Абе ти склонен ли си ти взимат 50% от дохода?
Без данъци няма общество.
Без обществен контрол за правилно харчене на данъците няма общество.
Е за това сме на такова дередже - всеки се свил в колибката, да си пази кокала, и не се интересува от нищо повече. Обаче се оплаква, че около колибата е мръсно и кално.
Абе ти склонен ли си ти взимат 50% от дохода? На всеки тон домати ти взимат по 500 кила? За благото на обществото(50-100 кила ще отидат за чиновнциите, другите за хъхреците малка част за пенсии и майчинство, другото за популизъм)
Норти, кажи ми честно какво си взел?
Слагаш ми думи, които не съм казвал и за капак ми викаш овче мислене нещо не се изпилил!
Само ми кажи направи този преход от За съм за 10% после не 60% и ми е кеф да е 50% - :shock:?
Аз и 10% не съм склонен, ти ми викаш 50%!
Това е проблема нареждат ти и ако не у затворо.
За това има ЮЛ и накрая плащаш 5% данък дивидент или нищо, ако си добре със счетоводството.
със всичко се свикваш, ще свикнеш и не с 50% данък, а със 90 Харесва ли ти тази мисъл? Не си човек който ще направи нещо, а тихо ще се подчини.
Ако данъкът се увеличи 5 пъти, то и постъпленията в хазната ще се увеличат пет пъти. А тези пари ще се изразходват по всякакви канали - пак ще отидат в джобовете на хората по един или друг начин.
НО ще има една съществена разлика - твоя приятел ще работи 5 години вместо 3 за да си позволи купчината ламарина която струва 300к
А защо си некомпетентен, виж какво е кривата на Лафер - https://bg.wikipedia.org/wiki/Крива_на_Лафер
Това камбановидна графика - статистика 1.01 в случаят е 50%, но това е просто за модела, всяка страна е различно. Просто трябва да приемеш, че с увеличаването на данъците в един момент приходите ще падат без значение колко ще вдигаш данъка - защото данъчното избягване ще много по евтино от колкото да се плаща данък. Да не говорим, че приходите на държавата зависи от събираемоста на данъчните - не случайно в Гърция има десетки милиарди невзети от гражданите.
Проблемът е, че моите пари ще отидат в чужди джобове. Какво ме грее, че като платя 100 000 лева данъци, щели да отидат пак в обръщение :lol: Твоето си е типично комунистическо мислене, вместо да мислиш как да изкараш пари гледаш в чуждата паница и правиш сметка кой колко трябвало да работи, за да изкара парите си. Ако искам, ще си изгоря парите и пак няма да ги дам на търтеи. Имаш ли проблем с това да унищожа нещата, които сам съм изградил и да не ги споделям с други, които смятам че не ги заслужават?със всичко се свикваш, ще свикнеш и не с 50% данък, а със 90 Харесва ли ти тази мисъл? Не си човек който ще направи нещо, а тихо ще се подчини.
Ако данъкът се увеличи 5 пъти, то и постъпленията в хазната ще се увеличат пет пъти. А тези пари ще се изразходват по всякакви канали - пак ще отидат в джобовете на хората по един или друг начин.
НО ще има една съществена разлика - твоя приятел ще работи 5 години вместо 3 за да си позволи купчината ламарина която струва 300к
ясно ми е, че всичко е до един момент. Както казах на предната страница - всичко си има граница :shock:
на малоумен ме изкарахте. Факт обаче е, че прекаленото намаляване или увеличаване водят до един и същ ефект!. Така, че всичко си има няколко гледни точки и това да ме изкарвате комунист е смешно и говори за ограниченост.
„Истината е някъде там“ – По средата.
държавата ще рухне, защото няма кой да я храни.
нали говорим за идеалния вариант при който ефекта е най-добър. От графиката която показа това е по средата (условно казано - не значи, че е 50%). Но да ми казваш, че за България 10% е средата... малко смешно.Не бе Норти, пишем с това, което разполагаме и го подаваш ти:
Само че, хората не са прости. Абе то още Буров го е казал:По-жестока коми теза до сега не бях, чел!
"По отношение на вътрешния и външния капитал...Чуждият капиталист няма да дойде сам да направи фабрика, той няма да дойде сам да раздава кредит. Той ще търси известна българска група, солидна, с която ще влезе в известни отношения, в сътрудничеството на която ще повери свойте средства, която ще трябва да го гарантира във всяко отношение...Ако обаче българският капиталист стои в затвора, ако българското дружество е изложено да плаща 100% от своите печалби, ако цялата тази отровна атмосфера пълни парламента, пълни събранията, пълни редакциите на вестниците, ако ние се задушаваме в едно чувство на омраза и завист....кажете ми, за бога, кой разумен чужденец ще дойде спокойно в тая подивяла страна да хвърля своите милиони."
Метафорично казано. Храним я с данъците си. Ако няма кой да плаща, държавата ще се разпадне.:lol: Държавата не ти е животно, че да я храниш :mrgreen: