Айде погледни го обратно. Същото може да се каже и за вашите твърдения. Твърденията за задушаване на бизнеса, за безработицата и пр. и рисуването на черни картини за икономиката. Аз също мога да кажа, че вадите 2-3 показателя извън контекста и почвате да си правите свободни съчинения по темата.
И накрая най-смешната надежда, че сега като дойде друго правителство и нещата ще се оправят. Това трябва да си някакъв непоправим оптимист да вярваш, че има правителство, което може да оправи нещата бързо и лесно с магическа пръчка (какво да е правителство - не казвам на дадена партия).
Още повече, че как ще правиш 4% ръст като Европа, съседните ни страни и основните ни търговски партньори са замръзнали на 0.1-0.2% ръст или имат отрицателни ръстове.
Още повече правителство на БСП.
Аз бях пуснал една тема, ама едва ли сте я погледнали. Пускам линка пак.
http://www.google.com/publicdata/explore?ds=wb-wdi&ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=ny_gdp_pcap_cd&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country&idim=country:BGR:ROM:CZE&ifdim=country&tstart=611701200000&tend=1274389200000&ind=false
От ляво може да си цъкате, коя да е страна и да я включвате на графиката. Може да видите какъв растеж сме генерирали ние и какъв комшиите (а и други страни). И как по време на най-големия бум ние проспиваме шансовете си, защото имаме едно "много добро" правителство начело със Сергей Станишев и Орешарски финансов министър. Ама било е добро - да добро спрямо предните, ама ако отчетеш световната икономика и комшиите - е било зле спрямо тях.
Сега същото правителството на Герб било лошо, ама ако отчетеш световната икономика и комшиите се вижда, че не е чак толкова лошо всъщност.
И гледайки графиката и знаейки какво е положението в Европа, комшиите и търговските ни партньори, знаейки кой ще управлява, спокойно мога да заложа на спад на икономиката с 0.5 - 1% и всички последствия от това.