RealMoney
Well-Known Member
От: От: Полезен или вреден за България е плоския данък от десет процента?
АКо правиш по 1 000 000 лева на година и държавата реши че ще ти вземе 70% от всеки лев над този един милион - какъв ще ти е стимула да развиваш бизнеса (да създаваш работни места) си като ще изкарваш само 30ст. от всеки спечелен лев?
Нима данъците са само за социални помощи, че тях се тъпчат?
Хилари Клинтън - 140млн $ спечелени - 40+ млн $ данъци. Не помня точно цифри, но са някъде около тези. Доста над 10% а?
Та за богаташите във форума - нима ако Ви одерат с 30-40% данък, ще лишите децата си или Вас от нещо? Ако да - големи богаташи... Едно е да дереш 1000лв с 30% друго е 100 000 с 30%.
Сам човек богат не става. Един от най-ценните ресурси са служителите, а и на тях се плащат данъци (ма как може бе, за тия паразити данъци, че и заплати, нали чорбаджията трябва да яде?)
Данъците трябва да растът с увеличаване на приходите. Да, аз не съм съгласен Пеевски и компания с не знам си колко фирми да плащат по 10%. Или ако удерем Пеевски с 30-40% данъци няма да може да си прати децата (дето ги има?) на частно училище? Или няма да има пари за манджа? УжасТ.
АКо правиш по 1 000 000 лева на година и държавата реши че ще ти вземе 70% от всеки лев над този един милион - какъв ще ти е стимула да развиваш бизнеса (да създаваш работни места) си като ще изкарваш само 30ст. от всеки спечелен лев?