Новите разпоредби за запаса.

От: Новите разпоредби за запаса.

Едни жени, които са повече мъже от тук пишещите нихилисти

форумния уйник пак пръдна, ГАЗ!

Капитан слага сина си да спи.
- Не ми се спи, татко - капризничи синчето, - искам слончетата да потичат!
- Късно е вече, синко, лягай да спиш.
- Не, не е късно, искам слончетата да потичат, искаааам!
- Ох, какво да правя с теб! - въздиша капитанът, скача, излиза от блока, пресича казармения двор и влиза в спалното помещение:
- Рота, стани! Тревога! Сложи противогазите! Бегом!

Никой не ти казва да си в армията, а да имаш модерно военно обучение, с което най-малкото да можеш да оцелееш и защитиш себе си/близките си в сложна обстановка. И разбира се да защитиш държавата си, ако се наложи.
Точно казва да си в КЕЧ-а, че циганията не можела да чете. Комшията ми, българин - беше точно при циганите в трудови "войски". Както ми го описа - си е точно каторга. Че и по-лошо, защото ги юркали да тичат след края на тежък работен ден.
Едни жени, които са повече мъже от тук пишещите нихилисти:
Пиши се към тях, щото си татин синко, дето не е служил. Потърси някоя кака да ти покаже как се разглобява пушката!:lol:

Съвременна армия се прави със съвременни оръжия. В продуханите ви мозъци - правите нещо като поляците, дето хукнали с коне срещу танкова бригада на Хитлер. Излишно е да казвам, че се попикали от смях в танковете. Ей такива карикатури сте, дето с дива кашимерия щели да правят войска.
Кашимерия значи пехота, че виждам не вдяваш от военно дело. Поне пехота знаеш ли какво е?

Питам въпрос - ти вярваш ли, че при всичкото полжение в родината, на фона на всичко, което е около нас - обучението ще отговаря на горния цитат?
Приятелски съвет - въпроса е прост, очаква прост отговор от сорта на ДА или НЕ.

По-добре да опиташ и да се провалиш, отколкото да не опитваш. По твоята логика, дай да закриваме държавата. Не става така.

С такова отношение - военно ти обучение - паклама, по-скоро някой кръжок по литература и разсъждения за съдбата на лирическия герой да направим. Не може човек прост отговор на прост върпос да получи.
Ташак мъдите от цялата ситуация - отговора е, че очевидно резултата няма да е нито модерно, нито обучение, камоли нещо дето ще те научи реално да защитиш когото и каквото и да било. И на бай бангал от най-затънтената мах'ла му е ясно - че ситуацията ще е 1 към 1 с - нещастник дето на вързано куче - леб не може да даде - обяснява как да се защитаваш "например - ако видиш ядрената гъба - лягаш с крака къди нѝея, че да си предпазиш главата". Ти затова и не можа на един прост въпрос да отговориш - ДА или НЕ.
Да не задълбаваме в това - питах те нещо - да или не - не можа да спазиш единственото условие, въпреки, че нищо нямаше да ти коства. Кфо подяволите те кара, да мислиш - че би спазвал условията и би бил щастлив, ако условията не бяха поставени от ThVengefulOne, a от Старшина TheVengefulOne?
А като за последно - има си приоритети - обучение относно "ако видиш ядрена гъба - легай с краката подир нѝея" е много надолу в стълбицата; има още 100 неща, които трябва първо да се оправят в държавата..

Въпросът ти е прост, в смисъл че е глупав. Няма как да знам какво ще стане, ако се направи каквото и да е. Да не съм врачка? Но що искаш - да, може да се направи какво трябва, разбира се.

Аз не получих отговор на въпроса си - казармата те прави мъж, така ли?

Дано ти плащат на пост, защото почна да се изчерпваш. За да получиш отговор на въпроса си, питай някой, който твърди горното. Аз казвам, че трудностите те правят мъж. Търпиш и преодоляваш. Физическото укрепване на организма те прави мъж. Мъжът трябва да е силен, а не плужек. И има още много неща, които те правят мъж.

