todor_parashkevov
New Member
От: Най-добра банка за осребряване на чекове
Да се надяваме че всичко ще приключи успешно с осребряването на чека, вече са минали 19 дена от както съм го оставил в ПИБ.
Някой осребрявал ли е чеково от Германия и за колко дни става че моя е именно от там
Напълно е възможно след като дадеш чека за осребряване и чакаш един-два месеца да се окаже, че чекът няма покритие - тоест няма да получиш пари.
Някои банки (мисля, че ОББ предлагаше такава услуга) дават възможност да получиш парите веднага срещу някаква допълнителна такса. Ако обаче чекът се окаже без покритие - ставаш длъжник на банката.
Например преди години четох заплахи от страна на Google (или ClickBank - не си спомням), че ако ви хване в измама няма да плати, дори и ако сте получили чек - предупреждава да не се опитвате да осребрявате този чек, защото само ще се набутате в банкови такси - парите няма да ви бъдат платени. Така че тази практика с изпращането на чек, който няма покритие, се практикува не само от измамници, но и от сериозни компании.
Не. В повечето банки е достатъчно да имаш сметка. А някои банки даже не изискват да имаш банкова сметка при тях - плащат ти парите на каса след като парите пристигнат.
Да се надяваме че всичко ще приключи успешно с осребряването на чека, вече са минали 19 дена от както съм го оставил в ПИБ.
Някой осребрявал ли е чеково от Германия и за колко дни става че моя е именно от там