Полезен или вреден за България е плоския данък от десет процента?

От: Полезен или вреден за България е плоския данък от десет процента?

Явно е съгласен.

Абе ти склонен ли си ти взимат 50% от дохода?

а ти склонен ли си да ти взимат 10% от дохода? защото аз не съм...
ако ти наредят - ще даваш. И само след няколко месеца ще ревеш, че никога не би се съгласил данъка да стане 60%, а си твърдо ЗА оставане на 50%.
типично овче мислене. Нищо новаторско, а уж предприемачи...

Норти, кажи ми честно какво си взел?
Слагаш ми думи, които не съм казвал и за капак ми викаш овче мислене нещо не се изпилил!

Само ми кажи направи този преход от За съм за 10% после не 60% и ми е кеф да е 50% - :shock:?

Аз и 10% не съм склонен, ти ми викаш 50%!
Това е проблема нареждат ти и ако не у затворо.
За това има ЮЛ и накрая плащаш 5% данък дивидент или нищо, ако си добре със счетоводството.

Без данъци няма общество.
Без обществен контрол за правилно харчене на данъците няма общество.

Е за това сме на такова дередже - всеки се свил в колибката, да си пази кокала, и не се интересува от нищо повече. Обаче се оплаква, че около колибата е мръсно и кално.

Без данъци няма общество.
Без обществен контрол за правилно харчене на данъците няма общество.

Е за това сме на такова дередже - всеки се свил в колибката, да си пази кокала, и не се интересува от нищо повече. Обаче се оплаква, че около колибата е мръсно и кално.

Я ме светни имали сме общество през робството след като е нямало нито данъци за БГ държава, нито обществено харчене?

Кой така ти е промил мозъка не знам с тези данъци?

Не ми отговори:
Абе ти склонен ли си ти взимат 50% от дохода? На всеки тон домати ти взимат по 500 кила? За благото на обществото(50-100 кила ще отидат за чиновнциите, другите за хъхреците малка част за пенсии и майчинство, другото за популизъм)

От: От: Полезен или вреден за България е плоския данък от десет процента?

Норти, кажи ми честно какво си взел?
Слагаш ми думи, които не съм казвал и за капак ми викаш овче мислене нещо не се изпилил!

Само ми кажи направи този преход от За съм за 10% после не 60% и ми е кеф да е 50% - :shock:?

Аз и 10% не съм склонен, ти ми викаш 50%!
Това е проблема нареждат ти и ако не у затворо.
За това има ЮЛ и накрая плащаш 5% данък дивидент или нищо, ако си добре със счетоводството.

със всичко се свикваш, ще свикнеш и не с 50% данък, а със 90 :) Харесва ли ти тази мисъл? Не си човек който ще направи нещо, а тихо ще се подчини.
Ако данъкът се увеличи 5 пъти, то и постъпленията в хазната ще се увеличат пет пъти. А тези пари ще се изразходват по всякакви канали - пак ще отидат в джобовете на хората по един или друг начин.
НО ще има една съществена разлика - твоя приятел ще работи 5 години вместо 3 за да си позволи купчината ламарина която струва 300к

Норти, много ми харесва наивната ти индукция - това, че съдиш от себе си не значи, че това е така за всички!
А също така ми харесва некомпетентността ти по икономическите въпроси - 5-ти увеличение, 5 пъти повече данъци и пак парите ще отидат в джобовете, но не на хората! Дай да ги правим 100% щом пак ще се върнат парите - ей тогава ще го направим комунизма нали :D
А защо си некомпетентен, виж какво е кривата на Лафер - https://bg.wikipedia.org/wiki/Крива_на_Лафер

Пак ти казвам не влизай в теми, в които не си наясно, освен ако не искаш да будиш усмивки :)

От: От: От: Полезен или вреден за България е плоския данък от десет процента?

със всичко се свикваш, ще свикнеш и не с 50% данък, а със 90 :) Харесва ли ти тази мисъл? Не си човек който ще направи нещо, а тихо ще се подчини.
Ако данъкът се увеличи 5 пъти, то и постъпленията в хазната ще се увеличат пет пъти. А тези пари ще се изразходват по всякакви канали - пак ще отидат в джобовете на хората по един или друг начин.
НО ще има една съществена разлика - твоя приятел ще работи 5 години вместо 3 за да си позволи купчината ламарина която струва 300к

:mad: :mad: :mad: :mad:

Пак щели да отидат в хората парите... А защо по тази логика - когато голям бизнесмен направи състояние парите няма да отидат "в джобовете на хората по един или друг начин." ???

Беги във форум комуняга.com с тия "мисли и разсъждения"....

Това камбановидна графика - статистика 1.01 в случаят е 50%, но това е просто за модела, всяка страна е различно. Просто трябва да приемеш, че с увеличаването на данъците в един момент приходите ще падат без значение колко ще вдигаш данъка - защото данъчното избягване ще много по евтино от колкото да се плаща данък. Да не говорим, че приходите на държавата зависи от събираемоста на данъчните - не случайно в Гърция има десетки милиарди невзети от гражданите.

Това камбановидна графика - статистика 1.01 в случаят е 50%, но това е просто за модела, всяка страна е различно. Просто трябва да приемеш, че с увеличаването на данъците в един момент приходите ще падат без значение колко ще вдигаш данъка - защото данъчното избягване ще много по евтино от колкото да се плаща данък. Да не говорим, че приходите на държавата зависи от събираемоста на данъчните - не случайно в Гърция има десетки милиарди невзети от гражданите.

