Писна ли ви от ОФФтопика в темите?

Да има ли по-строги наказания за офтопика в темите?

• Общо гласове
    42
От: Писна ли ви от ОФФтопика в темите?

и на 3тата група хора дето знаят нещата и си правят кефа :D

Noke тъпо ще е да дойдеш и да споделиш ценният си опит. Идеята е по тема, която си вещ да подхвърлиш "Направете това, това и това...", запалват се няколко човека, четат насам-натам и се създава дискусия, в която всеки обменя опитът си. Така един пълен новак получава страхотен старт, а току-виж и ти научаваш по нещо ново.

За това е форумът, за дискусии. Не казвам да се махне офтопикът, а да го намалим.

Аз и така си го обичам форума дето се вика (яхабиби жутем) :lol:. Това в кръга на шегата мен лично не ме бърка офтопика като не ме кефи нещо го прескачам и не го гледам, и се надявам наистина да не започнат цензори защото форума поне според мен ще си загуби чара и ще заприлича на един друг в който има диктатори.

:)

Една тема имаше против спама и вие я оспамихте :D На живо подобен разговор би бил интересен, няма ли да има форума среща скоро? :-o

От: От: Писна ли ви от ОФФтопика в темите?

..На живо подобен разговор би бил интересен, няма ли да има форума среща скоро? :-o
Да не мислиш че верно някои ше се сбият? :) Нема такъв вариант.
Тука само се изпуска малко пара и толкоз.

Re: От: Писна ли ви от ОФФтопика в темите?

и на 3тата група хора дето знаят нещата и си правят кефа :D

По скоро си мисля че това е една огромна част от пишещите офтопик... всеки който имат сериозни проекто зад гърба си изпуска малко пара със себеподобни :) Не може след 16 часа работа по проект (има и такива дни) да влезеш и да си съвсем онтопик :)

Има полезни теми теми и за напреднали от време на време :) А и никой не е способен да знае всичко в този бранш :) Та си мисля че по-добра идея вместо да се ограничаваме е да увеличим пусканите полезни теми :) Макар, че идва лято има олимпиада ... голямото раздвижване ще е след нея... освен ако нямате олимпийски проекти :)

whats_the_worst_you_can_do_caps_lock_me_to_death.jpg

Re: От: Писна ли ви от ОФФтопика в темите?

Ето пример за малко офтопик в тема който сие онтопик има и още в темата

Да допълня Манта,

Такова понятие като РЕАЛНА ЦЕНА, не съществува - има една цена и тя е пазарна, има друга цена при която е постигната икономическа нормална печалба демек 0, има и 3та цена на базата на стойността на продука, и върху нея се слага надценка. Реалната цена в най-добрия случай е стойността, а тя се определя по субективен фактор. Всичко друго е само едно и това е пазарна цена днес има яко търсене на сайтове, утре фейса го пуска след 1 месец всички очакват парите да растят от нищото след 2 месеца се пука балона, целия нет го духа продажбите падат 50-60% редица фалират, рекламодатели спират, търсенето се намалява и от една компания дето се оценва за 100-ци милярди стурва колкото стойността на хартията + мастилото.

Цената е това което плащаш, а стойнсотта е това което получиваш. Аз оценвям всичко на базата на вътрешната стойността, което е стойността, която аз оценвам а не пазар, разбира се тя е субективна.

Пример

Продава се Х декара земя на опрделена цена, фермера се отказва щото или е скъпа и не може я избиее или не е качествена, обаче идва предпирмач, който се къса да купува дори ще купува и на повисоко, що. Ами щото предприемача е оценил този фактор различено от фермера, и след време там се пръкват заводите на Форд, еднаква земя различна СТОЙНОСТ за двамата с еднаква пазарна цена.

Ако компания се продава на борсата и пазарна стойност е 100 милиона, ако дойде някой и ги купи за 150 милиона, ще си каже масата ебаси набутвация, но ако тази компания оценва вътрепната стойност на 200 милиона то тя има марж от 33% - и защо пак я купува скъпо? Редица фактори, бранд, емоционлна стойност, силна нужда те я притежават, и хоп след време оптимизрат разхода - просто защото са спеицлизирани в това и веднага вгида печалбата, освен това увелича прихода по добри доставичи и дистрибутори и печлабата прорционално.

Затова един бизнес може някой мисли че е 1к много а аз да мисля че 1к са малко и за отрицатлно време максимизрам. Това е фисоловията и теорията на вътршната стойност, която аз стриктно я спазвам - за да се стигна това се изискват доста познания в бинзеса, бизнес среда, индустрията.

А по твоя въпрос Мирослав,

Може се оцени на базата на печалата, на базата на профит маржа, на базата на възвращаеостта на чистата печалба към то активи и капитал - и после дисконтираме всичко да видим къде ще сме

Най-добре е да дадеш един баланс, на този който ще те оцени. Ако не може то може условен процен да кажеш, къде се позиционира сайта спрямо активите и капитали и какви са паричните потоци.

После отиваме към анализ на средата, конкурети, клиенти, дистрибутори, доставчици и накрая към цялата индустрия/пазар - тук степен всички маректинг показатели и оценка на пазар и накрая секторен анализ + анализ и оценка на риска.

Всичко това ще ти изгради една стойностт, на сайта, която се окомплектова и става важен документ за бъдещи дейностти свъзразни с продажбата.

Всичко което ти писах е ако искаш сериозен анализ, а такива неща по форумите трудно се намират, само в инвест. сайтовете и то на доста разбирамеми и не толкова динамични бизнеси като интернета.

