Re: От: Мнения за Оптичния Нет на Виваком
Ако е с опитка си има спец. у-во, в което влиза оптичния кабел. Ако е ланка е със суич и рутер и декодер и т.н
А относно мобилния нет - аз съм 10ГБ и 2 000 минути. От тях говоря 1400 средно и 8гб нет си отива. За сега най-добре остава Виваком
Друг съвет от мен за фиксирани у-ги - ако сте от Варна и се чудите за мтел - просто недейте
Бе да ти кажа, аз във Варна от година и половина съм на Мтел за телефон и телевизия. За момента само два пъти съм имал проблеми:
1) Още при опъването на кабелите, бяха сгънали на 90 градуса кабела от суича към сет тоб бокса и устройството през 3 часа даваше червена страница и грешка. Хубавото е, че с подмяна на кабела проблема се реши (не чаках да дойде съпорта им)
2) Преди месец беше умряло трасето и близо 6 часа нямах интернет.
Е за този период от време, само два проблема. Мога да кажа, че съм доволен.
Единственото, което ме дразни в мтел, а то всъщност си е и при повечето компании, е че не можеш да променяш услугите си в движение при подписан договор.
Така например, аз съм абонат за интернет и iptv. Купих си смарт телевизор за маса и пари, но не мога да ползвам 90% от функциите му, заради STB-то. При запитване за CI карта ми се отговори, че мога да получа само ако съм абонат на сателитна телевизия, а за да стана такъв, трябва да ми изтече договора.
Те за това, март догодина ще премисля пък дали да подписвам нов договор с мтел или да се насоча към друга компания.
Накратко - кофти политика за запазване на клиентите.