От: Продавам дизайни - ислямско геометрично изкуство
Нямах намерение да давам оценки, както на мен ми се даваха от некомпетентни хора, при условия че съм дава връзка със сайт и достатъчно информация. Без да разбират нищо от това изкуство и без да са го правили, някои хора се опитаха да ме оценяват. Все едно да давате оценка на хирург, без да сте учили тази наука. Защото Цветето на Живота си е цяла наука. Споменах по-горе и в сайта също съм обяснила. Само седемте кръга изобразяват седемте дни на сътворението в символи, които седем дни на сътворението са описани в Библията с думи, за който не знае. Също и за Кубът на Метатрон споменах, че отразява 13 информационни системи, първата от които за Платоновите тела. Умишлено не казвам пет, защото всъщност шестото се е криело дълго време от обществото като опасно знание, до което може да се доберат невежи. Сега това знание се открива наново, но невежеството е толкова голямо, че дори и открито не се вижда ...
Смятах, че тук, където аналитичното мислене се използва от програмисти, ще има по-интелигентни и стойностни мнения, но ... уви ... явно бай ганьовщината преобладава или инстникта за оцеляване или принципа "беден човек, жив дявол".
Някои хора, като се опитват да омаловажат чуждото си мислят, че ще изпъкне тяхното, тоест се възползваха да си правят собствена реклама на гърба на други при наличие на цял сайт за реклама, но .... искаше ми се да срещна повече Алековци, не бай ганьовци тук, но ...
Когато мислиш за другите, в частност мислиш и за себе си и обратно, когато се опитваш да смачкваш другите, смачкваш и себе си. Това го казвам за тези, които искаха да се рекламират на моя гръб ... макар че както се разбира почти нямам никаква конкуренция в областта на изкуството в което творя. А и да има някой да е нарисувал една, две подобни рисунки, не е като да си нарисувал триста. Повечето съм ги изхвърлила разбира се, но около 150 имам налични творчески идеи, където другаде ги няма.
Същота като задачите. Да си решил една задача е едно, да си решил триста е друго. А рисуването на тези рисунки е все едно решаване на ребус. Споделила съм какви размисли за Вселената и сътворението получих при рисуването на една рисунка.
Вижте приятели и неприятели там накъдето вие отивате, аз се връщам. Избягвам да давам коментари и мнения, но трябва да ви кажа, че когато дам мнение или коментар примерно във фейса винаги се сприятелявам след това с качествени хора, които са прозряли извън егоистичното си съзнание и виждат малко по-далеч от носът си.
Давала съм мнение за физика, сега имам приятели физици, които работят в ... хайде да не се хваля. Давала съм мнение за политиката, сега имам приятели политици ... всъщност не това е най-важното и не целта ми е да се хваля.
Просто исках да ви кажа, че вие можехте също да дадете стойностни мнения ако не се водехте от страховете си за оцеляване, които щяха да помогнат първо на вас, след това на другите около вас.
Видях и още доста ограничено и егоистично мислене, което ми казваше - всичко се провада и всеки може да продава, само ти не можеш ...
Не можах да хвана точно корена, но не ми е и нужно повече. Дано човекът да не е от младото поколение. За хора живели в системата на социализма и комунизма е допустимо, но за сегашното ново поколение ... това ограничено мислене направо е убийствено ... не за мен. Аз няма да се хвана за подобно мислене, убийствено е за самият човек, защото непрекъснато ще ограничава възможностите си и ще се проявява като бай ганьо, вместо като Алеко.
Едва ли едно такова ограничено мислено би разбрало една безгранична Вселена и защо ли си губя времето, да пиша, не знам. Може би с надеждата, че някой бай ганьо все пак ще се превърне един прекрасен ден в Алеко, както пепеляшка се превръща в принцеса, знам ли...
Благодаря и за програмата CAD, това мнение беше на единствения човек, който си е направил труда да говори информиран. Само, че ако ми даде някой и връзка към уроци за тази програма. Детето ми се справя без инструкции с техниката, ама аз до там не съм я докарала още.
Още исках да спомена за един друг форум, американски. Не ми е работа да сравнявам, но просто ми се набива в очи. Там писах на развален английски, тоест хората не ме разбираха и да ви кажа честно, макар че бях с убеждението, че американците никак не ценят българите ... там се отнесоха с много повече разбиране отколкото тук.
Дори се поинтересуваха как точно ги рисувам и други неща. И те научиха нещо и аз и двете страни останахме благословени. Тук не се получи, независимо от желанието ми.
Това са едни ей такива дребни нещица, които се отразяват и които имат значение, както казват малките камъчета обръщат голямата кола.
Много пъти съм се питала защо ние българите като сме кадърни не успяваме много ... ами затова, заради вица с казана. Ако някой реши да се изкачва и да се освободи, десет ще се намерят да го събарят надолу и да му пречат.
Защото и всеки се мисли, че е уникален и нека е и е, но нека показва себе си по правилния начин, не на гърба на другите.
Каквото даваш, това получаваш са казали.
Смирението ни липсва също, за да се превърнем в професионалисти и гении, това разбирам.
Защото всеки смирен човек може да бъде научен, но един който си мисли, че всичко знае, не може да се учи и развива.
Много се разписах, но използвам момента докато моите в къщи спят, после ще съм заета със закуска и тем подобни.
Г-н Иванов споменава, че изкуството се купува само на известни личности и взех да разсъждавам. Ами никой не се ражда известен, всеки става такъв в последствие. Всъщност може да се има в предвид и богат наследник, да той се ражда такъв. Значи как се става известен? Като някой друг известен ти подаде ръка или пари или те обявят за такъв в пресата?
Или когато някой богаташ реши да ти даде милионче за някоя драсканица?
Не винаги известните са истински известните, и това го имайте в предвид.
Е, аз ще стана известна явно, когато се разбере кой е авторът на житните кръгове. Дотогава ще трябва да работя като продавчка в магазина. Не е много перспективно, но все пак е нещо и за предпочитане пред това да плюя други и да се издигам на техния гръб.
Знаете ли как един художник взела да продава картините си? Рисувал, рисувал и накрая един ден, се ядосал и ги хвърлил всички на земята, поразходил се върху тях, стъпкал ги ... точно в този момент влезнал в ателието му един богаташ и обърнал една от картините и ... я купил за седем хиляди долара. Картината представлявала пръски от бои, цапаница с един стъпил крак отгоре, отпечатък от крак. Тази картина според богаташа изобразявала как ние стъпкваме света около нас, тоест изобразявала целия свят и как ние го стъпкваме. И така, от тогава този художник станал известен и взел да продава пръските си с бои за хиляди долара.... намерил си точния човек, на точното време ...
Дай боже всекиму. Това беше от мен. Казах всичко, което имах да казвам. Ако искате изказвайте се по темата, но вече не я следя редовно, да знаете. Много ми се иска да се включват Алековци в нея, а не ограничени от страх съзнания. Обичам безграничното и в мислите също. Всички ограничения с които се ограничаваме, само носят болка. Болката е точно от това в сърцата ни, от ограниченията с които ограничаваме себе си и другите.
Давам връзка на училището на Принцесата. Тук може да се запишите за уроци за геометричното изкуство, за който се интересува
http://www.psta.org.uk/openprogramme/?z=4#content