Относно задаващата се Световна Криза и Пандемията от COVID-19

Статус
Not open for further replies.
@BurnX Жоре, Геш, познаваме се от деца. Ще кажа на другарката Котева какви ги вършиш, а красавицата на класа Мая от сега ти казвам, че не одобравя това с което се опитваш да си изкарваш прехраната, защото тя не е само хубава, тя е и умна. Другарката Петрушева (ако е жива, дано) би ти писала 4 минус на тия преразкази. Хубавото е, че би ти написла и половин лист рецензия.
Геш с това ли си изкарваш прехраната? Докъде си паднал, не те ли е срам малко?
С кое си изкарвам прехраната бе палячо ? Който не е на мнение , че правителството е в някаква световна конспирация е платен трол? То бива ограничено мислене, ама чак пък толкова. Ходете стачкувайте че нямате пари и искате правителството да ви храни. То и без извънредно положение , подобни индивиди пак са на дъното. Умните хора намират начин - развиват нови умения и оцеляват. За това са и в форум предприемач , дето едно време наистина отговаряше на името си и можеше да се научи нещо ново. Сега е просто за убиване на времето с подобни теми.

Ето и световната конспирацията за вчера:
1585978490931.png
 
Изкара 32 цента, ще купиш на детето нещо, браво на тебе.
Мен не ме мисли, кажи си iban да ти преведа 32 цента да имаш ти да купиш нещо на твоето, че си в затруднено положение. Аз както казах съм тук да разпускам - тоя форум трудно вече може да ме научи на нещо ново дето не знам.
 
Не съм очаквал такава грубост от теб. Все пак ако видиш някой съученик прати поздрави. Успех и хубав ден ти желая!
Каква грубост? Ти каза че искаш да те вкарам в бизнес , който е само в главата ти , защото си в затруднено положение. Съученик едва ли ще видя , защото 99 % не ги и помня. Примерно всички дето изброи нямам никаква представа кои са..... Лек ден и на теб и да си стоиш у дома - карантина е.
 
Време е за лична история, че много мрънкате срещу статистиките.

Аз в Неделя срещу Понеделник се почувствах адски зле, температура, болки в главата, гадене, раздразнено гърло и адско втрисане, въпреки че климатика го държа на макс, 4 часа не успях да заспя от студ все едно съм се изпънал на пейка на улицата, а не завит презглава вкъщи.

След 4 часа се почувствах малко по-добре, след още 2 спрях да се чувствам все едно върху мен е минало стадо диви коне. Обадих се на личната лекарка, изписа ми някакви неща по телефона и така. Повечето от симптомите бяха изчезнали, така че не се бх притеснил особено.

Понеделник срещу Вторник вечерта, към 3-4 сутринта започнах да усещам пробождащи болки в гърдите( белия дроб) всеки път, когато се прокашлям или напрегна. Обадих се веднага на 112 както ме беше посъветвала личната лекарка, с притеснения за Коронавирус, защото всички знаем къде удря, а тази болка започна от нищото, без да съм кашлял изобщо през 24-те чааса, в които бях болен. Насочиха ме към дежурните по въпроса в локалния областен град, обясних си симптомите, опасенията и че съм от най-рисковата група - хората със сърдечни/ангеологични заболявания, където смъртността е и най-висока спрямо всички рискови групи - над 15%. Казаха ми да не съм се притеснявал, това най-вероятно било мускулна треска на белия дроб, много хубаво съм си говорел по телефона, не съм влачил думи, не съм се задъхвал при говорене, нещата са супер, тестове не се правят на такива хора, на които само ги боли като кашлят, трябва да тръгнеш на умиране, иначе забрави. Частните тестове са по 120лв. ако много се притесняваш. Стой си вкъщи и пази близките, дръж контакт с личната лекарка.

И така минаха Вторник, Сряда, Четвъртък и Петък, с идващи и отминаващи симптоми, болки в гърдите, които се изчистиха чак в Петък, и пет дни притеснения дали всеки момент няма да стане най-лошото, защото при коронавируса респираторните проблеми се влошават рязко, когато тръгнат да се влошават.

