От: Открива ли се нова продуктова ниша с новите опаковки на цигарите?
nandibandi, имаме една квартална пицарийка в един трафопост и ако щеш вярвай, но в нея още си се пуши - вътре. Мога да ти кажа коя е и къде се намира на лични ако искаш. Не съм ходил много по други такива заведение скоро, но едва ли е само това в което се пуши.
Как ще се забрани тотално пушенето, като ще стане анархия, това е напълно немислимо. Не може ей така да дръпнеш шалтера на милиони наркомани, нали ще изперкат, ще колабират, ще препълнят бониците, ще стане революция. Никъде не се прави така, а в България следваме чуждите модели с години и десетилетия закъснение. Действа се стъпка по стъпка, цивилизовано, и е най-добре да се изкорени пушенето сред младите, пък другите един по един ще изгинат с времето.
България това, България онова... пак казвам, това е глобален международен проблем и се случва от Америка, през Европа до Австралия. Ние сме просто някаква смотана бавноразвиваща се държавица дето си дава дупето на всеки. Тук златни мини има навсякъде. Мен лично локалната конспирация въобще не ме интересува, аз говоря за проблемите глобално. Би трябвало да е пределно ясно - пушенето е вредно, безполезно, ненужно и всеки културно мислещ човек е убеден, че трябва да се изкорени. Включвам много пушачи в това число. Да се промотира пушенето за мен е проява на вандализъм, а аз не харесвам това. Все едно да предложиш да се напиваме до козирката преди да седнем зад волана, само щото ще ни е по-яко.
Наркотиците и пиенето са подобни проблеми, но в никакъв случай еднакви с този. Няма причина да се намесват, това са други светове.
А когато поискам от някои информация и не ми я даде... ти кажи, заслужава ли си да ти вярвам на приказките по-горе?
petya77, и аз нямам проблеми със съобразителни хора, а докато не започнат да ми щипят очите и да се задъхвам нямам проблеми и с пушачи. Но имам проблем когато някой оправдава очевидно вредни неща.