Открива ли се нова продуктова ниша с новите опаковки на цигарите?

От: Открива ли се нова продуктова ниша с новите опаковки на цигарите?

Това е по-яко:

fumer-c-est-etre-l-esclave-du-tabac-1267011105526.jpg

Както казах и преди...лепящите стикери опитаха да ги наложат преди 7-8 години, но не се получи, понеже хората си привикнаха към статичните надписи и на никой не му се даваха излишни пари.

Парен каша духа. Опитай!

Към надписите е лесно да привикнеш - не ги четеш и толкоз. Няма как да свикнеш обаче с някаква беззъба уста или някой храчещ кръв. Всеки път, когато си отваряш кутията, за да си запалиш или я вадиш от чантата или изобщо... това ще ти се набива в очите. Не, че ще те накара да захвърлиш ужасен кутията и да кажеш ''Край, щом опаковката изглежда зле, няма да пуша'' - не, разбира се. Това може да се случи само в главата на 3 годишно дете или на някой с аналогичен умствен капацитет. Ще те накара да скриеш грозното, за да не си разваляш кефа. Отново подчертавам, че цигарите се спират при желание и вътрешна мотивация на пушача. Заплахите за нещо, което може да се случи в необозримото бъдеще няма как да ти въздействат на момента.

п.с. Аз нямам намерение да реализирам подобна бизнес идея. Нямам нито ресурса, нито пък желанието да се захвана. Темата я пуснах от любопитство, да видя дали вече се работи по въпроса, пък и да дам някои свои идеи на този, който евентуално ще се заеме. Тук има хора със сериозен бизнес. Тези, които печетат визитки, флаери и т.н., спокойно могат да помислят за самозалепящи се стикери. И аз им пожелавам успех. :)

От: От: Открива ли се нова продуктова ниша с новите опаковки на цигарите?

Нямам нито ресурса, нито пък желанието да се захвана.

Ако спреш наркотиците ще имаш и ресурси и най-вече ЖЕЛАНИЕ. продължавай да упорстваш като магаре :)

А защо на шофьорските книжки няма снимки на жестоки катастрофи, след като вероятността шофьор да катастрофира е почти равна на тази пушач да се разболее...

Катастрофите в България до голяма степен се дължат и на манталитет.
Що се отнася до снимки на жестоки катастрофи - мисля, че някъде на запад по време на курсовете се прожектират такива снимки или видео от спасителни операции. Аз лично нямам нищо против и тази идея. Като нормален човек и НЕнаркоман. За разлика от наркоманите които скачат веднага на всичко като напушени...

Най-смешна ми е картинката, където някакъв баща (той прилича и малко на майка) духа дим в очите на малкото си дете докато го е прегърнал...

Това е често срещано. Сигурен съм, че малка част от наркоманите знаят какво е това "пасивен пушач. Разбира се не е необходимо да знаеш точно този термин, но като си без мозък не може да се досетиш, че като пушиш в затворено помещение (кола, дом) е разно на убийство за околните.

Другото често срещано при наркоманите-пушачи е това, че може да нямат пари за храна, но за цигари ще имат. Ако се направи едно проучване относно тези две неща ще излязат стряскащи резултати за малоумието на наркоманите (естествено нормалните хора няма да са учудени).

Нанди е права :)
Има много бизнес в това + винаги табакерата е била хубав подарък + може да е колекционерска вещ

От: От: От: Открива ли се нова продуктова ниша с новите опаковки на цигарите?

Ако спреш наркотиците ще имаш и ресурси и най-вече ЖЕЛАНИЕ. продължавай да упорстваш като магаре :)

Ей, тва пък ми е любимото. Като ми кажат: ако не пушеше, щеше да имаш пари за еди кво си... Ми ти като не пушиш, що ги нямаш, бре? Всеки има право да се самоубива по избран от него начин. Не е възможно и най-вече не е редно да правиш някому добро против неговата воля. Отново подчертавам дебело: напълно информирани сме, знаем какво правим и знаем какви са евентуалните последствия - няма нужда да ни информирате с картинки.

