Призовка от ГДБОП по e-mail

• Автор Автор Joro
  • Начална дата Начална дата
Добре де, не казвай конкретно за какво са те викали, кажи как протече срещата, какво искаха от теб, нещо опитваха ли се да те сплашват, кафенце ли пихте и т.н.

От: Призовка от ГДБОП по e-mail

Аз преди години бях получил предупреждение от ФБР по емайл-а с ултиматум до 24 часа да си спра сайта. (след коренспонденция с въпросните, се изясни, че са ми и вкарали някакви скриптове, с които можело да се краде личната информация на потребителите и т.н)

Ама все пак докато не получиш истинска призовка по-добре не прави нищо. Все пак емайл може получиш от всеки...

Аз, ако получа нещо от ФБР, НСБОП, ДАНС и т.н. по мейл, бих го помислил за СПАМ и бих го изтрил още преди да го прочета. Особено от ФБР. :)

след коренспонденция с въпросните, се изясни, че са ми и вкарали някакви скриптове, с които можело да се краде личната информация на потребителите и т.н)

ФБР не крадат, те си взимат ;)

Съобщенията им бяха ли подписани с електронен подпис? Знаеш ли как се проверява дали едно съобщение е подписано?

Подсказка: има прикрепен файл с електронния подпис (.sig). Повече в Уикипедия: http://en.wikipedia.org/wiki/Signature_block

В този случай би трябвало да съобщиш на доставчика си за това. Ако не знае - значи е доста вероятно да са те обрали най-обикновени престъпници, а не ФБР.

Правиш се на глупав? Всичко по емеила е несериозно според закона. Ако им трябваш ще получиш призовка по пощата със срокове!

бе аз съм получавал от НАП по емайла искане да представя еди какво си и да ви кажа си беше напълно сериозно ...

Те може да си го мислят за сериозно, но от правна гледна точка не мисля че има каквато и да е тежест. Засега призовки се дават директно на призования срещу подпис и в повечето случай се доставят от полицай.

Горе