Протестите Срещу Енергийната Мафия

От: От: Протестите Срещу Енергийната Мафия

Да, ве само 47 млн. лв. особено ЧЕЗ дето захранват цяла София. Те Лукоил работят на загуба, нали? хаха :D

ПП: На второ четене ми се вижда, че малко може да мине за заяждане мнението - нема такова нещо да поясня.:)

За лукчо си прав, но за ЧЕЗ и компания малко по трудно става - склонен съм да вярвам че са реални печалбите, че и приходите вече разходната част може стават врътките. Но така или иначе очаквах тази печалба, държавата винаги сваля Х актив и го продава на безценица, после частника прави в пъти печалби не е от вчера това :).

А иначе знаеш къде е алтернативата :)
Станишев онзи ден ме изпълни, много е лошо частен монопол, затова дай да го направим държавен монопол, да национализираме :D - то от тях такова се очаква, но пък и в дясно никой не пуска либерализиране и конкуренция.... един дол дренки са всичките.

Последно редактирано:
От: Протестите Срещу Енергийната Мафия

ЧЕЗ Разпределение с 241% ръст на печалбата до 47 млн. лв. за 2012 година

Не знам за какви милярди, печалби говорят от Атака, а пък БСП си сака национализацията - щом има големи печалби лицензирай всеки който иска да участва на енергийният пазар. Само конкуренцията сваля цените!
ЧЕЗ миналата година предприеха сериозна офанзива да си приберат стари неплатени сметки. Така че, този процент печалба за конкретната година може да си е истински от счетоводна гледна точка.

Ако не национализация - тогава да имаме избор. Те тея от трите дружества защо си разделиха на три държавата, знаеш ли сега ако и трите дружества бяха в цяла България какви по ниски цени щеше да има и конкуренция между тях.
Това е като че ли Глобул / Мтел и Виваком да си разделят България и да нямаш избор и да ти казват, че не били монопол.

Алън нищо нямаше да се промени сега имаме монопол, а иначе щяхме да имаме картел.

Ефекта е един и същи - Примера добре си го дал с мобилните оператори - Като оперират на територията на цялата държава защо имаме най високите цени за мобилни услуги в целият ЕС.
На тока поне са най ниските в тази връзка защо от БСП не предложат да национализират мобилните оператори?

А може ли да си направиш нелегален кладенец и да го замаскираш за да не се вижда от спътниковите снимки?

Само не знам как ще го пазиш в тайна от завистливите съседи доносници...
Вече има и такса дъждовна вода. Засега се прилага само в Добрич и Враца.

Очаквайте такса въздух...

Вече има и такса дъждовна вода. Засега се прилага само в Добрич и Враца.

Очаквайте такса въздух...

Не е така - таксата се прилага в ценообразуването на ВиК дружествата и касае фирмите. Прилага се от 4-5 години във всичките дружества. Тая такса е т.нар. данък дъжд...

:) Сървърите не смогват да излъчват. :)

[video]http://pianews.eu/society/20130217/news-120655[/video]

От: От: Протестите Срещу Енергийната Мафия

За лукчо си прав, но за ЧЕЗ и компания малко по трудно става - склонен съм да вярвам че са реални печалбите, че и приходите вече разходната част може стават врътките. Но така или иначе очаквах тази печалба, държавата винаги сваля Х актив и го продава на безценица, после частника прави в пъти печалби не е от вчера това :).
Според мен това е печалбата, което са искали да декларират, а реалната е съвсем друг. Тази статия е малко некадърно написано, но да видим аз какво съм разбрал(ако бъркам поправай):

ЧЕЗ са разделени на 2 компании: ЧЕЗ Разпределение и ЧЕЗ Електро.

ЧЕЗ Разпределение има продажбите на годишна база до 654 млн. лв. за 2012 г. и печалба "на годишна база до 47 млн. лв. за миналата година" - 600 млн. са ги скатали за разходи.

На ЧЕЗ Електро продажбите са до 1,35 млрд. лв. за 2012 г. и печалба 593 хил. лв. за 2012 г. - грубо 750 млн. са ги скатали.

Интересното обаче е, че на ЧЕЗ Електро печалбата е спаднала с 75% при положение, че имат 8,43% ръст на продажбите.

Обобщено двете компании грубо за 1.8 млрд. са декларирали 640 млн. печалба.

ПС: Така като гледам на ЧЕЗ Електро излизат сметките ама тези на Разпределение са ми съмнителни. :)

БДЖ като е държавно някой знае ли колко пари вкарва в държавата?

Отговор: БДЖ винаги е било на загуба и не вкарва пари, а точи от държавата.

По спомени като съм чел годишната му загуба е 35 милиона лева и с други думи от всяко човече българче малко или голяма се вземат по 50 лв. на година - ползва не ползва влак, за да може БДЖ да функционира. Същото е и останалите държавни предприятия.

По спомени като съм чел годишната му загуба е 35 милиона лева и с други думи от всяко човече българче малко или голяма се вземат по 50 лв. на година - ползва не ползва влак, за да може БДЖ да функционира. Същото е и останалите държавни предприятия.

Това има решение, смяна на ръководството и всичко и се оправят нещата. Хайде ти ми кажи тогава, ако тези чужди държави нямаха интерес от гледна точка на приходи щяха ли да се захванат с това?

