството, че пишат едно и също. :)
 
Сайтът е изключително аматьорски.
По-добре дайте 200-300 лв на някой от форума да ви направи нещо по-качествено. Или намерете по-подходящ темплейт за такъв сайт.

Не знам дали вие правите тези пана, но искам да ви кажа че са страхотни. Заслужават по-добър сайт.

Колажа с паната е 14 MB - т.е. изключително много и се зарежда бавно.
Е, много сайтове за 200-300 лв съм преправял, изглеждат точно така :)

Сайтът предлага нещо интересно като продукт, което е важното - масово се предлагат китайски боклуци в добре направени сайтове, но е видно, че е правен от човек, който не разбира много от технологиите, използвани в проекта си. Моят съвет към @sanita999 - направи си детайлна стратегия по какъв начин искаш да продаваш продуктите си и как ще достигаш до хората. Подобни handmade неща вървят много в Инстаграм - аз съм купувал доста неща от малки брандове, които залагат точно на това, че са малки и повечето от тях дори нямат сайтове. Ако това ще е и твоят случай, значи на сайта ти му трябва малко пипване на началната и е готов. SEO-то е много зле, но ако няма да го класираш по някакви ключови думи е по-добре да дадеш тези пари за адвекватна на твоя бизнес реклама.

Съветът ми е по-скоро бизнес насочен, отколкото технически - хората по-горе са казали повечето от нещата в техническия аспект. Можеш да ми пишеш на ЛС, за да ти дам някоя друга насока за маркетинга на такъв тип продукти. Също така ако предлагаш дропшипинг мога да ги пусна и в някой от моите магазини :)
 
Продуктите са много хубави; сайтчето не е.

Английският е малко счупен.
... Ще може да си систематизира и разпише едно по-добро техническо задание. ..

Неопитен човек е безсмислено да пише каквито и да било задания.
Това е работа за уеб + е-комерс разбирач.

Виждал съм много такива задания от хора с почти никакви технически знания - обикновено са фантазии и приказки от 1001 нощ, видяно от големи/популянри сайтове и невероятно сложно/скъпо за изпълнение.
 
Неопитен човек е безсмислено да пише каквито и да било задания.
Това е работа за уеб + е-комерс разбирач.

Това ми беше и на мен мисълта, окей да пълним съдържание, но по-скоро жената има нужда от помощ, някой да свърши работата. Не да разписваме задание на човека, който ще го свърши това нещо, все пак това си е негова работа.
 
Продуктите са много хубави; сайтчето не е.

Английският е малко счупен.


Неопитен човек е безсмислено да пише каквито и да било задания.
Това е работа за уеб + е-комерс разбирач.

Виждал съм много такива задания от хора с почти никакви технически знания - обикновено са фантазии и приказки от 1001 нощ, видяно от големи/популянри сайтове и невероятно сложно/скъпо за изпълнение.
И аз съм виждал задания от всякакво естество и изтичници (в IT сферата). За жалост най-лошите, които съм чел са от държавните институции, следвани от общините, след това са тези по някакъв евро проект. В частният сектор, с наличието на технически опитни хора, нещата са съвсем различни и нива над това. Така, че мисля,че все пак ще влезе в някоя от гореспоменатите категории. :)

Въпросът е, че ще има нещо, на което такъв като теб или мен ще има да задава въпроси. Кофти е когато няма въпроси. Така де, задание, което не поражда въпроси дори минимални е, според мен, лоша поличба. :)
 
@sanita999 на чекаута видях за избиране на страна- Великобритания та се сетих за един сайт, който ползват там за продажба на хендмейт неща. Сайта е etsy.com. разгледай го може да пуснеш и твои продукти. Успех!
 
Продуктите са много хубави; сайтчето не е.

Английският е малко счупен.


Неопитен човек е безсмислено да пише каквито и да било задания.
Това е работа за уеб + е-комерс разбирач.

