Няма какво да спориш за качеството.
1 - въпроса е за междинните звена като теб
2 - от китайците получаваш толкова, за колкото си плащаш
Съгласна съм с теб и твоето мнение,но докато в България дребния бизнес продължава да процъфтява по този начин ще е така.Незнам за печалби от 400-500%,но ще ти дам един пример- рокля Реплика на DG в Китайски сайт е примерно 70$ +шипинг цена приблизително 20$ и това е около 130лв.Надценката, която повечето пъти съм виждала по тези сайтове и страници 100% т.е тази рокля се продава тук за близо 260лв.
Стандарта на повечето българи не позволява рокля за 2000-3000$ и ето лесен вариант да носи Реплика за 200-300лв.
Поздравявам те и аз за идеята и дано бизнеса си потръгне.Успех.
Моето мнение по въпроса е, че ще имаш грандиозни проблеми с властите при опит да внесеш нещо от Китай с надпис Диор на него, а то не е. Нали се сещаш, че това ще бъде конфискувано моментално в митница? След това ще бъдеш привикана да даваш обяснения и вероятно ще ти бъде повдигнато обвинение за контрабанден внос от вносителя в България.
Продавалника и фирмата ще са ти най-малкия проблем. Гарантирам ти почти 100%, че нещата ще се развития точно по начина, по който съм ги описал.
ПС: Като цяло изобщо не те съветвам да се забъркваш там, където играе trademark - там вече играят и закони за паралелен внос, квоти и какво ли не и тези неща се приемат НАИСТИНА сериозно. Не се шегувам. Помисли 10 пъти преди да внесеш каквото и да е от Китай.
Да, продавачът носи наказателна отговорност, независимо дали е ф.л. или фирма. Ако е фирма, отговорността се поема от управителя на фирмата. Отиваш при представителя на Тисо, те потвърждават, че това е фалшификат, дават ти документ за това, след което правиш една нотарилна заверка на документите които имаш за покупката /може и интернет страница вече/, и с това отиваш в полицията. Сядаш и гледаш цирка.