Да не говорим за заплатите на шефовете им.

Държавните предприятия са на загуба защото се управляват от некадърници и се разграбват....

В Петрич бяхме доста активни и дори организирани.Бяха отправени покани към три медии, но както се очакваше нямаше нито една - медийната цензора е не по-малка от тази по времето на Тошо...Срам и позор!За протокола въпросните медии бяха канал1, БТВ и Нова ТВ.А иначе си имахме и трибуна, и адекватни изказвания,и лозунги.Съжалявам, че не успяхме да направим едно излъчване онлайн...След протеста пред кметството срещу монопола се направи едно много масово шествие срещу набезите от крадци, които в последните дни бяха много.Имам един приятел , чиято работилница за различни услуги е била атакувана вече 10-ина пъти, а полицията само картотекира крадците и ги пуска...

От: От: От: Протестите Срещу Енергийната Мафия

Според мен това е печалбата, което са искали да декларират, а реалната е съвсем друг. Тази статия е малко некадърно написано, но да видим аз какво съм разбрал(ако бъркам поправай):

ЧЕЗ са разделени на 2 компании: ЧЕЗ Разпределение и ЧЕЗ Електро.

ЧЕЗ Разпределение има продажбите на годишна база до 654 млн. лв. за 2012 г. и печалба "на годишна база до 47 млн. лв. за миналата година" - 600 млн. са ги скатали за разходи.

На ЧЕЗ Електро продажбите са до 1,35 млрд. лв. за 2012 г. и печалба 593 хил. лв. за 2012 г. - грубо 750 млн. са ги скатали.

Интересното обаче е, че на ЧЕЗ Електро печалбата е спаднала с 75% при положение, че имат 8,43% ръст на продажбите.

Обобщено двете компании грубо за 1.8 млрд. са декларирали 640 млн. печалба.

ПС: Така като гледам на ЧЕЗ Електро излизат сметките ама тези на Разпределение са ми съмнителни. :)

Гангстер на прав път си само дето имаш проблем в разходната част:

Ето ти отчета на Електорото за 2012 www.x3news.com/download/?id=193211
Това е за разпределение за 2012 www.x3news.com/download/?id=191175

Интерсеният момент за електорто е разхода на ел. енергия и се продава двойно.
Другото интерсно нещо е в разходната част, пак разпределението демек плащат 590 милиона за преразпределение или иначе казано мрежите - да не ти прави впечетление че скачат със 150 милки
Още по любоппитното е като видиш на разпределението отчета излизат приходите повече от 590 милки :)

А най-любопитното е на отчета на паричните потоци и двете дружества - имат по малко кинти в касата си от колкото самата печалба. Това говори и доста показателно, че огромна част от продажбите са отдадени на кредит и като се замислиш, кои е този получител - да позна нашата мила държава. С други думи сещаш се какво се получава - едните дават тоест ние а другите т.е. държавата не дават :) взимат всичко на кредит, и скалъпват положението с държавните фирми и квото се сетиш неефективно държавно. В замяна получат монопол :) или иначе казано фашистко-социалистическо модел

Всичко се крие е в разходната част и като виждаш ниски нива на инвестирани с добри нива на амортизация, ръстове на услугите и покупките за преноси и други админстративни услуги ти иде на акъла две и две - че ако се легализира пазара и дойдат нови играчи, те ще ядат именно от там не от НАС :)

Абсолютна съща е и картинката с Лукчо.

Всичко дълбоко се крие в разходна част и ОПП-то
Но тези милярди приходи дето ги виждат политиците, които се борят за национализация, хич не са милярди печалба.

Спряха лайфа, кофти тъкмо стана интересно в последните минути, май почваха да блокират улица.

Maтематик - колко ли ще дадат за едно предприятие което работи на загуба? дали ще има такива "балами"?
опасявам се да не се наложи ние да им плащаме за да го вземат :oops: успокой ме, МОЛЯ ТЕ!
mega_shok.gif

Държавните предприятия са на загуба защото се управляват от некадърници и се разграбват....

E т'ва е истината
popcorm1.gif

Ето я и красотата на БДЖ-то

Пътническите превози на БДЖ губят около 100 млн. лв. през първото полугодие

Държавата не може да ефективно да управялва и още по малко да инвестира, защото има един важен компонент които и липса.
Държавата не се конкурира и държавата не е водена от принципа на загуба на пари демек страх и затова да управлява и инвестира ефективно. Това е така защото държавата не разполага със собствени пари, като нас, тя работи с чужди пари демек нашите. И ако някъде се осере, тя не си взима поуки, а просто вдига данъците, увеличава заема или печата нови кинти - справка БГ периода 94-97!

Държавата без значение наша или която и да е, не се води от стимулите и мотивите, които се водят бизнесите и хората, за правилно разпределение, инвестиране, потребление.
Тя си е в бизнеса на извличане на ползи, налагане на инфлационен данък и продажба на власт и най-вече създаване на дефицити!

Бе какво сте се хванали в БДЖто? То изпълнява социална функция и е на загуба в целия свят от 100тина години насам. Айде вижте на каква загуба са детските градини, училищата, болниците, социалните служби, армията, полицията...

Във Варна е лудница. По обят е имало много хора, площада не можел да събере всички. Сега как е не знам вече.

Горе