От: Отлични преводи с английски.
DENY
[di'nai]
v опровергавам, отричам истинността на, отхвърлям (обвинение)
I DENY the words отричам да съм казал тези думи, отричам се/отказвам се от, не признавам (някого)
отказвам (someone something някому нещо)
-> Дума, която предполага широка употреба, няма да давам още от речника.
----------------------
OWN
[oun]
I. 1. свой, собствен
2. роден
III. 1. притежавам, имам, държа, владея
2. признавам (си)
3. признавам за свое, припознавам (дете и пр.)
-> Още една дума с широко значение, което предполага употребата й по различни начини.
"When you are issued a certificate, you own/have it." -> Когато ти издадът сертификат, ти го притежаваш.
--------------------------------------------------------------
CONTRACT
['kɔntrækt]
I. 1. договор, контракт, пакт, съглашение, съгласие, споразумение
by private CONTRACT по споразумение
Което предполага финално споразумение, вербално, писмено, легално и нелегално.
Ако исках да кажа, че ще е договорено (negotiated), щях да кажа това. Аз исках да използвам думата "contracted", за да акцентирам върху финалността на тази договорка.
-------------------------------------
" It is possible to deny me the possibility to use the translations as a portfolio, as in this way you will also refuse the discount."
Тъй като заявявам, че първите, поръчали 1000думи ще получат 50% отстъпка, като аз имам правото да използвам файловете за портфолио, затова и оставям опцията купувачът на моите услуги да ми 'откаже възможността да използвам превода като портфолио', като по този начин, той ще
откаже(refuse) и отстъпката, която предлагам(заедно с моето право да ползвам файловете).
-----------------------------------
За останалите корекции съм съгласен.
Колеги, езиците са нещо толкова гъвкаво и красиво! Това не е математика, не е физика, защо трябва да се поставяте в някакви граници. Небето е граница, това е. Трябва ли да е, както са ви/ни/ме учили в училища и унверситети. Има една приказка, че никой не е станал велик, следвайки другите.
Затова, бъдете велики. Не бъдете последователи!
Благодаря на всички, оставили коментар по темата.
Поздрави, и както Lill е казала в един от коментарите си, цитирам "Пъстро-усмихнато ежедневие ви желая.".