Това е често срещано. Сигурен съм, че малка част от наркоманите знаят какво е това "пасивен пушач. Разбира се не е необходимо да знаеш точно този термин, но като си без мозък не може да се досетиш, че като пушиш в затворено помещение (кола, дом) е разно на убийство за околните.

Това пък клише не знам кой ви го е набил в главите, но сте го захапали и няма пускане. Няма нормален пушач, който да пуши в затворено помещение, където се намира детето му или други деца. Пушачите вече са доста възпитани и коректни към непушачите. Вторите са тези, които взеха да прекаляват с претенциите. Ако някой дими на детето си, то това са основно отрепките тип white trash, които причиняват не само това на потомството си, но не е редно именно те да бъдат представителна извадка.

Норт и компания, не се хабете излишно. Тютюнопушенето няма да спре, независимо от смешните напъни на администрацията (която също обикновено пуши). Въпросът на темата е, как да кажем на властите: Fuck off??

Хората са го написали

Последно редактирано:
От: От: От: Открива ли се нова продуктова ниша с новите опаковки на цигарите?

Въпросът на темата е, как да кажем на властите: Fuck off??

Нали е имало наркомани с високо iq, ти не ли от тях? Мислете де....

От: От: От: От: Открива ли се нова продуктова ниша с новите опаковки на цигарите?

Нали е имало наркомани с високо iq, ти не ли от тях? Мислете де....

Аз не претендирам за iq - титлата ''наркоман'' ми стига. :) И все пак... мислим, де. Мисля, че дадохме добри идеи. Сега остава някой да се заеме с реализацията. Тръпнем в очакване. :)

Виж файлът 14046

Хората са го написали

Крумка, файлът на работи. Махни отметката ''Retrieve remote file and reference locally'' и го пусни пак.

От: От: От: От: Открива ли се нова продуктова ниша с новите опаковки на цигарите?

Аз не претендирам за iq - титлата ''наркоман'' ми стига. :) И все пак... мислим, де. Мисля, че дадохме добри идеи. Сега остава някой да се заеме с реализацията. Тръпнем в очакване. :)
Тъй като не съм наркоман, най-вероятно ще пропусна този нов хит. Естествено сега ще каже някой, че ще позная когато след месец-два в класацията на форбс влезе нов милионер - непременно ще бъде продавач на табакери :D :D
Все пак някой да пише в тази тема. Аз лично не виждам никакъв сериозен потенциал за стартиране на самостоятелна дейност по направата на табакери.

Първо, уточнихме, че табакерите са по-скъпия вариант, който дава по-малко опции за разнообразяване/персонализиране на визията на кутията. Стикерите или подвижните плътни целофанчета са по-добра идея, пък и по-евтин вариант. Второ, не е необходимо това да е самостоятелна дейност. Фирмите, произвеждащи различни опаковъчни продукти спокойно могат да съвместят тази дейност. Ако такъв производител междувременно натрупа добра печалба, аз лично ще бъда много щастлива.

Като цяло в тази посока ще се работи в световен мащаб и е най-вероятно пак китайците да превземат пазара. :D

Аз ако бях пушач щях да си взема калъфче и да си пъхам грозните кутии в него, също както с телефоните. Или просто нямаше да ги поглеждам.

Ти обаче си за бой, nandibandi. Старите пушачи както и да е, започнали са и все някога ще свършат. Но в същото време много деца всеки ден се хващат с тая гадост ей така от гъзария. Табакери, калъфи, стикери, ваденки и т.н. не го правят по-малко гъзарско. Не на пушачите, а на малките непушачи трябва да им стане ясно, че пушенето нито е гъзарско, нито има някаква файда от него, а си е направо излишна тежест. Ако не мислим за себе си, поне да мислим за бъдещото поколение, нали така :)

