Открива ли се нова продуктова ниша с новите опаковки на цигарите?

От: Открива ли се нова продуктова ниша с новите опаковки на цигарите?

nandibandi, за мен никога не е късно да се спречкам с който и да е, ежедневие ми е, но аз съм саможивляк социопат и не си го слагам на сърцето :clap:

Има и една такава логика - да накараме децата да пушат цигари за да не посягат поне към наркотиците. Тогава пък какво ще стане - ако всеки навсякъде пуши цигари, вече няма да е гъзарско и още повече ще са привлечени от наркотиците :D Същото ще е вярно и ако въобще никъде няма цигари. Луди глави са това децата :-o Но все пак цигарите са много по-достъпни - забранения плод, който е навсякъде.

Така де, искам да кажа, че един човек ако е загрижен поне малко за света наоколо не би следвало да подстрекава развитието на такава индустрия. Грозни снимки ли... а какво да кажат наркоманите дето гледат спринцовки, набодени ръце, крака и болни физиономии на приятели съвсем на живо.

Иначе децата слушат и всеки който виждат като авторитет. Ако авторитет им каже да запалят цигарка, сигурно ще се затворят някъде на по-тясно че да се опушат повече. Ако авторитет им каже да не пушат, по-вероятно е да се сбият с някой дето им предлага. Общо взето гъзарията е това - да подражаваш на авторитет.

Аз като малък имах впечатлението, че всеки пушеше. Цигарите се рекламираха повече от всичко. Около блока имаше изхвърлени кутии БТ и аз ги събирах заради едни номерца под капака им (трябваше да се отлепи малко). Кефех се и на кутии от западни цигари - Marlboro, Lucky Strike. Не съм пропушил само защото бях задръстеняк, не съм попаднал на "готина" компания, а и почти не са ми давали пари. Никой дори веднъж не ми е предложил цигара. Сега ми е интересно каква е статистиката на брой пушачи преди и сега - дали сега са повече или по-малко?

Е разбира се, този които води по-рисков начин на живот е логично да има по-голяма тежест и да плаща повече за постъпките си.
Не случайно има диференцирани преми в медицинските застраховки за рисков и балансиран начин на живот.

Сега ми е интересно каква е статистиката на брой пушачи преди и сега - дали сега са повече или по-малко?

НЯМА статистика! Ясно ли ти е?
Илюминатите, Ротшилд, рептилите и еврейското лоби което прави Нов световен ред не дават да се правят такива изследвания!
вЕрвай ми! и не ме ядосвай защото заради теб ще изпуша две кутии смърт!

Е разбира се, този които води по-рисков начин на живот е логично да има по-голяма тежест и да плаща повече за постъпките си.
Не случайно има диференцирани преми в медицинските застраховки за рисков и балансиран начин на живот.

дано поне теб RealMoney послуша и да разбере, че пушачите са по-риска група и ако можеше да се следи - щеше да се отразява на здравните осигуровки

Полицай, военни, пожарникари, строителни работници, водолази, планински спасители, летци, служителите в зоопарковете и т.н. имат в пъти по-висок риск за живота и здравето от пушачите. Алкохола е по-вреден от тютюна, всеки пийва малко или много, значи двойни или тройни здравни на всеки.....

Полицай, военни, пожарникари, строителни работници, водолази, планински спасители, летци, служителите в зоопарковете и т.н. имат в пъти по-висок риск за живота и здравето от пушачите. Алкохола е по-вреден от тютюна, всеки пийва малко или много, значи двойни или тройни здравни на всеки.....

Едното е професия в полза на обществото, другото е нездравословен навик във вреда на здравето в обществото. Какви са тези съпоставки не мога да разбера...

Ако не знаеш, точно по тази причина полицаи, военни и т.н. се пенсионират много по-ранно - за да се компенсира по някакъв начин рискът който поемат за да спасяват наркоманския ти задник :wink:
Вашата агитка става все по-смешна в доводите си със всеки следващ коментар..

От: От: Открива ли се нова продуктова ниша с новите опаковки на цигарите?

НЯМА статистика! Ясно ли ти е?
Илюминатите, Ротшилд, рептилите и еврейското лоби което прави Нов световен ред не дават да се правят такива изследвания!
вЕрвай ми! и не ме ядосвай защото заради теб ще изпуша две кутии смърт!

Слушай, направи клипче и после някой ще го пусне в YouTube. Ще стане хит и ще плашим децата.

