Tsanko
Member
adelina каза:От тази година само 10 % момчета .
Не знам държава в която да няма данъци ама това тяхното прекалено . С този плосък данък ни сравниха с най-най-западналите страни.
Има държави без данъци

Не знам държава в която да няма данъци ама това тяхното прекалено . С този плосък данък ни сравниха с най-най-западналите страни.
ca$h каза:За програми който плащат с чекове нестават защото ще идват на адреса там. $1000 регистрация и годишна поддръжка $800 за сметка с електроно банкиране + фирма. Предценяваш дали ти е изгодно и действаш...
coolice имаш лс
unufrii каза:Пичове, данъци трябва да се плащат. Това не е някаква особеност на нашата държава - навсякъде е така. На никой не му е приятно, но по-неприятно е да те нагъзят за неплатени данъци. Иначе всеки мрънка срещу мутрите, сивата икономика и прочие, но когато опре до него, лично, да се държи като нормален човек и вика "е точно пък с мен ли ще се занимава някой". Истината е, че държавата е такава, каквито са хората в нея. За да имаш претенции държавата да се отнася към гражданите с уважение трябва да е налице и обратното. Лично аз си плащам данъците и си гоня правата до дупка. И си мисля, че всеки трябва да прави така. Иначе ако знаеш, че си неизряден и ако те проверят ще те хванат как точно ще отидеш примерно в НАП да им вдигнеш скалндал за нещо? Ами нали ще ти направят ревизия (това може да се случи и на физическо лице, без да си фирма) и ще цъфне какво не си платил. С рушвет ли ще се оправяш? По-добре си плати данъците и спи спокойно.
А и от тази година данъка върху дохода и корпоративния данък е само 10%, което както и да го гледаме е достатъчно ниско и не си струва главоболията да се тарикатее на дребно, защото когато много хора се опитват да преебат държавата на дребно резултата е, че тя преебава всички на едро (това поне го може)
AxCx каза:За много хора които не са направили кой знае какво напр. са качили готов темплейт или са регнали блог това е печалба, но за мен не е, щото имам инвестиции от време и средства, борил съм се години за да получа нещо. Колко струва труда ми в стотиците безсънни нощи, може ли да се изчисли и да се приспадне от данъците ? Мазата ми е пълна със стари компютри, някой ще ми ги приспадне ли от данъците ? Всеки месец плащам по 30 лв. за интернет, купувам си книги и т.н. Парите които получавам от интернет не са печалба от тотото, ако тегля чертата ще съм на минус, така че не знам дали има нещо което трябва да декларирам.
shang каза:в България живеем ЕЙ! ВлаСТТА е БАЯ корупция, нас бедните
тука припечелили некаф леф ли ще гледат :lol:![]()
happyslacker каза:shang каза:в България живеем ЕЙ! ВлаСТТА е БАЯ корупция, нас бедните
тука припечелили некаф леф ли ще гледат :lol:![]()
Точно бедните плащат данъците и глобите. Богатите не желаят да го правят.
FERRARIST каза:По принцип знам че на всяко действие има противодействие, стига да знае човек как да го постигне.....начини винаги има.....
E-Business каза:Аз на това казвам обирджийство. на двойното данъчно облагане. Ако беше на едно место да плащаш...песен ама така? Какво ще кажете да ви вземат 30% от печалбата ,а?
Абе....всички сте много сладки. Не ви се плащат данъци. на никой не му се плащат. Ама замисляли ли сте се за една друга КОЛОСАЛНА глупост. Я се замислете за българи които имат фирма в USA и са длъжни да си платят там данъците, но понеше си прехвърлят парите в БГ , защото си живеят в БГ, по българските закони трябва да платят данаци на тези пари и в БГ. И даже по голям процент, а? как ви се струва? Спечелил си ги навънка а държавата ти го взема? При положение че вече си им платил данъците 1 път. Аз на това казвам обирджийство. на двойното данъчно облагане. Ако беше на едно место да плащаш...песен ама така? Какво ще кажете да ви вземат 30% от печалбата ,а?