Ти обаче си за бой, nandibandi. Старите пушачи както и да е, започнали са и все някога ще свършат. Но в същото време много деца всеки ден се хващат с тая гадост ей така от гъзария. Табакери, калъфи, стикери, ваденки и т.н. не го правят по-малко гъзарско. Не на пушачите, а на малките непушачи трябва да им стане ясно, че пушенето нито е гъзарско, нито има някаква файда от него, а си е направо излишна тежест. Ако не мислим за себе си, поне да мислим за бъдещото поколение, нали така :)

@AseasRoa, теб специално винаги съм те харесвала, защото имаш много точни наблюдения върху нещата и успяваш да изкажеш мнение без да нагрубяваш никого. За първи път виждам да грешиш и се радвам, че си простосмъртен като всички останали. :)

Ако мислиш, че аз ще накарам децата да пушат, като настоявам да се скрият грозните снимки, много се лъжеш. Децата, които ще пропушат и тези, които вече пушат няма да се трогнат от снимките, а даже ще им се кефят - говорим за основната аудитория на филмите на ужасите, все пак. :)

На децата най-малко им пука, когато им казват, че ще им се случи нещо лошо. Ти му казваш не сядай на парапета, че ще полетиш с главата надолу, то те гледа и ти се хили тъпо. Мислиш ли, че на мен не са ми говорили, когато пропушвах? Че и бой съм яла - файда никаква. :) Със заплахи и забрани тая работа не става, момчета. Евентуално със стимули и въвеждане на нов тренд, но за сега пушещите хлапета си остават по-cool от непушещите. ;)

Първо, уточнихме, че табакерите са по-скъпия вариант, който дава по-малко опции за разнообразяване/персонализиране на визията на кутията. Стикерите или подвижните плътни целофанчета са по-добра идея, пък и по-евтин вариант. Второ, не е необходимо това да е самостоятелна дейност. Фирмите, произвеждащи различни опаковъчни продукти спокойно могат да съвместят тази дейност. Ако такъв производител междувременно натрупа добра печалба, аз лично ще бъда много щастлива.

Като цяло в тази посока ще се работи в световен мащаб и е най-вероятно пак китайците да превземат пазара. :D

Ако е като самостоятелна дейност е обречено на мигновен фалит. В случай, че е към някаква друга дейност - не мисля, че ще се спечели нещо. Дори налагането на един такъв продукт е трудно.
Не виждам кой нормален-наркоман ще си украсява кутията. Дори наркоманите знаят, че цигарите са вредни - но навлизаме в други сериозни болести ако започнеш да си украсяваш смъртта която носиш в джоба си. Ок, разбирам, че са пристрастени... но да си лепиш по кутиите лепенки? И на всяка нова кутия (разбирай три пъти дневно) трябва да вадиш пакета с лепенки и да лепиш? Освен кутията с цигарите, ще трябва да носиш и плика с лепенки???
Няма шанс идеята.

Казваш, че лепенките са по-евтиния вариант на табакерите... няма да засягам това, че наркоманите се стискат за 10 лв. - но табакерата е за постоянно ползване, а лепенките трябва да купуваш през ден нов пакет и едва ли ще излезе много евтино.

(само си представям наркоманите как изваждат кутията с цигарите и започват да й се радват на хубавите лепенки които са налепили като луди).

мога да ти измисля много причини поради която идеята не е добра
ето още една: вместо да си купуваш лепенки, по-добре искай на дете си - "дай мамо една лепенка от тези които събираш за кутията с цигари" - хем по-евтино, хем възпитаваш детето.

п.п. някой запознат наркоман да каже дали с такива снимки са всички цигари в европа.

От: От: Открива ли се нова продуктова ниша с новите опаковки на цигарите?

Ако е като самостоятелна дейност е обречено на мигновен фалит. В случай, че е към някаква друга дейност - не мисля, че ще се спечели нещо. Дори налагането на един такъв продукт е трудно.
Не виждам кой нормален-наркоман ще си украсява кутията. Дори наркоманите знаят, че цигарите са вредни - но навлизаме в други сериозни болести ако започнеш да си украсяваш смъртта която носиш в джоба си. Ок, разбирам, че са пристрастени... но да си лепиш по кутиите лепенки? И на всяка нова кутия (разбирай три пъти дневно) трябва да вадиш пакета с лепенки и да лепиш? Освен кутията с цигарите, ще трябва да носиш и плика с лепенки???
Няма шанс идеята.

