Мине се не мине време и пак се зачеква за паметника на съветската армия!
Такива паметници има в повечето европейски столици (няма да ги изброявам, проверете си ги), но няма друга държава, в която да се води такъв диспут, а уж всички са против Русия! Демокрацията е прекрасно нещо, но не мисля, че е много демократично да се подменя историята. Не знам колко повече окупирана държава сме били тогава, сега се допитваме до "посолството", тогава се допитвахме до "посолството"! Колко да е по-различно? А, да забравих, днешното посолство е по-демократично!
За мен паметника си е на точното място, иначе как някой пиян или надрусан демократ прибирайки се от дискотека в центъра ще го опикае? Или когато Русия нападне някоя държава, къде демократите ще си хвърлят червената боя? Къде ще си изливат гнева завръщащи се от гурбет демократично мислещи българи, който с огромни чукове се опитват да го строшат. Но пада само една плочка(явно чука е много тежък)!
Скъпи "демократично" мислещи българи, скъпи либерали (да не кажа либерасти) този паметник повече ви трябва на вас!
Лично за мен има сантиментална стойност, а от историческа гледна точка ако го махнем ще сме на нивото на последователите на ИДИЛ, които рушаха древни паметници в Месопотамия. Но все пак ни управляват последователи и послушници на хора, които бутаха паметници на Христофор Колумб, Америго Веспучи и други знайни и не знайни. Но те същите избиха индианците...
Явно утре ще станем като Япония, свободната държава, която почете годишнината от пускането на ядрените бомби над Хирошима и Нагазаки без да спомене кой ги е пуснал, но агресивно оплю Русия за дето "дрънкала" ядрено оръжие! Съжалявам скъпи сънародници, аз не искам да живея в държава, в която историята се преиначава. Паметника, лош, скандален, комунистически но показва част от историята на България, на Европа и на света!