Повишаване на Tic - Yandex

От: Повишаване на Tic - Yandex

Друга известна българка в час с Яндекс е аксесор от Гугъл. Изнесе добра лекция на последната конференция в София, но по принцип си кисне доста в Серча (forum.searchengines.ru) и участва на доста руски срещи. Руският й също е сравнително добър. Ако съм се заблудил - sorry на дамата.
 
От: Повишаване на Tic - Yandex

Има подобна (долу в проекти е), знам я, но не е развита. Пише че живее в Москва. Май всички, които са с обърната глава натам са на "ти" с яндекса и руския пазар.
 
От: Повишаване на Tic - Yandex

Я ме светни само кое е интересното в линка, че схващам бавно. 8)
Предложението е интересно, чак сега разбирам защо е безплатно :), също и блога към сайта е интересен.
За мен всичко по темата е интересно, но все още се ориентирам кое какво е - чета по малко материали от вчера,
а преди пропусках тези теми, но strana ми възбуди любопитството с онази тема.:lol:
Разбирам, че ти вече си почти ветеран, браво.:)
 
От: Повишаване на Tic - Yandex

Не е точно така. Логично е, че като владееш езика, имаш познати, живееш в близка среда, общуваш в сродни форуми и т.н., то ще имаш повече емпиричен материал. Но този материал трябва да се анализира. Няма как всички руснаци, които пишат в сео-форумите, да са добри оптимизатори, само защото знаят езика и са в подобна среда. Трябват си и нужното образование (дали IT, дали инвестиции, дали маркетинг, дали филология зависи от специализацията), знания, практически данни и т.н.
 
От: Повишаване на Tic - Yandex

Разбирам, че ти вече си почти ветеран, браво.:)
:lol:

Strana и любопитството ме запалиха покрай една комуникация. Копая от месец и нещо само, чак като стигна до вечните ще катеря и нагоре. Трябват ми тИЦ-ове. :twisted:

Момъка тук е пуснал някакво ръководство за assessor-ите на Гугъл http://seomaster-bg.blogspot.com/.
 
От: Повишаване на Tic - Yandex

важна е специализацията и разпределението на труда. В темата с продажбите дадох пример със сайт за пица., но самата идея, че собственик на руска пицария ще се прави на оптимизатор е смешна. Той отдавна си плаща на агенция или нает служител, защото за него е по-важно да си гледа оффлайн-бизнеса, а рекламата оставя на специалистите. Може да влезе в сео-форум да види тенденциите, да провери дали не го товарят, дали оптимизаторите на които плаща се ползват с добро име, но дотук. докато на тукашния пазар поради неговата свитост всеки е специалист по всичко. И дори е съвсем нормално собственици на магазини да надминават знанията си учениците, които са турили в подписите гръмки титли, защото собственикът на магазин умее да прави бизнес и да си прави сметката. Но в Русия всеки си знае територията, ако се разшириш повече отколкото можеш да поемеш, то конкуренцията ще те смели.

За Китай да не говорим. Лично съм ги гледал как се борят за жизненото пространство на едни попови лъжички в една селска локва. Разделят си и локвите дори на територии.

P.S. сетих се, че вече съм описвал този феномен на български език:
http://www.segabg.com/article.php?issueid=362&sectionid=11&id=00001
 
От: Повишаване на Tic - Yandex

Е статията е от началото на века все пак. Китайците сега забогатяха и доста пътуват по света, което води до промяна в навиците им без да се нарушава националната им идентичност. Да не говорим, че до 2050г. ще станат световна икономика №1, а и в момента няма европеец, който да не е запознат с китайските стоки (къде качествени, къде некачествени в зависимост от стандарта, поръчките и цените).
 
От: Повишаване на Tic - Yandex

Във връзка с пазаруването на сайтове през руските борси (telderi и т.н. ) от пазарната тема (пускам тук, за да не се привлича нездраво внимание там).

