redrum
Well-Known Member
От: Re: Пет години в България, ако учим държавна поръчка (защо пък не)?
Държавата не дължи абсолютно на никой нищо. Преди да казваш какво дължи, помисли защо държавата е в такова положение. Аз ще ти кажа - заради бездействието на хората, на нашите майки и бащи, някои от които се оставяха да бъдат лъгани, а други просто си пасуваха. Какво означава "държавата да даде" на всички безплатно висше образование - значи аз и всеки друг, който работи, живее тук и плаща данъци да обучи хора и след това да ги стимулира да напуснат. Е извинявай, но смисъл в това не виждам, дори ми се струва самоубийствено. А за пряката демокрация не знаеш нищо, защото за да искаш нещо трябва да се замислиш къде и кога се е случило и може ли въобще да съществува? Защото ти казваш, че искаш да се разпусне държавата и да се премине към някакъв вид анархистично общество изградено на базата на общини или групи хора, които чрез референдуми взимат общи решения и да определят всичко. Което може да звучи благородно, но е неосъществимо и утопично. От сега виждам как организираш столипиновци да гласуват чрез референдум. Държавата е нужна и винаги ще бъде нужна.от всичко дотук аз се убедих че българската държава във формата си на парламентарно преставена демокрация дължи като компенсация за мизерията в която са отрасли 95-97% от родените в последните 20 години поне едно безплатно више образование с което да се реализират на запад (които искат), иначе не става даже и чеп за зеле от нея и на референдум бих гласувал за закриването и в сегашния вид и преминаване към пряка демокрация... след това ще решим пак с референдум дали да е безплатно...