Според мен на човек не му трябва духовен водач докато е "мишка" или неуспял. Този момент идва след котоси достигнал някакво ниво, примерно ако трябва да се измери в пари, да речем са 1 мил. До тогава човек си има качества и не би трябвало някои да го наставлява как да устройва живота си, след като се премине тази граница, която е индивидуална за всеки се поражда нуждата "ами сега накъде" - добре е след това да имаш ментор, който е извървял този път или има опит в тази насока. Не можем да кажем, че отговорностите на един преуспял и неуспешен човек са едни и същи, било в личен и оществен план. И точно там е линията, когато вече преуспяваш имаш нужда от наставник за да не объркаш пътя и по леко да приемеш новата среда.
Някой беше казал - какво е постигнал той в живота че да ме учи?
Е нима най-добрите треньори не са нереализирани бивши футболисти, с други думи нима най-добрите футболисти стават добри треньори?
Това е така, защото двете са различни материи, едно е ти да си успешен, друго е да мотивираш друг да бъде успешен.
Някой беше казал - какво е постигнал той в живота че да ме учи?
Е нима най-добрите треньори не са нереализирани бивши футболисти, с други думи нима най-добрите футболисти стават добри треньори?
Това е така, защото двете са различни материи, едно е ти да си успешен, друго е да мотивираш друг да бъде успешен.