Сега за моя радост съм добре, доколкото може да съм добре, болните в гърдите се махнаха, другите симптоми се махат лека-полека и те.

Не знам дали е било коронавирус, не знам дали е било само грип, знам че се чувствам окей, и мога и аз да отида на разходка в градинките, все пак никой не ме е изследвал за коронаривус, няма от какво да се притеснявам да отида да се здрависам с всички съседи, да отида малко на разходка по парковете да се прегърна с познати и непознати. Нито нещо ми пречеше да изляза навън предните няколко дни, макар че имах по-остри симптоми, никой нямаше да познае, че съм болен от нещо, защото симптомите не включваха запушен нос, кашлица и т.н. Не са ме поставяли под карантина дори да е имало за какво, защото не са ме изследвали. Много е скъпо да предпазят моето здраве и това на околните, явно.

Извод 1: Ако се разболеете от това, никой няма да ви обърне внимание преди да тръгнете да умирате, Буквално. Преди това не се правят тестове. Дори няма да ви види личната лекарка, както при обикновен грип, просто ще ви предпишат няколко нещица по телефона, ще ви инструктират да чакате у вас дали ще тръгнете да умирате, и ако тръгне натам - можете да им се обадите, тогава вече най-малкото ще дойдат да ви извозят от вас и да ви стоварят до другите които са тръгнали към умиране. Дали всички от тях имат коронаривус или не, не им пука, защото няма да са ви взели тест предварително, а ще гадаят като отидете ден и се омешате с тълпата. Докато чакате един ден в интензивно отделение да разберете дали е коронавирус или обикновена пневмония, най-вероятно ще имате щастието да ви хване и коронавируса, защото ще е там, чакайки за такива като вас.
Извод 2: Хора със симптоми, които не са чак толкова, че да не могат да ходят сами, нищо и никой не ги спира да отидат навън и да заразят половината град. Защото дори тези хора да имат съвест, няма как да знаят от какво са или не са болни - никой не ги е изследвал, не смята и да ги изследва. Ако е коронавирус ще си проличи. Важното е всички да спазват карантината, при все че на правителството не го интересува да си направи труда да провери кой от какво и кога е болен, за да помогне на самите хора да се самоизолират по-ефективно, когато има причини за това.

Аз лично не бях толкова изплашен от ситуацията преди това, стоях си вкъщи, заредил си бях основните неща, за да избегна контакт, но макар да съм в най-застрашената група, не чувствах болестта като наистина животозастршаваща. Вече не е така.

Безхаберието с което се отнася правителството ни към хората със симптоми я прави много по-животозастрашаваща, отколкото може да бъде. Както и много по-лесно разпространима, тъй като никой не е под официална карантина, защото никой не се изследва при съмнения за коронавирус.

България няма парите или волята да вземе необходимите мерки да помогне на гражданите си ефективно да се справят с вируса. Тестовете стават само когато е почти сигурно, че имаш коронавирус, когато тръгнеш да умираш, преди това всички може би-та са си вкъщи, чакайки най-лошото, надявайки се най-доброто, и всички разчитаме на хората със симптоми, които не са изследвани, да са съвестни и да не излязат да предадат забавата на целия град, или село, в което се намират.

Така че когато излизате навън по парковете или да си разхождате пролетните чанти, помислете за това какво внимание ще ви обърнат, ако най-лошото стане: от личен опит мога да ви уверя, че отговора е никакво.

Тестовете и лечението са за депутатите и бизнесмените. Останалите от нас сме удобни преносители на вирус, който да докара европейски субсидии.

И доста вероятно броят на реалните болни от вируса е 20 пъти по-висок от обявения, просто като никой не се зиследва, е нормално никой да не излиза като заразен.

Който иска да си стои вкъщи, който иска да не го прави. Аз за себе си съм взел решение какво да правя, и то не включва да излизам навън, освен при крайна необходимост.
 
Статус
Not open for further replies.

Горе