аз се чудя и мая чий го дириш в Германия? България е златна мина и неуспели са само неграмотните и мързеливите. Не виждам да попадаш в тази графа!
Разликата е , че тук имаш права и задължения, а в Българи само задължения.
Герб ти краде бизнесо - попа, царя и султана минали към тях и няма на кой да се оплачеш.А, аз още първата година съдих хазяина ми в немски съд.Аз, който в български съд не съм влизал никога, поне да видя как е интериора.Горе пуснах въпросите за немско гражданство.В тяхната конституция, която се казва основен закон-член първи :
Член първи от Основния закон (конституцията) гарантира:
ненакърнимостта на човешкото достойнство.
Тук, като се абстрахираш от немския манталитет и начин на живее
живота е спокоен, подреден, тихичък, без веселие.
Няма деца, внуци живеят си отделно.След 18г., ако не следва шут в гъза на детето да се оправя в живота и се виждат по празниците с предварителна уговорка.
Защото дядо и баба трябва да решат имат ли нужда от шум и циврене на бебета.
Затова живеят над 80-90 години.
В книжарниците им в началото се чудих на поздравителните картички за рожденници 70-80-90 години.Виках им в Бг след 70 повечето са опадали.Не знам природата ли, егоистичния им спокоен начин на живеене ли , но 80 годишните изглеждат сякаш още 80 ще живеят.Другата страна са парите.Имаш ли опит,хъс, знания и немски ще направиш кинти.Много българи работят за себе си със собствени фирми.
Имаш ли занаят си супер.Циганите фризьорите правят луди пари.
Работиш ли за немска фирма добре плащат- защото работиш съвестно. Тук обявите за работа пише - търси се -м,ф,джендър
.Но това е за умните и знаещи немски българи.
Всичките други работят за сърби, италианци, албанци и турци.А там могат да те излъжат в заплащането и осигуровките.Но може да ги съдиш без да ти пука, ако не са спазили подписания договор.Най ги е страх от тяхното НОИ, затова винаги викам хората и там и в България сме еднакви.Единствено глобите ги спират.Германия според мен е правова, полицейска и адвокатска държава!