Като съм уверен в правотата си, след кръвния тест посещавам веднага адвокат. За да има евентуален стимул нещата да станат в по-нормални срокове. Иначе, за мое щастие, имам няколко коли.
На данъкоплатците от цял ЕС дали им е "готино" да отиват пари за Украйна? На мен ми е все тази и ще е така до момента, в който правителството (без значение кое е и какво е) не каже "ама то няма пари за това" докато праща и е показало, че праща средства за Украйна.
Каквото се изисква от мен като гражданин го правя и спазвам. Така ако счета, че правата ми биват нарушени имам възможността съвсем спокойно да предприема действия за да си ги защитя.
Искаме да сме като нормалните държави, но се чудим как да скатаем 100лв данък за кола, как да заобиколим този закон, онова правило, да се свием, да не декларираме каквото взимаме. Докато болшинството от народа действа така - оправия няма да има. Не може да криеш доходи, да си хвърляш боклука в гората, да крадеш дърва, като идеш в парка да плюеш семки и хвърляш опаковки (също и като си спреш колата докато си вътре да ги мяташ под нея), да отрупваш казаните с автомобилни гуми, строителни отпадъци и каквото ти скимне, да се ослушваш и да не плащаш, на пътя да не спазваш правила, да се ежиш и пъчиш вижте ме кой съм аз, и после да имаш очи да искаш нещо насреща или да се оплакваш. С такива постъпки се лишаваш от това си право, лишаваш и децата си от по-добро бъдеще, най-малкото защото им даваш лош пример.
Ако не ми харесва тук и не намеря начин да си го направя така, че да ми харесва, а народа нехае и не иска да протестира за да си го направи и той както трябва, може в даден момент да спра да инвестирам тук и да ида другаде. Времената, в които живеем дават тази свобода на не малко от нас.