Добър ден на всички.Както забелязвате съм нов във вашия форум и съм абсолютен новак в ''коденето'' .Имам голямо желание да науча тези езици и да мога да си сглобявам сам що горе-долу прилични сайтове.Разтърсих се из интернет за уроци по HTML,защото знам,че това е основата и намерих читави такива,в които е обяснено последователно и кадърно кое за какво е.Общо взето успях за няколко дена да го науча и да скалъпя няколко странички за практика.Но от това разбрах,че само с HTML нищо няма да стане.Трябва си CSS и другите програмни езици за да мога да си изработя някакъв свестен сайт.Разтърсих се из интернет за CSS уроци(доколкото разбрах CSS3 е актуалната версия),но никъде не видях качествени такива-или бяха непълни или непоследователни.И всичко,което досега успях да разбера за CSS е че от един CSS файл мога да стилизирам всичките си htm lфайлове,но подробни обяснения как точно се стилизират тези файлове чрез .....css файла никъде не намерих.
Затова се обръщам към вас,ако можете да ми помогнете с препоръки или линкове за някакви книги или курсове по CSS,може и платени да са,само да са качествено написани на разбираем език.
Натъкнах се на някаква книга за CSS2 от 90' на английски,но най вероятно е неактуална вече,затова и не сметнах за удачно да я чета.
Благодаря предварително,ако някой бутне едно рамо
Затова се обръщам към вас,ако можете да ми помогнете с препоръки или линкове за някакви книги или курсове по CSS,може и платени да са,само да са качествено написани на разбираем език.
Натъкнах се на някаква книга за CSS2 от 90' на английски,но най вероятно е неактуална вече,затова и не сметнах за удачно да я чета.
Благодаря предварително,ако някой бутне едно рамо