Какво означава обикновения потребител? Значи, имайте предвид, че едно 90% от измамите се правят на база неинформираност. Това е ключа към всяка една успешна измама. И кой сега е прост, този, който я прави или този, на който му се случва. А има още едни, тези които са прочели, разбрали или били свидетели на нещо такова. Не мога да го приема, че хората са прекалено заети, за да не отделят 5 минути от безценното си време, за да проучат неща. Аз също не твърдя, че съм супер запознат с всичко, но пък след като нещо хвърли малко съмнение, веднага се проверява. Виждал съм хора, които цял ден изкарват пред някаква скапана игра на телефона си, а после нямали време да проверят какво реално е един какво си. И не е като да чакаш някой да се прибере, за да го попиташ. Имаш телефон, имаш интернет, имаш телевизия, макар, че тя в случая не е добър пример. Хората (някои) се лъжат поради две причини, както споменах слаба информираност и ниско интелектуално ниво. Да, защото някои измами могат да минат заради това, че не ти достига мозъчния капацитет.
Нека вземем за пример случая с коректна фирма. Да речем, че сте човек, който е далеч от интернет маркетинга и т.н., но сте бизнес собственик. Така....седите и ви звънят от фирмата. Оп, червена лампичка №1, от къде ви имат телефона и дори да са го взели от търговския регистър, не трябва ли ние да ги търсим за сертифициране, а не те нас. Нашият софтуер ви проучи и не видя....дрън...дрън....Оп, лампичка №2....какъв е този софтуер и къде проверява. И дори да рови в мрежата, какво остава за социалните мрежи? Там не малко коментари се изсипват.....продължаваме...."ние издаваме сертификат "Коректна фирма"....чакай, кои сте вие? На какво се базира този сертификат, на какво ниво е спрямо световните като ISO и т.н. Оп, лампичка №3, като е толкова велик сертификата това означава, че и големите фирми трябва да имат такъв. Да, но не. Все от 500 души някой има нещо повече за мислене и е затворил на подобно позвъняване. Или се е консултирал с някой за това и ефектът пак същия.