Виж ся, ти си руснак. Руснаците не разбират от демокрация :lol:Демокрацията е за хора, които още вярват в дядо коледа.
Така е, там е на други честоти промивката на мозъциВиж ся, ти си руснак. Руснаците не разбират от демокрация :lol:
Пак те питам - ако нещо е приложимо някъде, това значи ли, че то е автоматично приложимо навсякъде?
От липсата на свободен избор и демокрация, много бързо си променяте мнението, що?
Това му се нарича либертарианство и няма какво да връщаш 15-20 века на зад и сега си работи просто държавната централна власт и елита не иска и да чува, но хубавото е че икономическото проявление на тази простотия скоро време ще имплодира и ще се затрие фиатната монетарна система и от там има голяма вероятност за цялостна промяна, ако по този то по друг по труден и мъчителен модел ще преминем, но пак ще се случи промяната.
Не съм запознат с швейцарската политическа система, нито с нейната история. Не ме интересува какво има някъде, интересува ме какво е разумно да очакваме тук.Не видях къде си ме питал - но имаме прогрес от няма демокрация към има демокрация някъде.
Няма базови приложими неща от демокрацията, които да ги няма в други политически системи.Ще ти отговоря, че няма една рецепта за всички, но има базови приложими неща навсякъде...
Избор имаш но като гласуваш за ташака, получаваш ташаци. Ресурса го държи народа, ако реши може да промени "елита" по мирен (гласуване) или по насилствен начин (поротести, неподчинение и тн.) Демокрацията не е виновна, че нямаме будно гражданско общество... то от него и произлиза елита. Точно като погледнеш прехода, ще видиш кой е направил нещо и кой не е... кой е забогатял и кой не.
В живота, както и в бизнеса, нещо зависи от теб, само ако имаш ресурс ($). Ако нямаш ресурс, ти си роб, който лесно може да бъде контролиран и смазан, и който не може да окаже никаква съпротива. Ако си мислиш, че нашите държавници могат да не се съобразяват с Големите братя и да взимат собствени решения, които да противоречат на интересите на някой голям и силен, то сигурно вярваш и в дядо Коледа. Накратко се опитвам да ти кажа, че плутократичният елит не може да бъде отстранен, нито по мирен начин (защото няма алтернатива, всяка алтернатива се покварва в зародиш), нито по насилствен начин (защото ще дойде чужда армия и ще те смаже или ще направят така, че хората ще те смажат). Мисля, че е време да пораснете.Истина, но безсмислен пост.
Опитваш се да обясниш нещо, на хора, които предпочитат давярват, че нищо не зависи от тях, всичко е обречено и като цяло елита управлява, а ние сме едни хлебарки в цялото уравнение.
На такива хора - по-добре пробвай да продадеш въже, или летална инжекция. Хем им предлагаш алтернатива да ги избавиш от страданието, хем кешавица можеш да направиш :shock:
В живота, както и в бизнеса, нещо зависи от теб, само ако имаш ресурс ($). Ако нямаш ресурс, ти си роб, който лесно може да бъде контролиран и смазан, и който не може да окаже никаква съпротива. Ако си мислиш, че нашите държавници могат да не се съобразяват с Големите братя и да взимат собствени решения, които да противоречат на интересите на някой голям и силен, то сигурно вярваш и в дядо Коледа. Накратко се опитвам да ти кажа, че плутократичният елит не може да бъде отстранен, нито по мирен начин (защото няма алтернатива, всяка алтернатива се покварва в зародиш), нито по насилствен начин (защото ще дойде чужда армия и ще те смаже или ще направят така, че хората ще те смажат). Мисля, че е време да пораснете.
Какъв е смисъла за цялото начинание, като пуснеш невалидна бюлетина и си изгубил 1 час от времето си?
Разбирам да има ел. гласуване и за 1 мин си готов, но тук не говорим за това ...
Значи пак отиваме до мързела - "изгубил 1 час от времето си". В крайна сметка избори няма всеки ден, дори и всяка година няма. 1 час не е нищо за човек при това положение. А колкото до електронното гласуване, е тогава вече няма да има смисъл от гласуване. Просто партиите ще си платят на някои хакер да им подправи резултатите. Вота ще се купува много по-лесно и за много по-малко пари. И нека не живеем с илюзията, че това няма да се случва - световни сайтове, като този на FBI е бил хакван, въпреки хиляди пъти по-добри защити, специалисти и прочие. Замислете се какво ще се случи в България с електронното гласуване. Знам че това е неизбежното бъдеще, но може би не сме узрели за него все още.
Щом с лекота се съгласявате, някой да ви заповядва какво да правите с вашето време и свобода, дори и за 1 минута и това да не е проблем за вас ... не трябва се чудите защо е такава ситуацията около вас.
Щом оправдавате такава мисъл, съзнателното ограничение и наказание, ако няма подчинение - то не се чудете защо сме на последно място в ЕС.
Чудно ми е щом толкова лесно си предавате свободният избор, какво сте постигнали в живота?
Да съм казал свобода е равно на свободия?Свобода не означава да правиш каквото си искаш, когато си поискаш. Всъщност свободните хора имат много повече задължения към държавата от тези, които живеят в условия на диктатура. Свободата има цена и който не е готов да я плати просто не я заслужава.
Не е въпроса дали един час или 1 ден, а в отнемането на свободният ти избор дали да го направиш или не.
Нужен е само 1 прецедент и на базата на него може се наложи всяко нещо. Щом не разбираш, че не е в часа, а в отнемането на свободен избор. Щом за теб 1 час от твоето време е нищо ... това говори доста за възгледите ти като цяло.
Не се чуди защо се управлява масата чрез стадната методика - нужен е един да повлече стадото защото другите са делегирали свободният си избор на друг, или е нужно да почне с малки отстъпки и накрая се случва от обора на паша, от паша в обора, от обора на стригане и накрая в кланицата.
Едни предпочитат сами да коват съдбата и изборите си, а други обичат някой друг да му казва какво да прави - ако не си цениш най-важните активи свободата и времето, то рано или късно ще ги загубиш.