Няма ли да има някаква форумна среща? Да си премерим ... клавиатурите

testkiwi

Well-Known Member
Ходих на няколко дето познавах само виртуално хора и доста приятелства и контакти завъдих :shock:
Даже на мини купърската измислихме нещо алъш-вериш да завъртим с едно момче 8) Ако направя сайта де :)

Нещо предприемаческа среща няма ли да има тва-онова?

От: Няма ли да има някаква форумна среща? Да си премерим ... клавиатурите

Нещо не те отразяват старите кучета :) Ти ли мислиш да я организираш срещата или пускаш тема за набиране на кандидат-организатори?

Лили Гагарин - истината е, че никой не иска такава среща. Бях тръгнал да организирам подобна среща, бяхме се разбрали даже и за мястото къде да бъде - Велико Търново и региона. Но се отказах, защото всеки чака наготово и се скатава. А аз не живея във Велико Търново и ще ми е малко трудно да намеря от тук подходящи места за един уикенд за 1-2 дузини хора: идеята която всички подкрепиха беше срещата да бъде извън София, на подходящо място, от петъка (някой хора изявиха желание и от четвъртъка) и който иска да си дойде с жената, децата, гаджето, любовницата/ка... .
Щях да я направя, да завъртя малко телефони и да пусна връзки, но като видях колко тарикати има тук, във форума, които чакат наготово, а живеят в региона и самите те имат възможност да проверят на място и да запазят подходяща вила/хотел за нас за един уикенд, и се отказах.

Каква би била целта на такава среща ? Все пак повечето хора са тук за да правят бизнес / пари , а не приятели.

На такава среща компютрите ще бъдат забранени (образно казано). Ще се съберем да се опознаем, да ядем, пием и да се веселим. Приятелството и връзките които се градят на такива срещи са много по-важни от парите.
Все пак не забравяйте, че истинският бизнес се прави на маса, на маса в кръчма :)

Винаги може да си вземете 2-3 почивни дни, въпросът е дали ви се иска да го направите, дали ви стиска за това. :)

Все пак да дам няколко съвета, ако някой изяви желание да организира среща, че съм го яла вече няколко пъти дървото с организирането на подобни срещи :)

За колкото повече дни е ангажиментът, толкова по-малко желаещи ще има. В този смисъл е по-добре да е нещо само за конкретната вечер, пък ако има мераклии за 3 дни яли, пили и се веселили, просто те да си продължат. Смятайте задължително поне 1/3 по-малко присъстващи, от заявилите твърдо желание да дойдат. А ако я организира някой новак, процентът трябва да е още по-голям за неприсъствието. За тези, които се чудят, въобще не коментирам. Задължително заведението не трябва да е с предплащане за брой хора, защото организаторите е почти сигурно, че ще се набутат. Хубаво е всеки сам да си избира консумацията и да си я плаща, защото има и хора с по-уникални хранителни предпочитания. Хубаво е да има възможност и за пускане на лична музика.

Разбира се, че има хора, които не желаят да си смесват виртуалния и реалния живот. Други няма да имат възможност като време и финанси, ако живеят прекалено далече от мястото на срещата или пък наистина имат някакъв важен ангажимент - но все пак затова срещата е добре да е вечер. Трети пък, при които виртуалният имидж чувствително се различава от реалния, няма да дойдат, защото ще им изникне нещо наистина важно като например, че котката им се е разболяла.

За колкото повече дни е ангажиментът, толкова по-малко желаещи ще има. В този смисъл е по-добре да е нещо само за конкретната вечер, пък ако има мераклии за 3 дни яли, пили и се веселили, просто те да си продължат.

Всичко това което каза е вярно, а от практиката ми на организиране на срещи знам, че винаги има няколко човека, които изявяват желание да останат по-дълго. За това най-доброто е един уикенд: събота около обед започваме да се събираме, вечерта заедно и неделя към обед се разотиваме. А който има желание да остава повече или да идва по-рано ще си каже и ще се резервират само за него места за спане.

Re: От: Няма ли да има някаква форумна среща? Да си премерим ... клавиатурите

при нас на последната среща преди много години вече станаха.... при 30тина заявили с наминалите доидоха към 50 едвам се сместихме на цял етаж а бяхме няма 2000 души форум, направо се притеснихме как ще ги организираме тези срещи за вбъдеще и затова спряхме да правим и ви окуражаваме да правите локални срещи да се познавате понеже форумците са от цяла България....

Истината е, че coolice и Blinky са слаби пиячи и се притесняват, да седнат на маса :-/

Погледнете го като предприемачи, заведението ще направи отстъпка за сбирка, организатора също може да спечели, аз ако бях щях да ви крам всяка седмица да се събираме и да пиете до дупка и само да смятам отстрани с калкулатора "келепира" / баси яката дума/.
някой по-горе спомена, защо е среща, като повечето са тук за да печелят пари.По-лесно може да се довериш на човек с когото си бил на една маса и си говорил очи в очи.
А и малко социален живот никога не е излишен.

