Оо, това е много тежка задача. Не само за SEO, това ще ти е най-малкия проблем, но го брой и него. Смятам, че има по-опитни от мен, които ще си кажат мнението по въпроса. Аз само ще спомена - достъпност, натоварване, ъптайм. Единственото предимство, което виждам е оптимизирането на разходите и хардуерния достъп до него. Но и двете ми се виждат леко неоправдани.
Трябва да се вземе предвид наличието на стабилна връзка с Интернет. Има ли проблеми с електричеството при теб? Ако да, трябва да си осигуриш оборудване, което да се справи с проблема. Тези неща са важни, тъй като сайтът ти трябва да е постоянно онлайн, нали? Като вземеш предвид и другите неща, които ще ти кажат професионалистите в бранша, то идеята не е непостижима, но не е и толкова лека и евтина, колкото би желал. Успех!
Лично аз виждам само минуси и никога не бих си сложил таралеж в задника да имам сървър в домашни условия. Но тъй като има доста мазохисти няма и да се учудя ако някой има
Не съм голям спец в тая област и по принцип не обичам да пиша дълги постове, затова по на кратко ще го кажа, за мен сървър е нещо по различно от домашен компот който ползваш и мислиш да превърнеш в сървър , ако правилно съм разбрал по твоите думи. После помещение, ток, администриране , нет , и най-вече мен което най ме дразни тоя постоянен шум 24 часа освен ако не мислиш да го сложиш в мазата при компотите и туршията и още сумата неща.
Един съвет от мен , щом искаш VPS по добре си вземи от тук , най малкия план VPS за 5 евро на месец с сигурност ще ти спести сумата главоболия за бъдещи периоди.
https://coolicehost.com/vps-hybrid-plans.html
Мене повече ме интересува за SEO-то как въздейства?
Колеги не бъркайте VPS и споделен хостинг "VPS Hybrid" далеч не е VPS.
Да точно така VPS не е VPS Hybrid да си вземеш VPS е голяма набутвация ако ще го използваш за уеб хостинг, защото това което ти дава кулайс ако си го правиш сам ще ти излезе:Колеги не бъркайте VPS и споделен хостинг "VPS Hybrid" далеч не е VPS.
Иначе е неподходящо да се използва домашен сървър за всичко различно от учене, не случайно никой не го прави.
Има тема вече по въпроса: http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=8823
Не е никак сложно. Трябва ти една стара машина и някой UPS, който да покрие мигвания на тока. Можеш да и направиш и downgrade и да разкараш вентилаторите, но щом няма да ти пречат, ги остави.Здравейте,
до скоро ползвах услуги на хостинг компании и реших да се направя сървър в домашни условия, но ме интересува това предимство ли е или някакъв недостатък за сайтовете ми от гледна точка на SEO. Очаквам вашите коментари с предимствата и недостатъците.
Не е никак сложно. Трябва ти една стара машина и някой UPS, който да покрие мигвания на тока. Можеш да и направиш и downgrade и да разкараш вентилаторите, но щом няма да ти пречат, ги остави.
Предимствата са наистина много. Като започнем от опита, който ще натрупаш.
Недостатъци:
- зависиш от интернет доставчика ти, като скорост. Това има връзка и със SEO-то. Ако upload-а ти е добър, не би трябвало да имаш проблеми.
- сам си конфигурираш всичко. И защитата. Ти ще си си хелп-сървиз.
От 1-2 месеца съм на домашен сървър и всичко си е ок, ползвам Linux и безплатен панел като CWP всичко изглежда елементарно.
Здравейте,
до скоро ползвах услуги на хостинг компании и реших да се направя сървър в домашни условия, но ме интересува това предимство ли е или някакъв недостатък за сайтовете ми от гледна точка на SEO. Очаквам вашите коментари с предимствата и недостатъците.