Има статистики, само че не точно за БГ, трудно намирам каквато и да е родна статистика. Ето някои линкове:

http://www.cdc.gov/tobacco/data_statistics/tables/trends/cig_smoking/
http://www.infoplease.com/ipa/A0762370.html
https://en.wikipedia.org/wiki/Prevalence_of_tobacco_consumption
http://www.gallup.com/poll/109048/us-smoking-rate-still-coming-down.aspx
http://ash.org.uk/files/documents/ASH_106.pdf

дано поне теб RealMoney послуша и да разбере, че пушачите са по-риска група и ако можеше да се следи - щеше да се отразява на здравните осигуровки

Някой явно не чете. Къде точно съм написал, че пушачите НЕ СА по-рискова група?:

А как виждате въпроса за здравните осигуровки при пушачи и непушачи? Следвайки от това, че рискът при едните е по-голям от другите, трябва ли да се внасят по-големи суми от пушачите, след като логично повече разходи ще създадат на болничните заведения и прочее?

С написаното исках да видя пушачите какво мислят по този въпрос. Обърка май коя теза защитавам. Нищо, запали една цигара да се поупокоиш. :)

Няма специално изготвена статистика, която да доказва, че пушачите точат касата, понеже боледуват повече. Разберете НЯМА! Това е друга мантра на пропагандната машина, която сте лапнали яко. Кой те пита в болницата дали пушиш (освен ако не отидеш със спастичен бронхит) и кой го отразява в здравния ти картон или книжка или каквото е там? Обикалят да питат по домовете кой пуши и съответно колко боледува?? Глупости! Няма статистика, която да доказва това абсурдно твърдение. Аз пуша повече от нормалното - нямам ден престой в болница в съзнателния си живот. Ако някой точи касата, това не съм аз. От началото на здравната реформа съм ползвала точно 3 направления за специалист. Дори на профилактични прегледи не ходя, за да не ви точа шибания фонд. :)
Никой не може да ме убеди, че един рокер живее по-малко рисково от мен, а пък законът не позволява да се определя стойността на осигуровките спрямо начина на живот. Това е валидно за застраховките, но не и за здравните вноски и така е навсякъде по света.

@ AseasRoa, със сигурност има статистики, показващи спад на интереса към цигарите в световен мащаб. Тенденцията е спадът да продължи, но нишата ще бъде запълнена - вервайте ми. У животя празно нема. :)

Да правиш разлика между трудови застраховки и медицински застраховки?
Изборените от теб професии имат по големи застрахвоателни премии именно заради рискът - застраховки срещу злопоука и след това мед, грижи и т.н., спрямо някой, който работи в офис.
Когато говорим за индивидуални мед. застраховки нещата са различни - принципно си има различни скали и различни вероятности и всичко това се отчита в премията ти - не случайно застрахователите са в бизнес с вероятностите и статистиката. Просто гледай при равни други условия кой плаща повече и после се сети защо. Да пиеш 1 път на седмица в рамките на нормалното е в пъти по-малко рисково от пушене всеки ден в рамките на нормалното. Думата тук е нормално!

Ако не знаеш, точно по тази причина полицаи, военни и т.н. се пенсионират много по-ранно - за да се компенсира по някакъв начин рискът който поемат за да спасяват наркоманския ти задник :wink:
Вашата агитка става все по-смешна в доводите си със всеки следващ коментар..

И затова ревахте по площадите за ранното им пенсиониране. Явно нещо е ОК само когато ви изнася. За нашата агитка нещата са ясно ( ние поне сме наясно със себе си ), но вашата май страда от раздвоение някакво. Не е срамно да се потърси специализирана помощ.

Едното е професия в полза на обществото, другото е нездравословен навик във вреда на здравето в обществото. Какви са тези съпоставки не мога да разбера...

И ти с някакво раздвоение. Сега полицейската професия е в полза на обществото, но когато набият някой на улицата -мамицата им мръсна хрантутници :) Че аз да не карам непушачите да се врат там където пуша. Като име вредно да се изнасят на някъде. На мен когато нещо неми харесва или ми пречи не се въртя около него

Да правиш разлика между трудови застраховки и медицински застраховки?
Изборените от теб професии имат по големи застрахвоателни премии именно заради рискът - застраховки срещу злопоука и след това мед, грижи и т.н., спрямо някой, който работи в офис.
Когато говорим за индивидуални мед. застраховки нещата са различни - принципно си има различни скали и различни вероятности и всичко това се отчита в премията ти - не случайно застрахователите са в бизнес с вероятностите и статистиката. Просто гледай при равни други условия кой плаща повече и после се сети защо. Да пиеш 1 път на седмица в рамките на нормалното е в пъти по-малко рисково от пушене всеки ден в рамките на нормалното. Думата тук е нормално!