Мога да ви организирам лятото на плажа на палатки и на евтинко семейно хотелче, даже ще изкрънкам да допълнят басейна и може и да изперат чаршафите / не обещавам/.

Истината е, че coolice и Blinky са слаби пиячи и се притесняват, да седнат на маса :-/
Факт. :)

Да си кажа често все си мисля за една в края на септември, но се иска добра организация. Май ще е София мястото. И някое кръчме или пицария, както каза coolice. Това беше в Mr. Pizza на бул. Черни връх. Бяхме всички познати и не толкова познати. :)

Беше весело, сега си спомням. След 3тото голямо става още по-весело, и както спомена s1yf0x, натам не смееш. :)

Аз пък си мислех че не сме слаби пиячи а че имаме лошо пиянство и затова избягваме :) хаха проблемна е пръвата чаша после ставаме други хора - а те колко пият :) една тридневка не ни мърда и после татуировка на лицето без спомен :)

Последно редактирано от модератор:

Преброяване на софиянци и пребиваващи в София провинциалисти ?!? Бирариите само нас чакат?

Изненадана съм, че са присъствали на миналата среща всички, които са заявили, че и отгоре. Явно са сериозни хора предприемачите.

Аз два пъти се пробвах във Варна да се съберем и региона... първия път очаквах поне поне 5 човека е отидах в заведението и сам си останах :)
Втория път видях, че всеки се ската отново и вобще нищо не стана...

Реално повечето са асоциални типове и им е трудно да отидат така да се запознаят с нови хора

Две неща да отбележа по темата.
Аз на среща с много желаещи не бих отишла. Имам си притеснения, някой който не ме харесва да не дойде с бухалка и да ми строши колената. Или ревнивата жена на някой от тук. Много филми гледам, а и съм луда както споменах, така че съжалявам! Иначе с няколко човека, с които си се разбираме и си пишем тук, може винаги да се организираме, не само в София, но и по планините за повече от вечер. Може да е странно, но ако се е създало първоначално макар и виртуално доверие, останалото е въпрос на настроение и възможности.
И да, мъжете са по-сериозни и по-отворени за подобни неща. При жените, донякъде го отдавам на комплекси или свян, не знам.
Второто е, горчивия ми опит като организатор на подобна. Хем, преди това се бяхме събирали, познавахме се лично. Но исках този път аз да се ангажирам да я организирам. Платих капаро, а нямах много пари тогава. Едва ли не последните си ги дадох за капарото. Дойдоха половината от заявилите. И то живеещи в София, бяха неприсъствалите. Цяла вечер се притеснявах, дали ще покрием сметката за да се върже с платеното капаро. Е! повече не мисля, да организирам срещи :) само бих присъствала, ако преценя.

Изненадана съм, че са присъствали на миналата среща всички, които са заявили, че и отгоре. Явно са сериозни хора предприемачите.

Да, доста сме сериозни. Последната среща, после се замъкнахме да пием на някъде. :) Беше лудница. :) Иначе да си кажа честно, може да се измисли нещо тази година. Поне за тук, за София, ако някой има възможност. Така и така последно време виждам и комуникирам с много от форума, та защо не и на по едно да го направи, нищо, че не носим много на пиене, както пише @s1yf0x. :)

От: Re: От: Няма ли да има някаква форумна среща? Да си премерим ... клавиатурите

Да, доста сме сериозни. Последната среща, после се замъкнахме да пием на някъде. :) Беше лудница. :) Иначе да си кажа честно, може да се измисли нещо тази година. Поне за тук, за София, ако някой има възможност. Така и така последно време виждам и комуникирам с много от форума, та защо не и на по едно да го направи, нищо, че не носим много на пиене, както пише @s1yf0x. :)

Ако има нещо в София, свиркайте :) Аз още не съм ориентирана кой и кого тук и няма да имам голяма ползва от евентуална среща по отношение на бизнеса, но тъй или иначе не е лошо човек да се запознае с нови хора.

И мен не ме бива в пиенето. Обаче в яденето... Веднъж спечелих на един панаир състезание по надяждане с мекици - конкуренцията беше жестока :lol:

От: Re: От: Няма ли да има някаква форумна среща? Да си премерим ... клавиатурите

Ако има нещо в София, свиркайте...

Нешо мисля че бъркаш ролите за свиркането...

...Веднъж спечелих на един панаир състезание по надяждане с мекици - конкуренцията беше жестока :lol:

Да ако сате били от маминския форум... наистина заслужаваш награда равностойна на олимпийска купа.

Толкова голям форум си мисля, че ще има много желаещи и не можем се събра на една маса

Горе