Мда, както WP, така и Joomla имат не лоши дизайни за такъв тип сайтове. Аз не знам какво точно би ти свършило работа, но едно знай, каквото и да избереш гледай да не правиш компромиси с нищо, все пак се готвиш и да си плащаш за него. Ако ни дадеш малко напътствия какво точно търсиш, може и да получиш по-точни отговори. Всичко може да се направи така, че не само да изглежда убийствено, но и да ти върши идеална работа, както и да може да го развиваш в бъдеще. Лично аз те насочвам към усъвременените теми, тези с интегрирани бутони и места за адване на социалните ти профили.
Гледай да е приятен и тематичен, иначе трудно ще го преправяш после, от към дизайнесрска гледна точка, както и от функционална. Гледай също така и структората му да е user friendly & SEO friendly. Примера с десните менюта не е за пренебрегране, тъй като бота чете от ляво на дясно, като обикновения user. Така първо минава през новия контен и после през линковете, които реално са в дясната част и са еднакви навсякъде по сайта. Това е само малък елемент от това, което трябва да гледаш. Виж ако искаш конкурентите какво използват като структура и се приближи до тяхната с някой тамплейт. Но гледай най-добрите в областта.