Една добра стара бг. поговорка: (Нещо като върви не го пипай)!

И сега да се намеся по вечерня...

Приемете форма като...
като каквото искате
Квартал
Жилищен блок
Училищен клас
Колектив
ТКЗС
Село
Каквото ви е кеф, според това на колко години сте къде живете, къде работите или както на вас ви е кеф! Според вашите желания и разбирания.

И така да приемем че жилищен блок?
Огледайте се,всички съседи лиса ви приятни?С всички ли се разбирате?
Има такива с които сте в добри отношения, такива с които се напивате заедно,такива с които се понасяте, такива с които трудно се понасяте и такива с които се мразите,нали така?
Където и да отидете е така.
Не може всички да се разбираме,
Всеки има различни виждания на живота, всеки си има своите странности, качества, плюсове,минуси,
всеки е отраснал в различна среда и има различни интереси, Затова и не всички се разбираме помежду си.
В който и форум да отидете, винаги ще има хора с които ще си паснете и такива с които няма да се разбирате.

И те така, живота е такъв, дали е във форум или в квартала, на работа или където и да било.
Разбира се винаги може някой които е неприятен на мнозинството да бъде изгонен, стига мнозинството да волево,а не да са само запетайки които говорят,но не действат.

Така е и в живота, всички псуват властта, бандитите, но всеки си мрънка и малко действат, накрая се оказва че тези които са най-дейни, ядат най-дебелия чеп или успяват да пробият напред ида изпъкнат пред всички. :)

Въпрос е на момент, късмет, интелигентност и сума ти други фактори, повечето непредвидими.

Та така, както е положението тук,така е и на другите посочени от мен места,
Я с някой комшия ще се напсувате заради нещо, я с някой колега ще се гледате на криво...

Ням как да промените света... или можете?
АКО МОЖЕТЕ НАПРАВЕТЕ ГО ИЛИ СЕ ПРИМИРЕТЕ И СИ ЖИВУРКАЙТЕ ТАКА КАКТО Е И СЕГА...

Ако някой мисли че не съм прав, да ми го каже, обещавам че съм добре настроен днес,няма да псувам много няма да викам и да раздавам репи :)

Тихо сега още един час да си изгледам гейм ъф тронс че му изпуснах началото деба

Тихо сега още един час да си изгледам гейм ъф тронс че му изпуснах началото деба

За всичко си прав, а за филма те изпреварих още в обедната почивка. :p

И сега да се намеся по вечерня...

Приемете форма като...

Как е комшууу - не мой всички да сме красиви !

Влизам почти САМО заради офтопика и меренето на пишки, обидите и подигравките.

Аз съм за същото!!!

А както каза Тео кое не ти харесва го пропускаш - много е лесно - като видиш тема на Далас не влизаш в нея - като видиш поредица от мнения на Алан и Фози ги пропускаш :)

Хам изобщо, ко ша читеш,тогаз!
Не са всички на максимум няколко хиляден месечен доход. Dalasweb, например, е на максимум-минимум такъв доход! :mrgreen:

Радвам се помниш рефрено -добър ученик!

Усешам завидно уважение към ника ми или към my love щат Далас! :roll::roll::roll::roll::roll::roll:

Как е комшууу - не мой всички да сме красиви !

Ти да не си митко пайнера че да си ми комшия?

Или си от другата ми страна? В на белослава имението ? ли къде си ми комшия?
Кой ши пусне такъв като теб тук да живее бре?

Ти да не си митко пайнера че да си ми комшия?

Или си от другата ми страна? В на белослава имението ? ли къде си ми комшия?
Кой ши пусне такъв като теб тук да живее бре?

heheehe ти май беше от улчиндол или нещо подобно, доколкото ми е известено!

Пайнера го знам лично ,а ти още ша му купуваш касетките,а Преслава сигурно те надървя затва си носиш cd обложката и!

FireShot Screen Capture #019 - 'Писна ли в&#1080.jpg

Stop Cesorship ;)

heheehe ти май беше от улчиндол или нещо подобно, доколкото ми е известено!

Пайнера го знам лично, а ти още ша му купуваш касетките, а Преслава сигурно те надървя затва си носиш cd обложката и!

Може и да го знаеш не споря, доста утрепки и мангали наема да му копат градинката или да му чистят кенефите...

И ква преслава ма никсовташак аз съм по ретрочалгата,та еба у разбирача и тебе... ама и на преслава да е... поне го дървя без да си бъркам в задника, за разлика от теб :)

Тъпичко пале като теб мога да го дондуркам цяла нощ, после теб ще те боли дупето...

Може и да го знаеш не споря, доста утрепки и мангали наема да му копат градинката или да му чистят кенефите...

И ква преслава ма никсовташак аз съм по ретрочалгата,та еба у разбирача и тебе... ама и на преслава да е... поне го дървя без да си бъркам в задника, за разлика от теб :)

Тъпичко пале като теб мога да го дондуркам цяла нощ, после теб ще те боли дупето...

AMOUN спри да си измисляш думи, какво е "никсовташак" :D

Куул, къв е този офтопик с мой пост бе :D

Много си запознат и явно знаеш процедурата по чистене на кенефите и мислим че си първа писта там след дудуците ,който раздаваше на морето.Един месец та немаше да не би да ти шияха дупето от курищата,които те навестяваха.Кажи им по-здраво да те шият оти иде летото и на морето оня с дедовия ша те срешне пак ,за да раздаде хем кеф и справедливост .Така че стискай бузки и на канала!

Горе