. Физическото укрепване на организма те прави мъж. Мъжът трябва да е силен, а не плужек. И има още много неща, които те правят мъж.
Е как ще станеш силен, като хранят с медузи, щото дебелосеркото краднал храната? Питай тейко си кво значи медуза за ядене.
След учебната рота храната беше като за каторжници. Отслабнахме почти всички! Казармата в последния си вид е престъпление срещу Човечеството.
В ШЗО-плевен дори не ставала за ядене, да пазаруват от лафките и да правят търговия за сметка на каторжниците. Давали я развалена, ся аз не съм го видял, разправя ми тамошен каторжник.

От: От: Новите разпоредби за запаса.

Е как ще станеш силен, като хранят с медузи, щото дебелосеркото краднал храната? Питай тейко си кво значи медуза за ядене.
След учебната рота храната беше като за каторжници. Отслабнахме почти всички!
Не знам, питай тия които са ходили в казармата. Двама пишат тук по темите, и двамата казват, че храната е била ок и питателна.

Дано ти плащат на пост, защото почна да се изчерпваш. За да получиш отговор на въпроса си, питай някой, който твърди горното. Аз казвам, че трудностите те правят мъж. Търпиш и преодоляваш. Физическото укрепване на организма те прави мъж. Мъжът трябва да е силен, а не плужек. И има още много неща, които те правят мъж.

Аз тук имам 270 мнения, ти - 4000. Познай на кой му плащат на пост...

По темата - ти на предната страница показа снимка на девойки, с коментар, че са повече мъже от други мъже (то тва е бахти комплимента, ма нищо).. Та ще разясниш ли какво имаш предвид с това си мнение? Защо са повече мъже, щото са в армията ли?

От: От: Новите разпоредби за запаса.

Не знам, питай тия които са ходили в казармата. Двама пишат тук по темите, и двамата казват, че храната е била ок и питателна.
Може да е било по татово време. Аз лично ти казвам, че един ден беше постно, другия - сланина. Месо като месо в бойното поделение не помня да е имало. Ся аз намазах в офицерския стол, там си беше ОК.
За закуска имаше 50 грама резен шпеков салам, но аз сега не поглеждам такъв ерзац.

Аз тук имам 270 мнения, ти - 4000. Познай на кой му плащат на пост...

По темата - ти на предната страница показа снимка на девойки, с коментар, че са повече мъже от други мъже (то тва е бахти комплимента, ма нищо).. Та ще разясниш ли какво имаш предвид с това си мнение? Защо са повече мъже, щото са в армията ли?
Не, защото не са избягали, като мишки, загърбили са себе си и се бият за Родината си. А познай, ако тук стане война дали ще останеш да се биеш за България или ще си биеш шута нанякъде ;)

Колкото до плащането на пост, да, Блинки ми плаща. Питай го :lol:

Личната ти драма със заплащането не ме интересува.
Иначе, да разбирам, че ти познаваш въпросните жени и знаеш за какво се бият, също така познаваш и мен?
Няма как да се провери, но ако стане тук война, именно военните са тия, дето първи ще си бият шута. И вероятно - по-добре.

Ето да хванеш вяра, че е простотия и голодомор!
Общо взето студ и сняг - нашия взвод беше единствения на плаца да чисти снега ежедневно и по няколко пъти на денонощие. За манджите не ми се говори
Казармата на артдивизиона в бившия ІІ район си е още там, но на мястото на кашишката сграда има Лидл, а там дето беше секретна секция със знамето, киносалона и по-надолу складовете - Технополис.Под него почти до военната болница голям магазин за мокети, балатуми, тапети и други такива.
А Минчо Алексиев си беше пич. Веднъж дневалните носят обяд на болен школник в лечебницата. Среща ги той и ги пита къде са тръгнали. Докладват, че носят храна на болния. Следва въпрос и обяснение: Болен ли? Болният не трябва да яде. И ги връща обратно в столовата. Знаеше още тогава, че лечебното гладуване е много ефикасно.
http://www.segabg.com/replies.php?id=158179&p=12

За военните не знам, но за такива като теб съм сигурен. Жените не ги познававам лично, следя им фейсбук страницата - кюрдски бойци са, от Рожава.

