От: От: От: Окончателно: гласувaнето вече е задължително
Тая дума трябваше 15 минути да ровя в Google, докато намеря какво означава. Кой използва такива думи в България през 2016 г.?
Изключително неуместно е включването й в тема, където изобщо не беше споменавано за Русия и тя няма отношение към разговора. Всъщност в това прозира слабата страна на един спор. Като види, че няма аргументи и сменя темата. За пореден път се убеждавам, че няма смисъл да споря с хора, за които целият свят се свежда до про- и анти- Русия и средно положение няма. Това показва силно стеснен светоглед, подобно на конете, на които им закриват с капаци очите, че да не се отклоняват от посоката на тоя, който мисли вместо тях.
Аргументите ти изобщо не подкрепят тезата, която опитваш да прокараш и са абсурдни. Все едно да кажеш, че Турция е била основен търговски партньор на България, когато сме били в Османската империя и не е имало логика да търсим някаква промяна. Чел си нещо, ама си го чел като Дявола Евангелието. Количественото натрупване на прочетен материал не винаги води до качествено покачване на интелектуалното ниво, особено ако се чете пропаганда и стъкмистики.
Лошо управление на икономиката във Венецуела довело до сегашната криза. Такъв е масовият тон на пропагандата, който прокарват медиите. Това не значи, че е истина. В управлението на Венецуела разбира се има грешки, основната беше, че разчитаха прекалено много на петрола и нямаха никакъв резервен план в случай, че нещо се обърка. Американците удариха с един куршум много зайци, когато свалиха драстично цената на петрола. Побутнаха си собствената икономика, удариха Русия, а като бонус получиха и Венецуела. Сега, за да е циркът пълен, очаквам да ми кажеш, че цената на петрола се е сринала само под влиянието на свободния пазар.
Тестче, ако бях казал бот и пак беше я търсил 15 минути в нета, щото не я знаеш сега про американофили ли щях да съм? Това е дума, която много хубаво описва човек/група към които е спуснато инфо от мас медиите, без да прилага критична мисъл и да възпроизвежда описаното като папагал. Модерно му викаме към БГ действителност опорни точки, но това е обекта на съдържанието и аргументация, но не и какъв е човека. И политически трол не коректно ползване, защото това е агресивната форма, а ватника е именно точният опис на съдържанието. Не е мой проблем, че не знаеш думи, които примерно не са ползват в този форум, но на други места се ползват. Не знам какво отклонение от темата е да ползвам чуждици, но хубаво ще те върна в темата - след като се пообразова за 15 мин, та сега ще те пообразовам и по-друга тематика - санкциите.
Санкциите са или дипломатически или икономически - при 1-вите определени хора не могат влизат в страната, а при 2-рите има тотално присъхване на търговските отношения. Това не ти е БГ под робството, а ти в 21 век където когато кажеш санкции или ембарго се сещаш нещо като Куба, Иран или например санкциите от запада към РФ или Кремъл към руснаците. При Венесуела санкции са наложени последно от Мадуро по 1-вият вид -
https://news.bg/int-politics/venetsuela-vavede-novi-sanktsii-sreshtu-sasht.html.
Сега вкара нова опрока в мазането ти пропаганда и стъкмистика - ок дай ми данни, които не са такива каквито ги мислиш?
Най-накрая почна да мислиш лошото управление и петрола - значи можеш! Точно така лошото управление за кой ли път цоцализма като модел на ограничения на права и свобода и центална планова икономика си фалира. Много преди срива на петрола те вече бяха в икономически срив - но както вече се убедихме ти това не го разбираш, а ти се спуска инфо че някой на вън е виновен. Случайно да си наясно са галопиращата инфлация през последните няколко години? Да ти е ясно за краха на стоките от 1-ва необходимост още преди срива на петрола? Да си ти ясни гладните бунтове още преди срива на петрола?
Икономика знам, че не ти е сила - ама ми е чудно как са си побутнали собствената икономика - след като срива на петрола им удря няколко трилиона дълг обезпечен в шистите, а редица малки и средни компани в САЩ затварят дейност и десетки хиляди са на улицата? Случайно да се сещаш какво направи СА с ОПЕК в отговор на шистите на САЩ? Спада на търсенето в Азия(най-вече Китай) - срива на редица експортьорки към Китай? Иран да ти говори нещо? Да ти е ясно, че в момента добива на РФ и СА е на пикови нива, където на РФ е на исторически максимуми? Имаш от една страна спад на търсенето, а от друга ръст на производството(другият месец ОПЕК пак ще се събират за ограничение на добива, но пак нищо няма стане) - та ако това за теб не е пазарен принцип то не знам какъв го търсиш в този сайт?
Най-ми е забавна твоята аргументация нулеви факти използваш думи на, които не им знаеш значението - явно санкции и пазарен принцип са далечни понятия от теб, но пък имаш наглостта да казваш, че базираш всичко на факти. Аз нито един факт, от теб не видях - видях, само цапане това стъкмистика, онова пропаганда, САЩ виновен за всичко цоцализма във венесуела е перфе нищо, че близо 200% инфлация за 2015 и боливара тотално девалвира(явно не ти е ясно, че това е следствие на монетарната им политика - където Мадуро има 100% контрол). Ето нова порция гладни протести
http://www.zerohedge.com/news/2016-...er-bullets-amid-violent-anti-government-prote - чудно ми е само едно защо в Швейцария няма такива неща или в друга страна където има про пазарни политики и свободен и доброволен избор, и това страни където са бедни на ресурси. А в богатият и социалистически рай, хората умират от глад?
Чакам новата ти порция мазане - забавляват ме
Да беше казал извинявам се, обърках се, писах без да съм наясно по темата - щеше да ми се вдигнеш в очите, но уви!