От: Най-абсурдните клиентски запитвания и желания
За онлайн-запитвания нямам опит, но офлайн преживявания много (понеже така се случи, че с коренно различни неща съм се занимавала):
Добър ден! Аз се обадих вчера и Вие ми казахте, че може да си запиша час при доктор Х след три седмици, обаче аз реших все пак да дойда да проверя. Дойдох специално за това от град У (на 100-200-400 км). Затова трябва да ми дадете час. Само за 5 минутки да ме види докторът...
....................
- Вие от Енергото ли сте?
- Не, бабо, не сме. От една фирма сме.
- От ВиК-то ли?
- Не, нищо общо нямаме нито с Енергото, нито с ВиК-то.
- Вие сега така приказвате, обаче после ще вдигнете тока...
-------------------------------
- Това какво е?
- Тотална станция.
- Може ли и аз да погледна?
(поглежда човекът и остава видимо доволен от видяното)
- А, туй много хубаво, бе. И увеличено дава - като бинокъл, и Рекорд пише. Значи записва?
- Да, записва данните и после ги обработваме в офиса.
- Добре, мойта мома. Искаш ли да ми свършиш една работа и ще ти дам 100 лева. Ела надвечер със станцията, като се стъмни. Ще застанеш на ей оная бърчинка на високото, ей онова е мойта черешова градина. Някой ми краде черешите. Подал съм жалба в полицията, обаче нищо. Няма свидетели. Ще снимаш със станцията и после отивам със записа в полицията.
-----------
Редовна реплика - Ей тук като цъкнеш копчето на компа и то ше си излезе (ако е вкарано преди това в компа де, ама явно има някакво магическо копче на компа, което винаги върши работа).