От: Някой може ли да дефинира какво е етническа нападка и обида?
Ко речи? Етикет турчин на всеки с турски етнос!? Не съм сигурен как да те разбирам ... Такова нещо като турски етнос няма! Точно ти ли го казваш, че религия и етнос нямат нищо общо
Че нали всички турци в България, които се появиха са по тая схема! Щом си мюсюлманин, значи си турчин!
Да, 40% мюсюлмани!?
Приятелю, в голяма заблуда си. Религия и етнос за различни неща. Вярата пък е съвсем друго нещо. Да твърдиш "Щом си мюсюлманин, значи си турчин!" е аналогово на това да кажеш, че всички българи са християни или всички индийци са будисти.
Пък ето ти пример - ако един българин замине да живее в Америка, и след дълго време той ще е американец, независимо каква религия изповядва или в какво вярва. Лично познавам хора, които заминаха там и вече казват, че са американци. Виж
това, вероятно ще ти е в ужасна полза, за да схванеш концепцията за етнос, нация и народ.
Как може да има турци в България? Ми никак! Може да се говори само и единствено за български мюсюлмани... Това че си дърво с измислени корени не е мой проблем... Общото ти с Турция е точно толкова, колкото на мен с чукчите.
По дефиниция и накратко, турците в България са хората, които идват на почивка или служебни задължения за кратък период от време в България. Всички граждани на Република България се наричат българи.
По същата логика, на човек, който живее в София е прието винаги да се каже софиянец, независимо дали си пече гъза през лятото на плаж във Варна.
как да празнуват 3-ти март ако се чувстват турци?
Гражданите на Османската империя и хората от турски произход, живеещи по това време във България са две коренно различни неща.
Пък и искам да спомена нещо друго - който казва, че Васил Левски е мразел тези "турци" в България, вероятно е политик. Ето какво е казал Дяконът: "Мечтая за чиста и свята република, в която и българи, и турци, арменци и гърци ще живеят равни пред законите." Но това в политиката никъде не се споменава. Защо ли? Защото сентенцията "
Divide et impera" винаги е била в сила и винаги ще бъде. Докато има хора, които не са вникнали в същността на нещата, ще ги има и онези гадни партии, които за основна цел имат да разделят народа по брутален начин.