Помощ за CSS3

waldes

Well-Known Member
Добър ден на всички.Както забелязвате съм нов във вашия форум и съм абсолютен новак в ''коденето'' .Имам голямо желание да науча тези езици и да мога да си сглобявам сам що горе-долу прилични сайтове.Разтърсих се из интернет за уроци по HTML,защото знам,че това е основата и намерих читави такива,в които е обяснено последователно и кадърно кое за какво е.Общо взето успях за няколко дена да го науча и да скалъпя няколко странички за практика.Но от това разбрах,че само с HTML нищо няма да стане.Трябва си CSS и другите програмни езици за да мога да си изработя някакъв свестен сайт.Разтърсих се из интернет за CSS уроци(доколкото разбрах CSS3 е актуалната версия),но никъде не видях качествени такива-или бяха непълни или непоследователни.И всичко,което досега успях да разбера за CSS е че от един CSS файл мога да стилизирам всичките си htm lфайлове,но подробни обяснения как точно се стилизират тези файлове чрез .....css файла никъде не намерих:(.
Затова се обръщам към вас,ако можете да ми помогнете с препоръки или линкове за някакви книги или курсове по CSS,може и платени да са,само да са качествено написани на разбираем език:).
Натъкнах се на някаква книга за CSS2 от 90' на английски,но най вероятно е неактуална вече,затова и не сметнах за удачно да я чета.

Благодаря предварително,ако някой бутне едно рамо:)

От: Помощ за CSS3

Здрасти.

Като за амбициозен начинаещ:
http://www.amazon.com/CSS-Missing-David-Sawyer-McFarland/dp/0596802447/ref=dp_ob_title_bk
Малко е голяма книжката, но е най-пълното ръководство на което съм попадал.

Специално за CSS3:
http://hardboiledwebdesign.com/ (има и за ХТМЛ 5 вътре)

Има и други но тия са най-походящи кат че ли. При ограничен бюджет сигурно може да си ги намериш на пдф-чета някъде из нетя...

ПС: Не започвай от втората.

Последно редактирано:

Мерси мнгого Noke.Свалих си я безплатно и я почвам:).Чудя се с кой редактор е най-добре.Свалил съм си macromedia dreamweaver MX 2004 i notepad ++.Очевидно е ,че с DW е доста по-лесно,но може ли да се прави абсолютно всичко с него.Тоест с кой редактор е по-добре да свиквам отна4ало:)

Dreamweaver е най-добрият ХТМЛ/ЦСС едитор поне за мен. Доста по-добър от Coda примерно, дето Мак-фенбойчетата толкова истерично го превъзнасят.

Ама си намери по-нова версия и превключи на режим Coder (горе дясно). Не ползвай визуалното драг+дроп за правене на страници. Дефакто няма да ти трябват повече от 10-15% от функциите.

Нотепад++ изглежда читаво също но на мен ми е малко грозен интерфейса и ми липсват разни функции.

apanta studio мен ме кефи

apanta studio мен ме кефи
Инсталнах версия 2 понеже пишеше че било за html/css/js.
Ама нещо не мога да добавя съпорт за ПХП - поне да ми оцветява сорса.

Иначе приятни функцийки има. Само дето ми оцветява странно ЦСС-а.

Да пробвам ли с версия 3?

EDIT: инсталнах съпорт за пхп и jquery. Сичко ток и жица засега, само CSS-a тъпо оцветен...
EDIT 2: И скролването нагоре-надолу из едитора е лагаво :( . А опцията "Формат" за подреждане на кода е тъпа - въобще не подрежда като хората..

Последно редактирано:

Горе