Виждал съм много такива задания от хора с почти никакви технически знания - обикновено са фантазии и приказки от 1001 нощ, видяно от големи/популянри сайтове и невероятно сложно/скъпо за изпълнение.
FB_IMG_1638382998495.jpg
 
Махни го тоя ABV емейл оттам и то в пълния му вид. Първо пощата ти в даден бъдещ момент ще бъде препълнена, ако вече не е, с много спам и в следващия хакната и в чужди ръце. Има къде по-смислени варианти за бизнес кореспонденция... Използвай да речем Gmail като избегнеш в PlainText с @ цялото име, защото това е лоша практика като цяло. За друго лека полека ще го поправиш, колегите са дали не лоши съвети.
 
Какво е ТЗ? Да не се има предвид нов вариант на ТРЗ? Не се заяждам. Имаше едно време ИО се казваше, ама нещо явно не им хареса, че му сложиха някаква по-изкелифинчена абревиатура. А пък си беше яко - "кво става йо, базик между ИО-тата.

Иначе на мен ми е интересно за etsy.com това е някакъв огромен сайт и как ще се забележат точно твоите обяви? Какви са им регулациите. Аз търся човек позициониран във Великобритания, съседни държави, които са ЕС също може би ще ми свършат работа.

Имам промоционална линия, която е само от натурални продукти, градинска продукция, има още за довършване по външния вид. Изключително лимитирани бройки, става въпрос наистина за по няколко бройки от всеки артикул. Качеството е почти съвършено. И искам да я лансирам точно във Великобритания, според мен ще им паднат зъркелите само от външния вид.

Ще ви кажа защо - проблема е във времето за доставка, предполагам че някои от вас не знаят, но Алиекспрес вече имат складове в ЕС, все още не е много развито, но вече има такива които предлагат безплатна доставка в рамките на 3 дни. Това го казвам като допълнение и да ви светна в някои неща :) На мен не ми върши особена работа, тъй като става въпрос за много лимитирана висококачествена органична продукция. И моето виждане е, че или трябва да се продаде на много висока цена или да е вид подарък, което да има презентационен ефект.
Ако някой се заинтересува, ще му пратя лист с артикулите. Още не съм направил етикетите, и аз лично не искам да е от типа на тия плоски куки с псевдо-старовремски етикети и външен вид. Искам външния вид, а той до голяма степен се определя и от етикета да отговаря на съдържанието, щото това не е да кажем варено на каменна пещ през 1932-ра година.

На мен ми се ще да ги предложа на различни изложения, и в тоя ред на мисли може да ми свърши работа и човек който има ноу хау в тази област.

Някои неща не са лимитирани към момента, например високочествени мед, сладко, истинско сладко от най-високо качество от градински ягоди и вишни, тархана, това засега мога да го набавям периодично. Говоря за наистина много яки неща. Истински натурални сокове от десертно грозде със съдържание само грозде, захар и вода, нямате си идея колко яко е това, направо е по-яко от домашен компот. Компоти от череши и кайсии. Доста видове туршии, особено от различни видове т.нар. люти чушки, като има ултра люти, средно люти и едва забележимо люти. Перлата в короната при чушките ми са пукани чушки подобни на т.нар. рибки но само подобни и са в три основни цвята, аз дори не съм виждал такова нещо на пазара.
 
Последно редактирано:
Фантазьор, пак ли се развихри?
Хубаво ги правиш тия работи, яж, и ги споделяй с приятели. Как си мислиш, че някой ще ти се занимава да ти кара двайсе буркана с комтифюр в англия по изложения, не знам просто...
 
Моя съвет е да смените домейна на .ком/нет или ако не ви е проблем парите .бг
Снимките да помислите или да ги качвате по-малки или да намерите тема/плъгин която да не дава пълния размер.
Дизайна ми хареса, идеята ми хареса, иска малко по-добра подредба на категориите, но като цяло ако това е първия ви сайт - уникално, ако имате известен опит, това което изредих ако оправите аз бих се доверил да си поръчам нещо от сходен тип сайт

ПС:Направи ми впечатление че снимките са качествени и приличат на продукти за което браво, харесва ми че са и изрязани много добре.
 

Горе