Здравейте на всички, разбрах за темата от познат, който ми я изпрати.
Първото, което искам да направя е да се извиня от името на авторите ( момичета ), които работят в сайта. Нямам никаква представа от къде набират темите си и не е моя законова отговорност, тъй като те носят персонална отговорност за публикуваното от тях с договор. Тяхна основна задача е да поставят хипер линк и източник според закона за авторско право с което връщат читателите към автора ( реклама ). Но морално се чувствам отговорен за действията им щом засягат нечии чужд интерес. Знам за какво става дума, аз също имам поръчкови много авторски снимки, колажи и текстове, дори видео, които се крадат и най-неприятното е да ги видя във ваш сайт... Неприятно е спор няма, особено когато си заплащал за авторското им създаване.
Също така днес проверих всички пощи на сайтовете, които са официални към информацията от хостинга - до ден днешен
ПОЛУЧЕНО ПИСМО с претенции за сваляне на публикация
НЯМА, нито "гневно писмо". Сългасете се , че инвеститор няма как да следи всяка статия, особено когато това му е хоби инвестиция, а не основна идея. Сами виждате, че проектите са само на шаблон.
Според закона, засегнатата страна трябва да уведоми по официален ред - мейл, телефон. Предполагам позвъняването е било в почивен ден - събота. Няма как да се очаква обаждане и разговор в петък вечер/ събота/ неделя.
В крайна сметка бих накарал съответният автор от уебновинар да изтрие моментално използваните текстове с
доказани авторски права и да поднесе извинение и каквото е необходимо, ако ми бъдат посочени с линкове. Също така може да се отчетат приходите от дадена статия и да бъдат предадени към автора. Те ще бъдат одържани от заплатата на неправомерно копиралия.
Нека обаче вземем предвид следните факти:
Не увдомявате отсрещната страна за проблема по мейл/ телефон.
Не търсите решение, а напротив - започвате с агресия и дирекни обиди и закани. Деветдесетте години отминаха, а Враца е доказателство, че човек трябва да си обмисля всяко свое действие.
Изразходвате толкова много енергия, вместо просто да се свържете с мен и да разрешим проблема с едноминутен разговор.
Отварям сайта ви и виждам АВТОРСКИ НЕ ВАША СОБСТВЕНОСТ - КОЛАЖ НА СТАТИЯ?
Също така няма никъде текста, който забранява копирането и който регламентира авторските права.
Говорим за закони и авторски права, НО колко закона сте нарушили вие при пускането на тази тема? Заплахи... обиди... закани... саморазправа.. лични данни ... ?
Моля премерете внимателно следващите си стъпки и подберете правилния подход за решаване на този неприятно ескалирал конфликт, от тях зависи моята реакция. Определено се чувствам доста по-засегната страна, която дори не е уведомена за проблем с авторите. Очаквам телефона ви на лично съобщение. Съветвам ви да запазите спокойствие и добър тон, защото след всичко изчетено, моето е на привършване.
Всичко изписано по темата е копирано и запазено.
И молбата ми към всички, които намериха мен като отдушник на насъбралата се несправедливост е да прегледате сайта на засегнатия :
http://spodeli.eu/smyah-do-prasvane...isim-da-deystvam-po-savest-articles-4832.html
От къде е този колаж? Ваш личен ли е, защото познавам автора? И защо никъде в сайта не пише, че всички статии и снимки са предмет на авторско право? И какво стана сега? Крадецът вика дръжте крадеца...
Това е от мен с пожелание да сме обективни и добри на първо място.
Izial sum hilqdi psuvnj chovek..
Bez realna prichina..
Puk i shtaql da me bie drishlioto... neznam kak go interpretirash no az sum besen..
Край на разговора