Добро утро, скъпи колеги,
Възможно ли ще Ви е да дадете мнение за някоя от двете банки. Изборът ми се свежда до тези двете, тъй като са с по-удължено работно време, и тъй като е нужно да се открие сметка на фирмата в банка, се колебая коя да избера? Ще съм благодарна на някакви препоръки от личния Ви опит.
Благодаря и успешен ден!
Ще си кажа и аз мнението, защото сега имам към ДСК, а преди това бях към Райфайзен банк. Да, ако гледаш време и удобство - и двете са подходящи. Виж и кои работят в събота и неделя, защото фирмената ни сметка е ЦКБ и работят събота сутринта, което е супер за мен. И без това или спя или правя нещо из нас, винаги може да се планира и едно излизане до банката, за да може да си свърша работата. Знам, че и ПИБ е така.
За впечатления - с Райфазейн се разделих грозно, защото нещо уж безплатно, накрая се оказа, че дължа такси за него. Но се преживява. Просто не съм им следил сайта, може да и моя грешка, но предпочитам да не дълбая. А да, и преди време - много отдавана имаха проблем с PayPal - нещо не им идваше кодовете.
Но пък и да ги похваля, бяха една от първите банки, които адекватно можеха да обработят чекове от чужбина. Не знам дали е за впечатление, но другите като съм питал гледаха стреснато. А мен това малко ме плаши.
В момента съм на ДСК и съм супер доволен. Единствения минус е, че ме карат да пиша бележки, като правя нареждане от сметка, което е загуба на време и излишни листчета. А да и го имат това с номерчето на входа. Все едно си в КАТ в натоварен ден. Но пък това бледнее пред факта, че работят през уикенда и до късно.
Онлайн банкирането не го знам като за фирмена сметка, но за физическите лица е супер удобно. И таксите им не знам за поддръжка на фирмена сметка също.