Много ми се иска всички които роптаят срещу данъчната система да спрат да ползват безплатните облаги, като здравеопазване, образование и т.н.. Маринов, покажи ни как се прави и плащай ти пенсиите на родителите си и баби и дядовци. Прати децата си в частни училища/градини, плащай си за всеки един преглед и т.н. и т.н. Покажи ни как се прави! И едва тогава бих се замислил над думите ти! До тогава братле, всички изцяло в сивия сектор сте в един кюп с мангитата, живеещи на наш гръб и ощетяващи децата ни!
Разбира се данъчната система не е перфектна, но благодарение на нея сега можеш да пишеш, четеш и правиш "бизнес"! Управлението и политиците са друга бира, за която мнението ми е прекалено крайно може би.
Приятелю, на личен лекар не съм ходил от 10 години. Имам си медицинска застраховка към частна застрахователна компания и като нещо ми трябва се обаждам на застрахователя и отивам на който лекар аз си пожелая - без унижения, без направления, без да чакам опашки.
Образованието не желая да го обсъждам. Имам роднини в сферата и на средното, и на висшето образование. Поканвам те да прекараш 1 ден в едно средностатистическо училище и мисля сам ще се убедиш как това са похарчени на вятъра пари. За да не съм голословен, ще ти разкажа случка от първо лице с ДИРЕКТОР на едно ей такова средностатистическо училище:
Аз: -Този защо не го изгоните при това поведение и отсъствия?
Директор: -Как ще изогним тази ходеща хилядарка?!
Разбираш ли как се отнася държавният служител към учениците? За него това са едни ходещи хилядарки в бюджета на училището. Системата е опорочена, като награждава не успехи и някакви реални измереми постижения, а награждава броя учащи. Така е и в средното, и във висшето образование.
Пенсиите, ако някой успява да живее достойно и нормално от пенсията си ще се радвам да ме запознаеш с него. Помагам на пенсионираните си роднини с парите, които иначе биха потънали в данъчната система.
Пак повтарям - аз не съм против това човек да връща 10,20 или колкото може процента от изкараните си пари обратно в обществото. Аз съм против това да е задължително и неспазването му да се наказва.
Аз предпочитам да дарявам на благотворителни организации, които работят върху каузи, които чувствам близки. Разбира се да проследявам пътя на моите дарени средства, а понякога дори да дарявам директно нужните стоки отколкото да дарявам пари. Предпочитам да подпомагам възрастните си роднини, а не да ги гледам как изнемогват с мизерните пенсии. Предпочитам децата да получават качествено образование и най-вече да са в среда, която да ги развива.
Данъчната система ви е набита в мозъците до такава степен, че всичките сте промити, ей това е тя.
Няма нищо, което държавата да може да направи по-добре от обществото, освен да плаши гражданите си, че хората от другата страна на една имагинерна линия, наречена граница, са зли и трябва да се борим срещу тях.
Продължавай да си плащаш данъците, пращай детето си в гадните държавни училища, чакай на опашки при лични лекари, търпи унижение навсякъде, получавай некачествено здравеопазване, гледай как мизерстват пенсионерите с пенсиите, които държавата (данъчната система) им осигурява.
Успех!