lqllqlq
Well-Known Member
От: Най-абсурдните клиентски запитвания и желания
Ако трябва да съдя по обажданията и запитванията за монтажи, то над 85% от живущите в София (всички сме на ясно, че не са софиянци на 100%) само поради локацията си са обзети от амнезия от къде идват, знания набити по главите в час по география и смятат, че в България има един град - София. Примери много, но онзи ден не издържах:
Звъни телефона, вдигам и се почна един от трудните разговори:
Ако трябва да съдя по обажданията и запитванията за монтажи, то над 85% от живущите в София (всички сме на ясно, че не са софиянци на 100%) само поради локацията си са обзети от амнезия от къде идват, знания набити по главите в час по география и смятат, че в България има един град - София. Примери много, но онзи ден не издържах:
Звъни телефона, вдигам и се почна един от трудните разговори:
-Моля?
-Ъ-ъ-ъ, да
-Кажете?
- Ъ-ъ, аз да ...такова...и да попитам за това...
-За кое?
-Ми...ъ-ъ-ъ за монтирането
-КАкво за него?
-Правите ли го?
-Непрекъснато, защо?
-Ми да видим тука дали може да стане?
-Може, стига да ми кажете къде е "тука"?
-Ми тука да дойдете...
-Най-вероятно бихме могли, защото ние и сега сме "тука", но нещо ми подсказва, че вие сте "там" и ако продължавате да не ми казвате за кое населено място си говорим се опасявам, че ще си останем ние "тука", но Вие ще сте си "там"....
-Ми аз съм тука, бе!
-И къде е Вашето тука, защото явно не е като нашето?
-Е, как къде? София?
-Е, защо пък как къде? България не е София, колкото и да повтарят обратното по телевизията, така че вие сте там, но ние сме тука в Пловдив, което принципно не е проблем и можем да дойдем "там" при Вас.
-Ъ-ъ-ъ ама вие не сте тука?!
-Да, знам, че е малко шокиращо в този момент да го научите, но е факт, че има живот и извън София. Понякога дори по-добър. Въпрос на гледна точка..
-Ъ-ъ ми аз мислех, че сте тука и да дойда първо да поговорим на място...
-Да, но се оказа, че не сме. Ние тук, а Вие там. Може би телефона ще добра идея все пак да кажете за какво става дума?
-Ми не, то не е за по телефон щото мислех, че тука като дойда и ще поговорим...
-Явно нямаме късмет и разстоянията ще са пречка за тази наша среща. Съжалявам, но не мога да помогна. Потърсете "там" при вас фирма, с която да си поговорите лично щом не е за телефон, ние сме тук и едва ли ще дойдете..