Re: От: Re: От: Положението по пътищата
Говорех за градове и столици извън България. В сравнение с останалите в България е нормално да сме много по-напред. София като я сравнявам с останлите европейски столици (бил съм в доста) не е въобще зле. Много си ни е модерна столицата. Кусури има - но те са главно заради прекомерната пренаселеност. Новите ремонти не мога да се съглася , че са зле. Като шофьор осещам подобренията , като минавам през завършените проекти. Сега и на мен ми е гадно да се тъпча 1 час по цариградско към младост заради ремонтите и ми беше гадно един месец без вода , щото сменяха тръбите в Люлин - но знам , че нещо се прави и работи. Предпочитам да ремонтират и да помизерстваме малко , вместо да няма никакво развитие на столицата.
@vladko82, това е масово. Само, че за София се работи в милиони. Тук такива трохи не се уважават често, тук работят големите сумички. Иначе няма обяснение всичко, с което се захванат да е с такова качество и в повечето случаи една голяма смешка. Не ми се вярва чат толкова тъпи хора да има. Все си има граници и в това.
@BurnX, айде щом искаш ще сравняваме, щото много сме напред. Да се обзаложим ли, че скоро София няма да вземе каквато и да е награда, за разлика от Пловдив, Варна, Бургас, Търново...Тук в столицата откриха толкова много разкопки последните години и тъпаците не могат да се възползват от това. Ама то и туризма е на едно ниво, че там да не говорим колко е зле положението и то все по-зле става, можете да ги попитате и тази година как е минал сезона.
Бралте нали не ми сравняваш София с Мадрид, Париж, Виена, дори и по така столиците - Братислава, Букурещ. Пренаселеността е проблем, който е част от всеки град, който търпи развитие. И това е проблем, който е решим, ама нали тук пари не може да се откраднат добре, та седи в застой. И къде в другите европейски столици си видял в центъра коли на тротоар? Може в някоя по-селска държавица като Маркедония и Сърбия с нашия манталитет, но определено едва ли другаде.
Като си доволен от новите ремонти, ще ми кажеш ли, че аз не схващам, каква точно е идеята на семинарията? Нещо някак моята инженерна мисъл не е на това ниво, че да загрея.
Или по-добре ми кажи как се чувстваш като минаваш по наредените на ново жълти павета...