Преди няколко години взех хостинг от ИЦН за един клиент. Имах страшни проблеми с тях, побеляха ми косите.
Но миналия месец, когато купувах хостинг, бях на кантар да взема от тях. Взех от суперхостинг, защото бях на едно събитие и имаше 70% отстъпка от цената за първата година. Иначе план Б ми беше ИЦН.
Много съм доволен от суперхостинг, трудно ми е да намеря лоша дума за тях. Справят се много добре.
Имам домейн при джъмп - контролния панел е уникално бавен. Ако изобщо зареди, обикновено е над 1 минута чакането. Прехвърлях домейна от тях към суперхостинг и бяха доста учтиви и всичко мина безпроблемно.
Бях и на Амазон free tier за няколко месеца, преди да закупя хостинга. Много ми харесва интеграцията, която имат със всичко. Направено е много хубаво и удобно, имат страшно много екстри. Но тези екстри струват и доста пари. А реших, че мога да мина и без тях. Там буквално е няколко пъти по-скъпо, отколкото на споделен хостинг тук.
Общо взето мнението ми е че има много голяма конкуренция в тази сфера, както на световния, така и на българския пазар. Няма да сбъркаш при когото и да си.
Много ми хареса предложението на ns1 за изпробването на сървър, чак ме накара да се замисля за VPS. Една такава услуга би била интересна - предлага се на хората на споделен хостинг да изпробват VPS такъв, ако са доволни си остават на новия.
За сега ще пасувам това предложение, защото имам да свърша страшно много работа преди стартирането, а имам страшно малко време. Ако имах време и някой сайт, за който да не ми пука много много, с удоволствие бих пробвал. Браво !
Та чисто от към програмистка гледна точка - пусни си един профил на зареждането през конзолата на браузъра ( Хром / ФФ ). Там ще намериш колко време се зарежда всяко нещо. Повечето wordpress сайтове, които съм виждал не използват thumbnails и показват пълната големина на снимките всеки път. Имал съм и случай, където да направя нещо глупаво с javascript, което кара зареждането да отнема по няколко секунди ( веднъж дори беше 10 секунди при показването на 50 000 резултата
).
Също виж колко време ти отнемат заявките до БД, в повечето случаи трябва да са под секунда.
пс: Как така хостинг компаниите винаги намират всеки форум в който се говори за тях ? Случайност ли е или имате някакви тулове с които получавате известия ? Ако е второто, може ли да ми споделите, защото се интересувам от такъв.