Казваш, че лепенките са по-евтиния вариант на табакерите... няма да засягам това, че наркоманите се стискат за 10 лв. - но табакерата е за постоянно ползване, а лепенките трябва да купуваш през ден нов пакет и едва ли ще излезе много евтино.

(само си представям наркоманите как изваждат кутията с цигарите и започват да й се радват на хубавите лепенки които са налепили като луди).

мога да ти измисля много причини поради която идеята не е добра
ето още една: вместо да си купуваш лепенки, по-добре искай на дете си - "дай мамо една лепенка от тези които събираш за кутията с цигари" - хем по-евтино, хем възпитаваш детето.

п.п. някой запознат наркоман да каже дали с такива снимки са всички цигари в европа.

Когато тютюна се появява в Европа буквално е издигнат в култ. Дори лекари са го препоръчвали за лек срещу различни заболявания.

Десетилетия в САЩ цигарите са били символ на мъжественост. В началото на миналия век магазините за тютюн, цигари, пури, лули и табакери са правели огромни обороти и печалба за времето си. През 70те табакерите са били символ на бясна гъзария както сега Ай глупостите.

Подценявате масовия потребител и то много. И в момента тези кутийки и табакери са хит, а за идващите празни от декември до май месец ще бъдат един от най-купуваните и подарявани боклуци. Ще се продават добре около 1 максимум 2 години.

Напишете - калъф за цигари в ОЛХ колкото и да е смотан сайт е показателен за това какво се продава добре

А как виждате въпроса за здравните осигуровки при пушачи и непушачи? Следвайки от това, че рискът при едните е по-голям от другите, трябва ли да се внасят по-големи суми от пушачите, след като логично повече разходи ще създадат на болничните заведения и прочее?

А как виждате въпроса за здравните осигуровки при пушачи и непушачи? Следвайки от това, че рискът при едните е по-голям от другите, трябва ли да се внасят по-големи суми от пушачите, след като логично повече разходи ще създадат на болничните заведения и прочее?

По същия начин каот нощните заведения и мрънкащите непушачи. Хем не пушат, хем консумират по-малко алкохол. Само заемат места :) Белодробните и раковите заболявания са по-голям % при непушачите тоест май техните здравни трябва да се увеличат :)

По същия начин каот нощните заведения и мрънкащите непушачи. Хем не пушат, хем консумират по-малко алкохол. Само заемат места :) Белодробните и раковите заболявания са по-голям % при непушачите тоест май техните здравни трябва да се увеличат :)

Това не го разбрах. Непушачите и непиещите нямат право да ходят по нощни заведения? Искаш да кажеш "пасивните пушачи"? Отделно, дай линк към изследването, което предполагам цитираш, като казваш че %но са повече при непушачите.

Точно затова не вярвам на СЗО - пропагандата. Няма преднамерено направена статистика, която да доказва това твърдение (че пушачите боледуват повече и точат фонда). То е основано на презумпция, но не и на специално направени изследвания. Няма как да се докаже, че съм си счупила ръката, понеже съм пушач, както и да се докаже, че баба Пена е с хронично високо кръвно, понеже дядо Гошо я е правил пасивен пушач в продължение на 50 - 60 години.

Айде пак конспирации :D
Това можеше (и щеше) да бъде направено, ако имаше начин по който да се следи кой е пушачи кой не е.

Както виждате, обяснението е съвсем просто и логично (за някои).

В редица сфери заплатите се определят главно на база опасността за здравето. Надявам се разбираш вече, че здравето е определящо за заплащането/осигуровките и т.н.
Само наркомани-самоубийци се ПРАВЯТ на много силни и мислят, че будят възхищение от рискът който поемат. МАЛОумници :)
Блеки се изхвърли, че смъртта продавала - да продава когато става за средства за избгяването й. А не в смисъл, че смъртта продава средства за смърт (т.е. цигари).

Горе