Сега през Миралинкс дойде един много некачествен пресрелийз, но който може да ви е полезен в частта за webmoney-атестатите:

http://www.bank-ru.com/02/kak-bezopasniy-vivod-vebmani-svyazan-s-attestatom-prodavtsa.html
 
От: Повишаване на Tic - Yandex

Грубо казано, около стотина евтини линка или десетина добри :) Примерно, можеш да купиш за десетина рубли месечно сейп-линк от Комсомолска правда - тИЦ 28000 (но там пък е много разнородна тема - има доста условности дали това е добър линк или не, неависимо от доста високия тИЦ на донора).

Възможно ли е тИЦ да се повиши ако 10-те линка са от един донор?
 
От: Повишаване на Tic - Yandex

Не е свит, а е малък :p

Правилният термин е "свит" , а не "малък". В Европа има къде-къде по-малки пазари от българския, но това не пречи на едно Сан Марино да слага БЪлгария в малкия си джоб само с пощенски марки, или Малта, която няма дори собствен пясък, да надминава в пъти туристическите приходи тук.


Пазарът е свит от една страна изкуствено, а от друга - поради грешки в тактиките на участниците при растежа. Да вземем пазара в този форум (пазарът на големи рекламодатели и техните пиар-агенции е друга тема). Какво предлагат уебмастърите и какво могат да купят рекламодателите? Сайтуайдове по левче, от които уебмастърът не печели, а оптимизаторът може само да си прецака сайта, и фейсбук-странички, предназначени за спам и трафик, които нямат стабилно постоянно влияние върху SERP-a. А и SERP-ът е само един - гугълския. Пазар на вечни линкове, за който съвсем алтруистично пиша вече десетки страници, няма, а именно той е по-естествен и от него има по-голяма полза както за уебмастърите, така и за рекламодателите. Мислите ли, че нормален собственик на магазин няма да тръгне да плаща повечко, ако знае, че това по-сигурно ще му докара по-добри позиции и таргетиран трафик?


Стадното чувство също пречи. Един прави социалка, оп - никнат сто социалки. Един направи групово, оп - пръкват се веднага 50 групови. Един търси агрегатор, оп - до месец ще има 20 агрегатора и т.н. и т.н.


Та пиша всичко това тук не защото съм длъжен на когото и да е, а поради две причини:
1. В моя свят по форумите важат принципите на взаимопомощ. Питат ме - отговарям, аз не знам нещо - питам. Понякога е по-добре да направиш комбина с потенциален конкурент, вместо да се страхуваш, че ще ти набара ноухауто.
2. Имам сметка пазарът на вечни линкове да се развие на българска земя, защото преди години си направих грешно сметката. Реших, че на българския пазар ще има хляб и направих най-различни сайтове в десетки области. Сега дремят и печелят от Sape. Тематични сайтове като строителбг, лекарбг, продавачи и т.н. може, естествено, да се разработят офлайн или за каталози, но това не е моя дисциплина - работя само онлайн. Затова ми трябва разработен рекламен пазар за тях. На български.
 
От: Повишаване на Tic - Yandex

Sorry, че ви разпалих плановете, но го купиха веднага след като пуснах тук обявата. Съдейки по никнейма - някой от БГ :)

P.S. не съм аз.
 
От: Повишаване на Tic - Yandex

Днес имаше ъпдейт на тИЦ.

Основната тенденция бе, съдейки по коментарите, нулиране на тица на сайтовете под АГС-40. За останалите всичко си бе както преди. Освен това, че този път ъпдейтът се забави доста - по памет мисля, че дори е рекорд като срок (4 месеца). Трябва да погледна дали е имало по-голямо забавяне.

----------
N.B. Да, не е имало по-голямо забавяне от това преди - http://forum.prodavachi.com/page.php?p=yandex-tic
 
От: Повишаване на Tic - Yandex

Какви са критериите за вдигане на средните цени в сапето? Като изключим липса на промяна в Tic и PR?
 

Горе