Малко от мен по въпроса:
Павилионче, ново или втора употреба
Трудови договори с работниците, здравни книжки, система за самоконтрол на обекта.
Разрешително от агенцията по храните за търговския обект.
Разрешително от агенцията по храните за автомобила, с който ще се превозват стоките, ако си ги карате вие.
Ако имате топла витрина се допуска съхранение на печени продукти на скара, пържени картофи, пилешки хапки и др. до 3 часа при температура от 63- 75 градуса. Най удобни са тези от алпака и лесно се мият
Шишове за хотдог
Хладилни съоръжения със съответните термометри. 2 малки хладилника, единия миносов а другия плюсов бих свършили работа. Месни продукти от птиче месо и червени меса, бланширани картофи, сирена, кашкавали и колбаси, могат да се съхраняват в едно хладилно съоръжение, само ако има отделни прегради по между им.
Дали уредите ще са нови или втора употреба зависи от бюджета ви. В интернет е пълно
Мивка ( ако няма удобна свръзка с централен водопровод, става и с бидон с електрическа помпа )
Ток
шкаф за съхранение на препаратите и инвентара за почистване и рафт за еднократната посуда.
Ако няма, може да се използва санитарен възел на съседен обект за храни, като се сключи договор за ползване.
Сертификати за съотвествие на скари, фритюрници и тем подобни.
Касов апарат и свързването му към НАП, договор със сервизна фирма, касова книга, кочан с касови /сторно/ касови бележки, кочан с фактури, свидетелство за регистрация на касовия апарат от сервизната фирма.
Договор за наем на мястото /ако не е собствено/, върху което ще се извършва търговската дейност /най-вероятно от съответната община/.
Рекламни табели и др.
@НАССР системи може да допълни
Тук има подобна тема:
Имам желание от доста време да отворя скара - фаст фууд. Сега имам такава възмжоност, но естествено имам няколко въпроса. Предполагам, че има хора тук, които са се занимавали с тази дейност или се занимават още. 1. Какви документи ми трябват. Доколкото знам трябва разрешително от ХЕИ и т.н...
www.predpriemach.com
Каква трябва да е инвестицията горе долу ?
Не го виждам по малко от 20 000
Това е на кратко.