МРЗ е просто една цифра, която не е обвързана със стандарта на живот и реално няма обективна стойност. Единственото което се случва е да се стимулира сивата дейност.
На вас ви е смешно, но тук 2-ма пенсионера са разбрали, че ще им правят пенсиите 450 лева от бекапето.
Познай за кой ще гласуват.....
Интересното е на какво се надяват освен на коми бляновте на техните ...Не са само пенсионерите... Ще се учудиш колко 20-годишни комундета има дори тук във форума. Те не са виновни, просто са израстнали в токсична среда, ама е доста тъжно...
Не разбирам правителството каква заслуга има за увеличаването на МРЗ, при положение че разходите ги поемат работодателите в повечето случаи ?!?Да не говорим че всяко вдигане предполага повече пари в хазната... От последното и вдигане, лично аз съм над 1000лв. назад всеки месец..МРЗ е просто една цифра, която не е обвързана със стандарта на живот и реално няма обективна стойност. Единственото което се случва е да се стимулира сивата дейност.
Интересното е на какво се надяват освен на коми бляновте на техните ...
Предложението на депутата от Реформаторския блок Борис Станимиров комунистическите престъпления да влязат в учебниците бе отхвърлено с 23 гласа “за”, 23 “против” и 45 “въздържал се”. То беше подкрепено от Реформаторския блок, Патриотичния фронт и едва деветима депутати на ГЕРБ, като останалите от групата гласуваха с “въздържал се“, а БСП и ДПС бяха “против“.
от тук става ясно, че хората взимащи 400 лв/месечно са г/д колкото тези които взимат над 1000 лв/месечноНорти, колко голяма част ... ей толкова:
https://www.infograf.bg/article/1484899816000
Първия стълб е висок - втория извендъж - много нисък. Тук откриваме Бай Ганьо.
Трябва да отбележим, че близо 99% от лицата, чиито годишен доход е под 3000 лв. са наети на непълен работен ден.
Не е нормално почти 50% да взимат около 500 лв. При положение, че 2500 лв. са нужни за едно 4-членно семейство.Не е до 300лв, а до 3000 годишно, т.е. 250 месечно. Така грубо като ги смятам до 500 лв на месец взимат 760 хиляди души. При работещи 2,3 милиона процента ми се струва нормален..
Този 1-ви стълб е следствие на временно заети нискоквалифирани кадри стил чистачки на пътя или общаци по чистотата, следващият може да изисква повече умения примерно озеленители и т.н., 3-тият повече умения и така на татък.