Риска да се разболееш от пушене не е различен от риска да хванеш диабет понеже ядеш един или два шоколада дневно.

И ти с някакво раздвоение. Сега полицейската професия е в полза на обществото, но когато набият някой на улицата -мамицата им мръсна хрантутници

Къде и кога съм твърдял подобно нещо тук? Нямаш аргументи и се чудиш какво да напишеш вече :)

И ти с някакво раздвоение. Сега полицейската професия е в полза на обществото, но когато набият някой на улицата -мамицата им мръсна хрантутници :) Че аз да не карам непушачите да се врат там където пуша. Като име вредно да се изнасят на някъде. На мен когато нещо неми харесва или ми пречи не се въртя около него

Туше! :D:lol::D

Риска да се разболееш от пушене не е различен от риска да хванеш диабет понеже ядеш един или два шоколада дневно.

Нима?
Това според кое проучване?

Вие сега нарочно ли ни забавлявате като носите вода от 9 планини, за да "докажете" като отхвърляте всяко научно твърдение, че видиш ли пушеното не води до нищо по различно от целесъобразният начин на живот?

22% от майките с колички в парка пуфтят.
На средно разстояние от около 1-1.5м от детето.

Сякаш не ни стигаше едно поколение дебили, ами си отглеждат и следващото - този път ъпгрейднато и с физиологични увреждания от ранна възраст.

Че аз да не карам непушачите да се врат там където пуша. Като име вредно да се изнасят на някъде. На мен когато нещо неми харесва или ми пречи не се въртя около него

Аа немой така. В квартала имаме една бюджетна пицарийка, обаче в нея явно е позволено да се пуши и пустиняците като насядат на всички маси и стане лисичарник. Отгоре на всичко вместо да си говорят тихо и кротко, те се надвикват. Изглежда пушенето притъпява слуха. Аз като ще ям искам да ми е вкусно и приятно, а от тия пушеци ми се губи и вкуса и всичко. И аз съм клиент, да му се не види. Не стига че има таратайки и изгорели газове навсякъде, ами и пушачи с претенции. Който се е гъзарчил като малък, да си носи последствията от мърморенето на непушачите с достойнство и гордо вдигната глава навън на студа :D

Аа немой така. В квартала имаме една бюджетна пицарийка, обаче в нея явно е позволено да се пуши и пустиняците като насядат на всички маси и стане лисичарник. Отгоре на всичко вместо да си говорят тихо и кротко, те се надвикват. Изглежда пушенето притъпява слуха. Аз като ще ям искам да ми е вкусно и приятно, а от тия пушеци ми се губи и вкуса и всичко. И аз съм клиент, да му се не види. Не стига че има таратайки и изгорели газове навсякъде, ами и пушачи с претенции. Който се е гъзарчил като малък, да си носи последствията от мърморенето на непушачите с достойнство и гордо вдигната глава навън на студа :D

:) Решението си е на собственика. Дори и да бях непушач ако имам заведение в него ще се пуши на 1000%. Интересното е, че пушачите са по-толерантни от непушачите. На времето във БДЖ имаше купета за пушачи и непушачи. Понякога обаче хората се смесваха в тях. Обикновено в купе за пушачи ако има един пушач той излиза да пуши навън за да не пречи на останлите 5 - 6 непушача. Но една лелка в непушач в купе за пушачи с още 5-6 активни такива вътре оревава целия влак ако някой запали цигара все едно насила някой я е навярл в тъова купе.

22% от майките с колички в парка пуфтят.
На средно разстояние от около 1-1.5м от детето.

Сякаш не ни стигаше едно поколение дебили, ами си отглеждат и следващото - този път ъпгрейднато и с физиологични увреждания от ранна възраст.

Едно поколение, викаш? И чак сега ще го ъпгрейднат до физиологични увреждания??? :-o

Вие, сякаш не знаете, че сега децата са много по-защитени от цигарен дим. Поколението на нашите родители, пък и това на някои от нас е родено и отгледано в среда, в която масово се е пушило. Заведения, влакове, домове... навсякъде пушенето е било позволено и масово. Днес за комфорта на непушачите се мисли твърде много и това ги направи още по-досадни.

Сега сериозно - аз не искам да преча на непушачите и не го правя. Но пък не искам и някой да се гаври с моята душевност на естет. Давам голяма част от дохода си за определен продукт и искам визията му да ми доставя удоволствие, поне доближаващо се до това от неговата употреба. :) Peace!

Горе