Да, абсолютно съм съгласна с теб, Leverage.
Мен ако питате БГ търговците сами си го правят.
Изненадващо е колко малка част от онлайн магазините в БГ са предоставили на клиентите си възможност за плащане, различно от 'наложен платеж'. Еми на мен пък не ми е удобно всеки път така. Понякога не съм в къщи и искам да си платя предварително всичко, за да може като мине куриерът да остави пратката на някой от домакинството, без да ги ангажирам да плащат. А понякога, за да си платя НП, аз трябва да ходя да тегля пари от банкомат (защото в мен нямам достатъчно налични пари). Вече масово и заплати и пенсии и майчинства и каквото се сетите не се дава на ръка, а се получава в дебитна карта. Къде-къде по-лесно е за клиентите да си платят директно с карта, вместо да поръчват с НП, пък да ходят да теглят, пък ако не съм си вкъщи да инструктирам близките колко пари да дадат на куриера и т.н.
И отделно доставката - дайте опция на хората ако живеят на кънда-мънда и нямат офиси на Спиди Миди Еконт и СИЕ , вместо да дадат 7/8лв до врата, да си платят с карта предварително и да си получат за 1.50/2лв пратката в пощенския клон.
Не е нещо неизпълнимо и вярвам, че ще донесе позитиви на всеки, който се вслуша в този съвет.