От: Семинар на Предприемач.ком 2013 + Premium Акаунт - нова тема
Не, точно това бих искал да науча на подобно събитие - как да изкарам пари от нещо, от което до сега не съм изкарвал пари.
Давам гаранция, че такова нещо със сигурност ще има. Даже няколко такива съвета. Аз не мисля, че ще си загубите времето там. С кула сме от доста време в интернет (и буквално и преносно), за това можем да споделим няколко съвети от кухнята. Видя ли сме какво ли не, а за преживяно - просто даже не ми се отваря тема. Акцентът върху тази кръгла маса е добре да се обсъди, като се вземат и мненията ви и се сформира нещо, което няма да го чувате за н-ти път, а нещо, което най-малкото, както се изрази друг потребител тук, да си избиете акаунта, както се вика.
@ codefuture, не само искаме да е различно, но искаме да в помощ на потребителите тук. Защото пазарния принцип е ясен - едно нещо струва толкова, колкото е готов да плати потребителя. А той е готов да плати само ако има истинска полза от него. Всичко друго е някакъв побългарен модел на печалба, който работи, защото ни е такъв пазара. Вярвам, че сме доказали с годините (и вие пред себе си), че тук не се събираме хора, които търпят глупостите на бг икономиката, като примера, който даде кулайс беше супер - затворения рекламен пазар. Ако това е свободна икономика, не знам какво е ограничена.

Мисълта ми е, че форума стигна едно развитие, което даде сигнал за понататъшни действия. Събирането на мнения тук е ценно за крайното оформяне на услугата, което ще е в полза за вас. Хубавото на този модел е, че няма скрито-покрито, всичко се прави така, че да пастне на 100% с интересите на хората тук.
@ bgtupanfighter, разделение? За това няма и да става никога дума. Мразим това както като дума, така и като практика. Форумът винаги е бил на принципа - всеки е равен тук. Има стари и нови потребители, но никога и разделение. Идеята на останалите ползи (или благинки) е просто тези с Премиум акаунтите да се знаят, че са с такива и това по една или друга причина ще говори и за тях като потребители. А репутацията не е нещо, което дескриминира обществото, тя просто показва кой колко е дал тук и съответно (с червената) кой колко е взел. Тя се гради с труд, не се дава даром. Аз лично никога не съм получавал (може би само 1-2 пъти) репутация без да е била заслужена. Да, може да е за 2-3 изречения, но са били на място и определено някой е решил, че са му помогнали за нещо.
Мога ли да отговоря на това (поне по мои виждания):
С платеният премиум акаунт: 1во - няма да има достатъчно доход, защото ще платят максимум 20 човека; 2ро - постига се разделение на терикатери и зяпачи; 3то - самият факт, че се плаща за участие във подобен форум противоречи на некомерсиалната идея, която се лансира, а имено че мястото е за хелп и съпорт (освен разтоварването за някои); 4то - Рано или късно плащачите ще поискат да получат ответна услуга, бг-тупана е свикнал да получава нещо в замяна на кинтите си...и то ако е възможно многократно повече. Така ще станеме свидетели на много куци галимации
Един вид, направите ли платен акаунт, форума вече няма да е същият
Прогнозираме хората, които искат да развиват услугите, продуктите си, и бранда си, ще намерят услугата за удобна и полезна. Не вярвам, че ще има разделение терикатери и зяпачи. По-скоро ще са си потребители и потребители. Едните ще имат право да се възползват от това, за което са си платили. Всеки от нас има правата, които няма да му бъдат никога отнети, в условията ги пише. Може да дам за пример соц. мрежата Linkedin - доста неща могат да се правят с фри акаунт, но ако искаш да правиш нещо повече и бизнеса ти има нужда от това - има възможност и тя е Премиум. В момента правим така, че тези ползи наистина да отговарят на изискванията на хората и да им помогнат. За 4та точка, тук пак ще спомена изкривената ни представа за бизнес. Както написах - едно нещо струва толкова до колкото е готов да плати потребителя. Ще се съгласиш, че за 300 лева не може да имаш Ipad, но може да си вземеш нещо китайско.
И пак ще уточним - акаунтите са безплатни, опцията Премиум е само за хора, които смятат, че имат нужда от допълнителните неща, включени в него. Виж в DP го направиха малко куцо, но това е като си голям. Там резнаха част от нещата, които си имал, за да си платиш и пак да ги имаш. Тук това няма да се случи. Тук ще се гради, а не обособява, както мисля, че направиха там. Идеята за комерсиалното няма да я има. Вчера съм отговорил на 10 лични съобщения, което винаги ще правя, както мисля, че никога няма да откажа помощ и никога не съм искал нещо в замяна. Това няма никога да се промени при мен, както и при другия админ. Познаваме се прекалено добре, за да избягаме от това да сме насочени към общото благо на всеки. Пък и да бъда честен, вече и аз доста често научавам нови неща от хората тук.