Непоискани търговски съобщения по телефона - непрестанно.

kamentk

Well-Known Member
Здравейте, от 1-2 месеца съм подложен на телефонен тормоз от някакъв рехабилитационен център или нещо такова, които ми звънят да си правят реклама. Не ме назовават по име или нещо такова. Най-вероятно случайно са ме набелязали, предвид, че никога не съм живял в района в който се намира тая глупост, нито ми знаят името. Не съм редовен ползвател на подобни услуги, че да са ми продали някъде данните.

Ситуацията се случва първия път по следния сценарий:

Звъни ми в работно време непознат мобилен български номер(не е скрит), на пожар. Не е удобно да отговоря, затварям, тези звънят пак. Пак затварям - звънят. Не отговарям - звънят до откат 3-4 пъти. Реших, че може да е нещо важно и вдигам.

Жена представяща се за Гергана Иванова започва с равен глас широко да ми обяснява как е представител на някакъв лечебно-рехабилитационен център на другия край на страната и почва да му прави реклама. Учтиво им затварям, като им казвам повече да не ме търсят за такива глупости, съгласно ГДПР имам право да бъда забравен.

След този случай са ми звъняли още няколко пъти, пак по същата схема - звънят до откат, вдигаш, същата патица с равен глас ми обяснява глупости. Плаших ги с КЗП, полиция и т.н. Нищо не ги плаши. Обиждах ги наред, пак не помага. Последния път блокирах номера, викам, отървах се. Вчера ми звънят пак, този път от друг номер. Явно ги сменят. Не беше удобно - затварям, пак звънят. Вдигам, само като каза “здравейте” я познах, същата патица, наредих я хубаво и и затворих.

Дайте акъл на коя институция да ги дам тези гниди, два номера им имам, предните повиквания, за съжаление, не съм записал от кои номера са, да ходят да ги проверят. Страшна наглост, граничеща с олигофрения. Не си ли записват някъде, че тоя номер няма интерес към тъпите им оферти? Не да не ми губят времето, тяхното да не губят…

Вчера пробвах да подам онлайн сигнал до КЗП, обаче искат име на юридическото лице, пък аз го нямам, защото тая не го казва. Днеска мисля да им се обадя, ако има телефон, да им обясня случая, да видим дали ще могат да съдействат. Това име Гергана Иванова 100% е измислено. Реално само 2 телефона имам техени.

Ако някой се сеща друг орган, който мога да сезирам, ще съм благодарен. Всяка идея е подходяща. Сигурно и други хора тормозят по този начин. Решил съм да се позанимая с тях, защото са върховно нагли…
 
Два пъти са ми звъняли. Това даже не е реален човек. Пробвай да видиш, че явно са внедрили някакво базово AI и си говориш с него.


Като ги поискам инфо откъде ми имат данните - случаен набор от цифри. Много хитро.
Казвам - сложете си е базата тоя случаен набор от цифри в игнор листата. Женския глас почва да ми обяснява да не се притеснявам. :))
Дразнещо е, да.
 
Единия път я разприказвах. Човек е. Просто е върховно безочлива дамата явно и е перде. Говори върху теб и т.н. Ако я попиташ нещо много пъти - сменя плочата и отговаря по същество. AI на български не би се справил така добре, така мисля.
 
Не е човек бре, два пъти говоря глупости и това все така монотонно си ми говори и се повтаря даже с фрази и отговори.
Ако е човек - таа е ебаси киборга. :))

Именно това непрестанно говорене върху теб и не спира докато не си свърши изречението. След това като аз кажа нещо има 2 секунди пауза. И почва наново.
Затова мисля, че има обработване на думи в разговора и стартира готов запис. Както и нерелевантните отговори.
 
Последно редактирано:
И аз си помислих същото, че просто засича като говориш и млъква, а като спреш продължава със записано съобщение, ама единия път почнах да я разпитвам някакви работи и отговаряше много по същество. Ако е ИИ, теста на тюринг го мина. Много тъпо ако са разработили такова нещо и го ползват за такава глупост 😄
 
Вие в кви филми сте... ИИ в бг кол център хахахахаха
Направо си пусни една жалбичка в КЗП и да се оправят, напиши че многократно си ги молил да не ти се обаждат и т.н.
 
Аз и двата пъти я питам с човек ли говоря или с компютър, онази си говори за масажи и изобщо дори не показва наченки, че ме е чула и че имам съмнения, че говоря с някой в реално време. Както казах, тряя да е много зле.
На второто позвъняване аз през цялото време си говоря да ми заличат данните и да не ми звънят повече, а женския глас си ми обяснява за некви презентации все съм се поинтересувал. Накрая даже ми иска телефон за контакт?!? И аз продиктувах нещо от сорта на 088888888888, "тя" си го записа и ми благодари. :)))
След това ми задава още въпроси на които аз определено се смеех и отговорях с ясната идея, че отсреща човека би трябвало да разбира, че се ебавам с цялото нещо.
Разговора приключи все едно по средата на изречение, което вече бях чувал преди това и определено не е адекватно ако от другата страна има реален човек. :)
 
И на мен са ми звъняли за подобни глупости и все от Варна. Че и да отида до 15-20 мин, щото иначе ще изтърва мега яката промоция :D :rolleyes: :oops:
 
И на мен постоянно ми звънят от различни места и нищо не помага. Накрая просто реших да блокирам номерата без въобще да се обяснявам. Само като ми звънне някой и почне да обяснява нещо затварям и блокирам.

Най-противни бяха от виваком. Техен абонат съм, но като ми изтече договора мисля да се махна от тях. Звънят ми през няколко дни да ме питат искам ли ЕОН. Аз по принцип имам, но е на името на жена ми - казвам им го това, че вече имаме вкъщи. След това започват да предлагат някакъв таблет, казвам им че не ми трябва питат - няма ли на кой да го дадете? Казвам им, че няма, после предлагат карта за интернет - обяснявам, че съм с неограничен трафик и не ми трябва, пак следва въпроса - а няма ли на кой да я дадете?

И това нещо се повтаря непрекъснато. За една седмица ми звъняха 3 пъти. Накрая се развиках на жената и я питах много ли е трудно да си запишат, че вече имам ЕОН и че не искам нищо друго. Каза, че не можело и това им била стандартна практика. Затова започнах да ги блокирам и тях. Звъняха ми няколко пъти след това и като чуя виваком не казвам нито дума, а затварям и блокирам номера. Вече съм блокирал няколко и като цяло има ефект, доста намаляха обажданията.
 
На жена ми пък постоянно звъняха от топшоп, че веднъж беше купила нещо от тях, мисля че са студио Модерна. Абсолютен тормоз и накрая ходихме до офиса им и уж казаха, че няма да звънят повече, ще видим до кога.
 
Ей сега пак ми звъняха, даже същата Гергана, дейба простотиите.

На служебни номера ли ви звънят или на лични?
 
Ей сега пак ми звъняха, даже същата Гергана, дейба простотиите.

На служебни номера ли ви звънят или на лични?
Изтества ли и човешките способности? :D

На мен ми звънят на служебен телефон, има го публично.
 
Моят е абсолютно личен. Имат го предимно приятели и роднини. Тук там съм го давал за регистрации, по уж легитимни места. Не е публичен. Не е някакъв лесен за набиране…

Да не са ни продали данните от някой хостинг/домейн регистратор или нещо такова, че явно много хора от форума са пропищели. Разпитвах приятели и роднини, никой нищо не знае.. Чудна работа…
 
И кой е тоя център, ако не е тайна?
 
И кой е тоя център, ако не е тайна?
Ми поне при мен го казва в началото и не е нещо запомнящо се. След това съм питал, но ми говори други неща. Затва мисля, че не е реален човек.

А иначе данните.. хора, данните ни ги има в N-брой бази някъде, то кво ли не изтече през последните години.
 
Понеже ми е прясно от темата за КЗП, може да се пусне една (или до колкото разбирам повече) жалби до КЗП.

чл. 68к т.3 от ЗЗП, във връзка с чл.6 т.4 от ЗЕТ

Ма нека и @hardlemm да си каже мнението.
 
Понеже ми е прясно от темата за КЗП, може да се пусне една (или до колкото разбирам повече) жалби до КЗП.

чл. 68к т.3 от ЗЗП, във връзка с чл.6 т.4 от ЗЕТ

Ма нека и @hardlemm да си каже мнението.
Нямам какво да пиша по темата, защото нямам никакъв опит със законодателството в областта на кзп, в темата за КЗП съм коментирал единствено процедура за връчване на ауан.
 
Ми поне при мен го казва в началото и не е нещо запомнящо се. След това съм питал, но ми говори други неща. Затва мисля, че не е реален човек.

А иначе данните.. хора, данните ни ги има в N-брой бази някъде, то кво ли не изтече през последните години.
Еми следващия път го изиграй по-заинтересован, дет са вика, немаш търпение да ги посетиш... да ти дадат адрес и други данни :D
 
0884332538

От тоя номер ми звъняха, но им затворих. Повече не са след това 😀


Последните коментари... явно е неква схема, не е за КЗП :D

т.е. за КЗП е, ма едва ли имат капацитета :)
 

Горе