ясно ми е, че всичко е до един момент. Както казах на предната страница - всичко си има граница :shock:
на малоумен ме изкарахте. Факт обаче е, че прекаленото намаляване или увеличаване водят до един и същ ефект!. Така, че всичко си има няколко гледни точки и това да ме изкарвате комунист е смешно и говори за ограниченост.

„Истината е някъде там“ – По средата.

Проблемът е, че моите пари ще отидат в чужди джобове. Какво ме грее, че като платя 100 000 лева данъци, щели да отидат пак в обръщение :lol: Твоето си е типично комунистическо мислене, вместо да мислиш как да изкараш пари гледаш в чуждата паница и правиш сметка кой колко трябвало да работи, за да изкара парите си. Ако искам, ще си изгоря парите и пак няма да ги дам на търтеи. Имаш ли проблем с това да унищожа нещата, които сам съм изградил и да не ги споделям с други, които смятам че не ги заслужават?

Да се смее ли или да плаче човек...
Ти си саможив и не може да разбереш, че зависиш от Държавата - дори да си голям бизнесмен. Има възможност да печелиш повече, ако икономическото състояние на Държавата е по-добро. Т.е. инвестирането в Държавата посредством данъци е добре за всички - особено за тези които се занимават с бизнес.
Ти също не мислиш как да изкараш повече пари (може би защото си достигнал собствения лимит който ти позволява умствения или физически капацитет). Иначе не би се страхувал от повишаване на данъците...тогава само щеше да трябва да помислиш как да "изкараш" повече пари (за да компенсираш намалената печалба) и готово.

ясно ми е, че всичко е до един момент. Както казах на предната страница - всичко си има граница :shock:
на малоумен ме изкарахте. Факт обаче е, че прекаленото намаляване или увеличаване водят до един и същ ефект!. Така, че всичко си има няколко гледни точки и това да ме изкарвате комунист е смешно и говори за ограниченост.

„Истината е някъде там“ – По средата.

Не бе Норти, пишем с това, което разполагаме и го подаваш ти:

По-жестока коми теза до сега не бях, чел!

Пак ти казвам, завършен комсомолец. Напротив, държавата зависи от мен. Аз пари мога да изкарвам и в друга държава, ако пожелая. Ако всички като мен изчезнат, държавата ще рухне, защото няма кой да я храни. Икономическото състояние на държавата ще е добро, ако тя позволява на хората СЪЗДАВАЩИ в нея да се развиват. Така ще се появават и нови хора, които създават. Те са важни, а не чиновниците взимащи мизерни заплати и пазаруващи в кауфланд на промоция. Аз съм малък, но хората които създават стотици работни места, осъзнаваш ли какво би станало ако се махнат? Ако си закрият фабриките и ги изнесат другаде?

Развитието на всеки предприемач става с пари и премахване на бюрократичните трудности, а не с високи данъци. Ако държавата ми вземе 10%, тя ще ме забави малко. Ако ми вземе 50%, ще ме забави много или ще ме накара да изнеса бизнеса си в друга държава, в която данъците са по-малки. Така ще изгубят всички, защото с моя бизнес ще изчезнат работните места, които създавам. Ще намалее работата за куриерите, които ползвам. Ще намалее работата за магазина, от който си купувам консумативите и прочее. Аз мисля как да изкарам повече пари и не ме вълнува това колко ще вземе държавата на тези, които изкарват повече от мен. Това те вълнува теб - да се вземат парите от тези, които ги имат, за да се дадат на тия, които не ги заслужават. Вълнува ме единствено това, което ме засяга.

Норти, в тая тема си в целия си блясък. Първо ми беше смешно, как може да има човек с такова мислене, после вече спря да е смешно. Направо се излагаш като кифладжия, разсъжденията ти са на първокласник! Остави това, че не знаеш за какво спориш и какво говориш, ама не искаш и да вденеш нищо, като ти се обяснява...

държавата ще рухне, защото няма кой да я храни.

:lol: Държавата не ти е животно, че да я храниш :mrgreen:

Не бе Норти, пишем с това, което разполагаме и го подаваш ти:
нали говорим за идеалния вариант при който ефекта е най-добър. От графиката която показа това е по средата (условно казано - не значи, че е 50%). Но да ми казваш, че за България 10% е средата... малко смешно.

По-жестока коми теза до сега не бях, чел!
Само че, хората не са прости. Абе то още Буров го е казал:

"По отношение на вътрешния и външния капитал...Чуждият капиталист няма да дойде сам да направи фабрика, той няма да дойде сам да раздава кредит. Той ще търси известна българска група, солидна, с която ще влезе в известни отношения, в сътрудничеството на която ще повери свойте средства, която ще трябва да го гарантира във всяко отношение...Ако обаче българският капиталист стои в затвора, ако българското дружество е изложено да плаща 100% от своите печалби, ако цялата тази отровна атмосфера пълни парламента, пълни събранията, пълни редакциите на вестниците, ако ние се задушаваме в едно чувство на омраза и завист....кажете ми, за бога, кой разумен чужденец ще дойде спокойно в тая подивяла страна да хвърля своите милиони."

:lol: Държавата не ти е животно, че да я храниш :mrgreen:
Метафорично казано. Храним я с данъците си. Ако няма кой да плаща, държавата ще се разпадне.

Горе