Вискяр Градинаров
Well-Known Member
Представям ви Проект Братя Хлебари, вече качен в indiegogo.com:
Здравейте, казвам се Пресиян от „Братя Хлебари” и съм хлебар и мелничар от малката държава България на Балканския полуoстров в южна Европа. Макар и малко, ние сме горди и смели хора, които независимо от трудностите се борят докрай за това, в което вярват. Така започна и моята кариера като хлебар преди повече от 5 години - с молби да чиракувам и с тежък труд при различни хлебари. Времето ми показа моя път. Последваха стажове в чужбина – Франция, Австрия, Южна Корея, Швеция и кратки визити в други държави. Срещите с хлебари на различни места по света ме обогатяват като хлебар и ми помагат да разбера колко важно е възраждането на занаятите.
Сега дойде времето в България и на Балканите да се надигне една нова вълна, едно ново време, една промяна от красив характер. Наричаме я кулинарна балканска революция, но и еволюция. Аз като хлебар се интересувам от мястото на хлебарството в нея. Защо революция и еволюция - защото дава импулс за нещо ново и донякъде забравено старо, но в същото време иновативно и ориентирано към бъдещето.
През изминалата 2014 година създадохме скромна експериментална Хлебарница с малкото пари, които имахме. Продължихме да развиваме стартиралото през 2013 Училище по Хлебарство и Ферментации с идеята да учим хората на занаятчийските подходи в хлебарството.
Следващият логичен етап от нашето развитие е да направим голяма хлебарница, където спокойно да обучаваме ученици да се потапят в света на живите ферментации и древни похвати, за да отварят нови хлебарници и в други градове и села. Това вярваме, е начина да се възродят Балканите и да станат едно много по-добро място за живеене. За да осъществим тази наша мечта и да продължим да творим и да вървим напред, водейки вълната на промяна, имаме нужда от помощта Ви – на Вас, всички наши приятели, фенове и хора, съпричастни към Делото ни.
Обръщаме се към Вас с призива да станете част от нашата Мисия и ЗАЕДНО да станем свидетели на красивите плодове на нашия отдаден труд.
От фейсбук страницата на Братя Хлебари:
Братя Хлебари
7 юни в 13:56 · Редактирано ·
Здравейте, приятели и фенове! Най-после дългоочакваният проект е готов. Хора вече от цял свят могат да ни помогнат с финансиране, за да стане всичко, което мечтаем - реалност. Разпространявайте и всяка помощ е добре дошла. Благодарим ви от все сърце, че до момента бяхте до нас. Остава още много малко и ще можете да идвате при нас и да ни гледате как работим, така както искаме от самото начало. Няма да има скрит процес или тайна, ще има разбиране и отдаденост. Истинско занаятчийство, живи ферментации и отворени към бъдещето Хлебари!
Съ Нами Богъ,
Хлебаря Пресиянъ.
От Училището по Хлебарство и Ферментации на Братя Хлебари:
Братя Хлебари добави 2 нови снимки.
25 април ·
Приятели, какъв прекрасен ден... Днес определено смятаме, че вдигнахме летвата с този курс. Толкова високо не сме я дигали... а колко ли пъти се повтаря това? Вечният стремеж на Хлебаря към "перфектния Хляб"... Стремеж, който ни води по пътя и ни помага да работим по 15-20 часа на ден с усмивка и пъргави ръце. Светлина и труд - това запомнихме от Дядо.
Бъдете живи, силни, здрави, мъдри и щастливи. Винаги мислете и преценяйте не само по външната страна на нещата...
Да си домашен хлебар и да твориш - Мисията Възможна.
Очаквайте до Август официалното откриване на нашата първа Жива Хлебарница. Изцяло наша и направена както сме я сънували и мечтали за нея...
Ден за осъзнаване на Братя Хлебари:
Братя Хлебари
19 април ·
Здравейте... малко късно ви съобщаваме, но утре няма да има хляб никъде. Решихме, че е време да почиваме веднъж седмично. Тъй като преподаваме всяка събота и неделя до август единствения разумен ден за почивка е Понеделник. От утре той ще ни бъде почивен. Извиняваме се за неудобството, но имаме нужда от почивка и подготовка. Вече започнахме работата по нашия обект. Надяваме се до Юли да отворим. Ще имате възможността да виждате на живо нашите творения, практики, техники, алхимия и много други радости... smile emoticon
Предстоят ни много битки и борби, но ще се справим защото знаем кои сме и за какво се борим smile emoticon
Вторник ще има хляб в Кукумявка, Биодарове, БулгарДвор и Спирала.
Благодарим Ви.
А това е хляба, подарен ми от Братя Хлебари:
Получих го, когато им доставих ягоди от Градина Вискяр, за нов вид хляб!
С интерес следях пътуванията на проект Братя Хлебари по света - при световни майстори на хляба, и споделяните събития, научени неща и невероятни хлябове, замесвани в супер хлебарници.
Приканвам всеки, който може и желае, да подкрепи проекта на Братя Хлебари.
