От: Пари от паркирани домейни
Да се изкажа и аз по темата, че тъкмо съм на такава вълна.
Досега съм работил само със Sedo. От там съм получил общо за две години малко над 5000лв. Като в това се включва 3400лв приходи от паркинг и около 1700лв. от продажби на домейни. Доколкото знам, ако имаш домейн за продаване най-добро е Sedo. Трафика си го докарвах от разни сайтове дето бяха по-скоро оптимизирани за търсачките отколкото с некъв контент. По бабешката, от време на време пренасочвах DNS-те към Sedo и после пак ги връщах към хостинга. Защо го правех ли?
1.Ами като ми потрябват пари на момента пусках Sedo. Sedo-то дава повече пари за един посетител, и ако трафика си стоеше все така бих ги оставил всички сайтове само на паркинг. Но пък рискувам да падна от гугъл и посещенията да изчезнат.
2.Другата причина е, че като тръгна да продавам домейн е хубаво преди това да напълня статистиката с трафик. Потенциалните купувачи по принцип могат да видят за всеки домейн предложен за продажба колко посетители е имал последните 31 дена. И така създавам условия за по-висока цена. Има начини, които не знам дали винаги работят, но може да продаваш посредствени домейни за по 100-150 евро само защото демонстрираш трафик, който веднага след покупката секва...
Тия дни се записах в NameDrive и изглежда, че трафика там доста по-добре се осребрява. Но нека получа първо парите, а после ще направя изводите.
Малко ми е трудно да разбера обаче условията на тези паркинг компании. Искат уж само type-in и трафик от търсачки. Обаче аз бая съм редиректвал с JS и .htaccess към паркирани домейни и не са ме банвали. Може би щото все пак първоизточника на трафика ми е от търсачки и качеството е добро?! Честно казано съм наплашен и вече гледам да съм все по-стриктен.