Като малък се опитвах да сменям батериите на часовниците вкъщи. Имахме от онези, които се пъхаха батерийките в едни като тънки пластмасови кутийки, а след това - в часовника. Така ги бутах, че дисплеят се повреждаше. Часовникарите се чудеха на уникалната ми инженерна мисъл, след която после 20 минути не могат да извадят батерията от часовника. И накрая се отказваха.
И се очаква от мен да купя подходящи части, а след това да ги сглобя без компютърът да се разпада по време на носене от офис в офис? Не всеки разбира от всичко. Аз не разбирам от компютри и си го признавам, нямам време да пробвам да сглобявам лаптопи. Че аз без IT-то не мога защитата на HDD-то да си сложа, която се активира веднага след пускане, а трябва да го сглобя целия... малко прекалих с описанията, но дано поне съм доказал, че не е вярно това, което казваш.
Информацията естествено, че я имам на външен хард, който също е добре защитен ( по мое мнение ). Далеч съм от мисълта, че за да спестя пари от таксите в банките трябва да си държа парите вместо в банковата сметка - под дюшека и да залагам капани пред вратата, а като излае куче отвън да ставам и да събирам банкнотите в чувал.
@AseasRoa
Пестенето според мен трябва да стане по друг начин - достатъчно е просто да мислиш като купуваш нещо, а не просто защото някой ти е казал, че ти трябва. Поне аз така пестя много повече от показания горе начин. За мен е дори по-евтино да си купя въпросния лаптоп, защото после тези части със сигурност няма да работят. Предполагам за теб би било по-лесно да си наемеш филолог за превод от български на английски, отколкото да вземеш една книга на единя език, друга книга на другия и да си преведеш документа сам. Аз ще си свърша превода сам, защото съм се учил да го правя с години и го мога... примерът е абсолютно идентичен като дадения от теб