Проект Братя Хлебари в indiegogo.
Фен страница на Братя Хлебари.
Здравейте, казвам се Пресиян от „Братя Хлебари” и съм хлебар и мелничар от малката държава България на Балканския полуoстров в южна Европа. Макар и малко, ние сме горди и смели хора, които независимо от трудностите се борят докрай за това, в което вярват. Така започна и моята кариера като хлебар преди повече от 5 години - с молби да чиракувам и с тежък труд при различни хлебари. Времето ми показа моя път. Последваха стажове в чужбина – Франция, Австрия, Южна Корея, Швеция и кратки визити в други държави. Срещите с хлебари на различни места по света ме обогатяват като хлебар и ми помагат да разбера колко важно е възраждането на занаятите.
Сега дойде времето в България и на Балканите да се надигне една нова вълна, едно ново време, една промяна от красив характер. Наричаме я кулинарна балканска революция, но и еволюция. Аз като хлебар се интересувам от мястото на хлебарството в нея. Защо революция и еволюция - защото дава импулс за нещо ново и донякъде забравено старо, но в същото време иновативно и ориентирано към бъдещето.
През изминалата 2014 година създадохме скромна експериментална Хлебарница с малкото пари, които имахме. Продължихме да развиваме стартиралото през 2013 Училище по Хлебарство и Ферментации с идеята да учим хората на занаятчийските подходи в хлебарството.
Следващият логичен етап от нашето развитие е да направим голяма хлебарница, където спокойно да обучаваме ученици да се потапят в света на живите ферментации и древни похвати, за да отварят нови хлебарници и в други градове и села. Това вярваме, е начина да се възродят Балканите и да станат едно много по-добро място за живеене. За да осъществим тази наша мечта и да продължим да творим и да вървим напред, водейки вълната на промяна, имаме нужда от помощта Ви – на Вас, всички наши приятели, фенове и хора, съпричастни към Делото ни.
Обръщаме се към Вас с призива да станете част от нашата Мисия и ЗАЕДНО да станем свидетели на красивите плодове на нашия отдаден труд.
От фейсбук страницата на Братя Хлебари:
Братя Хлебари
7 юни в 13:56 · Редактирано ·
Здравейте, приятели и фенове! Най-после дългоочакваният проект е готов. Хора вече от цял свят могат да ни помогнат с финансиране, за да стане всичко, което мечтаем - реалност. Разпространявайте и всяка помощ е добре дошла. Благодарим ви от все сърце, че до момента бяхте до нас. Остава още много малко и ще можете да идвате при нас и да ни гледате как работим, така както искаме от самото начало. Няма да има скрит процес или тайна, ще има разбиране и отдаденост. Истинско занаятчийство, живи ферментации и отворени към бъдещето Хлебари!
Съ Нами Богъ,
Хлебаря Пресиянъ.
От Училището по Хлебарство и Ферментации на Братя Хлебари:
Братя Хлебари добави 2 нови снимки.
25 април ·
Приятели, какъв прекрасен ден... Днес определено смятаме, че вдигнахме летвата с този курс. Толкова високо не сме я дигали... а колко ли пъти се повтаря това? Вечният стремеж на Хлебаря към "перфектния Хляб"... Стремеж, който ни води по пътя и ни помага да работим по 15-20 часа на ден с усмивка и пъргави ръце. Светлина и труд - това запомнихме от Дядо.
Бъдете живи, силни, здрави, мъдри и щастливи. Винаги мислете и преценяйте не само по външната страна на нещата...
Да си домашен хлебар и да твориш - Мисията Възможна.
Очаквайте до Август официалното откриване на нашата първа Жива Хлебарница. Изцяло наша и направена както сме я сънували и мечтали за нея...
Ден за осъзнаване на Братя Хлебари:
Братя Хлебари
19 април ·
Здравейте... малко късно ви съобщаваме, но утре няма да има хляб никъде. Решихме, че е време да почиваме веднъж седмично. Тъй като преподаваме всяка събота и неделя до август единствения разумен ден за почивка е Понеделник. От утре той ще ни бъде почивен. Извиняваме се за неудобството, но имаме нужда от почивка и подготовка. Вече започнахме работата по нашия обект. Надяваме се до Юли да отворим. Ще имате възможността да виждате на живо нашите творения, практики, техники, алхимия и много други радости... smile emoticon
Предстоят ни много битки и борби, но ще се справим защото знаем кои сме и за какво се борим smile emoticon
Вторник ще има хляб в Кукумявка, Биодарове, БулгарДвор и Спирала.
Благодарим Ви.
А това е хляба, подарен ми от Братя Хлебари:
Получих го, когато им доставих ягоди от Градина Вискяр, за нов вид хляб!
С интерес следях пътуванията на проект Братя Хлебари по света - при световни майстори на хляба, и споделяните събития, научени неща и невероятни хлябове, замесвани в супер хлебарници.
Приканвам всеки, който може и желае, да подкрепи проекта на Братя Хлебари.
Проект Братя Хлебари в indiegogo.
Фен страница на Братя Хлебари.