Каторжници, като ти разправям...
Спяхме в калъфите на оръдията, вместо в палатки и бяхме оставени без храна. Помня вълчия глад накрая и как, прибирайки се в камиона, си разказвахме един по един какво ще ядем, когато се приберем в полагаемата се. Сутрин, втора закуска, обяд, следобедна закуска и вечеря. Почти всеки имаше в главата си меню за по 3-4 дена. Разказвахме, слушахме се и преглъщахме. Когато се прибрахме, сухите вафли в лавката свършиха за 5 минути.
http://www.segabg.com/replies.php?id=158179&p=14

За военните не знам, но за такива като теб съм сигурен. Жените не ги познававам лично, следя им фейсбук страницата - кюрдски бойци са, от Рожава.

Какви са тия като мен? Щото аз бях в казарма, ти не. Според твоята логика, ти не си мъж.

Така ли се възмъжава - с изтезания на зъболекарския стол?
http://www.segabg.com/replies.php?id=158179&p=14
Щото ние нямахме, та отчитахме бесния студ в Кукерландията чрез изплюване върху бетеера - замързаше на секундата.
Това на едно занятие по тревога, два часа преди което шлосерът, който го играеше зъболекар в 24260, ми извади почти без упойка шести горе вдясно и ме прати в ледената зимна нощ с едно мижаво блистерче аналгин с изтекъл срок в ръка. Същият зъб, който преди това пробва да умъртви, и след третия неуспешен опит просто му извади нерва така, жив...
Хубаво есе:
http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=458&aid=10755

За гладен, гладен си бех постоянно. Факт е, че кашиците си ходехме с лъжиците по джобовете.
http://www.segabg.com/replies.php?id=158179&p=15

Помня храната винаги не достигаше. :udri: Може и да сме изхвърляли храна, но не защото сме били сити, а защото храната не ставаше за сипване в корема. :shock: Ти я тъпчеш тя се връща обратно.
http://peugeotclub.info/forum/viewtopic.php?t=76124&start=40

Последно редактирано:

@Rabin, ае са поспреш малко да бълваш простотии. Верное че храната повичето време не ставаше, но говорим като цяло за наборната служба, ако се върне, старите фатмаци артелчици ги нема,,,,Яд ме е че ного пискаш, но реално от тези медузи си ял един два пъти, па можи и хич, ама си чувал за тех, шото знам фазанчетата и писарчетата и щабарчетата къде ядяха, неса били редом с кашика,,, тъй лий заспал грездей

Храната при нас си беше средна убост, но все пак оставаше достатъчно за свинете на старшия артелчик, а щом е оставала заначи не е била и толкова хубава:)

Що не пуснете тема ,,казармени истории,,, всъщност няма смисъл, защото няма кой да пише в нея, всичко на всичко 5 човека от форума са отбили редовна военна служба.
Само който не е ходил няма представа за какво става въпрос, дори и да е чувал казармени истории друго е да си бил там.

Дори и да се въведе някакво военно обучение то ще е нещо подобно на казрмата от миналото, за да се проведе както трябва трябва да се провежда от чуждестранни обучаващи, което едва ли ще стане, най-вероятно ще се подберат сдухани фатмаци който имат единствено за пример старата казарма и просто ще я възпроизведат в мини вариант.

Какви са тия като мен? Щото аз бях в казарма, ти не. Според твоята логика, ти не си мъж.
Нескопосан опит за тролене, поредния. Айде сега ме цитирай къде съм твърдял, че казармата те прави мъж?

Горе