С две думи - колкото и да променяш параметъра на функцията(Х), резултатът от нея няма да премине дадена стойност. За това и при популация клоняща към безкрайност се получават У души представителна извадка. И това число не се променя, колкото и да увеличаваш броя на индивидите в популацията(Х)
за повече информация потърсете учител по математика, явно имате пропуски и там. Аз не съм такъв. Няма как да ви наваксам пропуските, особено във някакъв форум.
И да, вярвам в достоверността на изследването. Владея по-добре математиката и това ми позволява да имам по-аргументирано критично мислене, а не с лека ръка да отхвърлям и премам теории, защото така ми харесва.
Абе гьон, това че ТИ не разбираш неща от училищната математика не прави мен тъп, а теб. Мен би ме било срам, да не знам такива елементарни неща, които се учат в 8-9 клас, но да проявявам някакви претенции. Класически пример за Дънинг-Крюгер ефекта си. Като от учебник по психология изваден. Аз не претендирам за нищо, за разлика от теб. Опитах се да водя дискусия и за пореден път ви доказах, че грешите, но вие сте толкова ограничени, че не можете да го възприемите.
Другия път недей да говориш за наука, защото ТИ имаш затруднения с училищния материал по математика. Не аз. И то не със самият материал, като теория, а с приложението му, което би трябвало да е по-лесно. Което е още по-страшно. Това е базово незнание което демонстрирате в темата. За не знам си кой път вече. Моите знания по математика съм ги даказал на хората които трябва, а мнението на някакво мутро-магазинерче, което доказано не може да събира и изважда, изказано във интернет форум, грам не ме интересува.
Следващия път когато напишеш, как България била на последно място по всички показатели, се погледни в огледалото и се замисли дали точно ти не си част от тези тенденции. Защото много интелигентни хора избягаха точно заради това, че обществото е пълно с глупаци като теб, които нито могат да оценят интелекта, нито разбират елементарни неща от това как е устроен света около тях, но си мислят, че са много специални и разбират от всичко. Как да се развие страната, като бизнес климата е ограничен до магазинери и ресторантьори, които не могат да измислят нищо повече и чакат държавата да им спаси “бизнесити”, след като са ги затворили за по 1 месец. Не става. Закривай.