Както казах и преди...лепящите стикери опитаха да ги наложат преди 7-8 години, но не се получи, понеже хората си привикнаха към статичните надписи и на никой не му се даваха излишни пари.
Парен каша духа. Опитай!
Нямам нито ресурса, нито пък желанието да се захвана.
А защо на шофьорските книжки няма снимки на жестоки катастрофи, след като вероятността шофьор да катастрофира е почти равна на тази пушач да се разболее...
Най-смешна ми е картинката, където някакъв баща (той прилича и малко на майка) духа дим в очите на малкото си дете докато го е прегърнал...
Ако спреш наркотиците ще имаш и ресурси и най-вече ЖЕЛАНИЕ. продължавай да упорстваш като магаре
Това е често срещано. Сигурен съм, че малка част от наркоманите знаят какво е това "пасивен пушач. Разбира се не е необходимо да знаеш точно този термин, но като си без мозък не може да се досетиш, че като пушиш в затворено помещение (кола, дом) е разно на убийство за околните.
Въпросът на темата е, как да кажем на властите: Fuck off??
Нали е имало наркомани с високо iq, ти не ли от тях? Мислете де....
Тъй като не съм наркоман, най-вероятно ще пропусна този нов хит. Естествено сега ще каже някой, че ще позная когато след месец-два в класацията на форбс влезе нов милионер - непременно ще бъде продавач на табакериАз не претендирам за iq - титлата ''наркоман'' ми стига. И все пак... мислим, де. Мисля, че дадохме добри идеи. Сега остава някой да се заеме с реализацията. Тръпнем в очакване.
Ти обаче си за бой, nandibandi. Старите пушачи както и да е, започнали са и все някога ще свършат. Но в същото време много деца всеки ден се хващат с тая гадост ей така от гъзария. Табакери, калъфи, стикери, ваденки и т.н. не го правят по-малко гъзарско. Не на пушачите, а на малките непушачи трябва да им стане ясно, че пушенето нито е гъзарско, нито има някаква файда от него, а си е направо излишна тежест. Ако не мислим за себе си, поне да мислим за бъдещото поколение, нали така
Първо, уточнихме, че табакерите са по-скъпия вариант, който дава по-малко опции за разнообразяване/персонализиране на визията на кутията. Стикерите или подвижните плътни целофанчета са по-добра идея, пък и по-евтин вариант. Второ, не е необходимо това да е самостоятелна дейност. Фирмите, произвеждащи различни опаковъчни продукти спокойно могат да съвместят тази дейност. Ако такъв производител междувременно натрупа добра печалба, аз лично ще бъда много щастлива.
Като цяло в тази посока ще се работи в световен мащаб и е най-вероятно пак китайците да превземат пазара.
Ако е като самостоятелна дейност е обречено на мигновен фалит. В случай, че е към някаква друга дейност - не мисля, че ще се спечели нещо. Дори налагането на един такъв продукт е трудно.
Не виждам кой нормален-наркоман ще си украсява кутията. Дори наркоманите знаят, че цигарите са вредни - но навлизаме в други сериозни болести ако започнеш да си украсяваш смъртта която носиш в джоба си. Ок, разбирам, че са пристрастени... но да си лепиш по кутиите лепенки? И на всяка нова кутия (разбирай три пъти дневно) трябва да вадиш пакета с лепенки и да лепиш? Освен кутията с цигарите, ще трябва да носиш и плика с лепенки???
Няма шанс идеята.
Казваш, че лепенките са по-евтиния вариант на табакерите... няма да засягам това, че наркоманите се стискат за 10 лв. - но табакерата е за постоянно ползване, а лепенките трябва да купуваш през ден нов пакет и едва ли ще излезе много евтино.
(само си представям наркоманите как изваждат кутията с цигарите и започват да й се радват на хубавите лепенки които са налепили като луди).
мога да ти измисля много причини поради която идеята не е добра
ето още една: вместо да си купуваш лепенки, по-добре искай на дете си - "дай мамо една лепенка от тези които събираш за кутията с цигари" - хем по-евтино, хем възпитаваш детето.
п.п. някой запознат наркоман да каже дали с такива снимки са всички цигари в европа.
А как виждате въпроса за здравните осигуровки при пушачи и непушачи? Следвайки от това, че рискът при едните е по-голям от другите, трябва ли да се внасят по-големи суми от пушачите, след като логично повече разходи ще създадат на болничните заведения и прочее?
По същия начин каот нощните заведения и мрънкащите непушачи. Хем не пушат, хем консумират по-малко алкохол. Само заемат места Белодробните и раковите заболявания са по-голям % при непушачите тоест май техните здравни трябва да се увеличат
А как виждате въпроса за здравните осигуровки при пушачи и непушачи? Следвайки от това, че рискът при едните е по-голям от другите, трябва ли да се внасят по-големи суми от пушачите, след като логично повече разходи ще създадат на болничните заведения и прочее?