Krumov
Well-Known Member
Кимон Георгиев не е имал нужда от никаква чужда армия той е ветеран превратаджия, този на 9.IX му е номер 3Ми не, това е доказателство че властта я взимат с помощта на чужда армия.
![Big Grin :D :D](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f600.png)
![Wink ;) ;)](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f609.png)
Кимон Георгиев не е имал нужда от никаква чужда армия той е ветеран превратаджия, този на 9.IX му е номер 3Ми не, това е доказателство че властта я взимат с помощта на чужда армия.
Преврати много ма само тоз е с подкрепата на чужда армия.Кимон Георгиев не е имал нужда от никаква чужда армия той е ветеран превратаджия, този на 9.IX му е номер 3
Добре...Реално комунистите се докопват до власт едва 1947-ма
Отечественият фронт е политическа организация в България, съществувала от 1942 до 1990 година.
Създаден в съответствие с политиката на Коминтерна за създаване на народни фронтове, през цялото си съществуване той остава под контрола на Българската комунистическа партия (БКП). От самото му създаване комунистите са мнозинство в ръководството му и подбират останалите участници в организацията.
Само са навлизали в България, било е много трудно да се сетиш, какво ще стане ако тръгнеш да потушаваш преврата. Не щото народа така искал са взели властта, а защото болшевиките са ни окупирали през туй време.Реално в София не е имало и един руски войник.
Само са навлизали в България, било е много трудно да се сетиш, какво ще стане ако тръгнеш да потушаваш преврата. Не щото народа така искал са взели властта, а защото болшевиките са ни окупирали през туй време.
Превратът започва в 2 часа през нощта на 9 септември с превземането на сградата на Военното министерство. Военният министър Иван Маринов застава на страната на преврата и издава съответните заповеди до Първа пехотна дивизия и Школата за запасни офицери. До 4 часа основните административни и комуникационни възли в столицата са поставени под контрол и политическите ръководители на преврата се преместват в Министерството на войната. В 6:25 Кимон Георгиев прочита по радиото кратка Прокламация към българския народ и обявява състава на новото правителство, одобрено малко по-късно с указ на регентите княз Кирил и Никола Михов...Преврати много ма само тоз е с подкрепата на чужда армия.
Голямо забягване пада с 2,7к смъртни присъди и 1,3 доживотен затвор, да не говорим за концлагерите и избитите без съд. Регенти, политици, военни са избити и осъдено от НС.Изобщо не говори за народа и какво е искал той. Всичко е било ЛИЧНИ ИНТЕРЕСИ. Ако народа е искал нещо, то съм сигурнотс е било царските хора да си ходят, без значение дали е имало ОФ, МФ и каквато и да е опозиция всъщност
Истината е, че царските хора са се наакали и това е! В състояние на война сме били, що са забегнали????????
Такава ви е целата царска работа - къде има далавера сме много активни, къде трее да я защитаваме - бегаме като наакани пилци Страшно много трябва да се гордееме с Царска България![]()
Дали всичко това щеше да стане, ако червената армия я нямаше? Дай нещо за команистите и кога идват "реално" на власт...Превратът започва в 2 часа през нощта на 9 септември с превземането на сградата на Военното министерство. Военният министър Иван Маринов застава на страната на преврата и издава съответните заповеди до Първа пехотна дивизия и Школата за запасни офицери. До 4 часа основните административни и комуникационни възли в столицата са поставени под контрол и политическите ръководители на преврата се преместват в Министерството на войната. В 6:25 Кимон Георгиев прочита по радиото кратка Прокламация към българския народ и обявява състава на новото правителство, одобрено малко по-късно с указ на регентите княз Кирил и Никола Михов...
Във Франция за сътрудничество с хитлеристите са разстреляни около 40 000 души, замисли с колко е спестено в България. 99% от случайте са изискани от страните победителки.Голямо забягване пада с 2,7к смъртни присъди и 1,3 доживотен затвор, да не говорим за концлагерите и избитите без съд. Регенти, политици, военни са избити и осъдено от НС.
Ми нямало я в дадения момент и доста по-късно идва. Не е било по-различно и при тяхДали всичко това щеше да стане, ако червената армия я нямаше? Дай нещо за команистите и кога идват "реално" на власт...
Във Франция е имало нацистки режим.Във Франция за сътрудничество с хитлеристите са разстреляни около 40 000 души, замисли с колко е спестено в България. 99% от случайте са изискани от страните победителки.
Нямало е да, само дето вече е обявена война и е на наша територия, на всеки е ясно, че няма смисъл да се потушава тоя бутафорен преврат. Партизанчетата сами си признават, че са негодни да го направят. Ако не настъпваше червената армия, щеха да ограбят някоя мандра в София и пак по шумите.Ми нямало я в дадения момент и доста по-късно идва.
Значи веем си коня с Хитлер през цялата война. Към края усещаме на къде духа вятъра и излизаме от Тристранния пакт ни лук яли ни лук мирисалиВъв Франция е имало нацистки режим.
Нямало е да, само дето вече е обявена война и е на наша територия, на всеки е ясно, че няма смисъл да се потушава тоя бутафорен преврат. Партизанчетата сами си признават, че са негодни да го направят. Ако не настъпваше червената армия, щеха да ограбят някоя мандра в София и пак по шумите.
Поради недостатъчната готовност, превратът не е извършен и на 7 септември. В този момент ръководството на БРП се чувства притиснато да извърши някаква значима акция преди съветската окупация да го постави пред свършен факт. По думите на Добри Терпешев: Ние до този момент не можахме да си свършим сами работата… Как ли се черви [др. Димитров] пред съветските другари, че нашата партия се оказа некадърна да смъкне фашистката власт… Ние изоставахме от събитията.
Вяли сме си коня с Хитлер по същите причини, поради които си го веем после и със СССР. Идва една от най-мощните армии на границата и избора ти е или да си с тях или против тях, второто не е особено рентабилно, мое да питаш французите и холандците.Значи веем си коня с Хитлер през цялата война.
Аз не питам за причините. Питам защо очакваш да няма последствия? Същия си като подчинените ми. Аз го хващам в издънка те рвът не съм аз камерите лъжат…Вяли сме си коня с Хитлер по същите причини, поради които си го веем после и със СССР. Идва една от най-мощните армии на границата и избора ти е или да си с тях или против тях, второто не е особено рентабилно, мое да питаш французите и холандците.
Къде съм казал, че не очаквам последствия?Аз не питам за причините. Питам защо очакваш да няма последствия?
Така излиза от постовете ти, търсиш все някаква причина как и защоКъде съм казал, че не очаквам последствия?
Ако така обвиняваш и работниците, жална им майка...Така излиза от постовете ти, търсиш все някаква причина как и защо
Дошли са да бачкат не да се обясняват все пакАко така обвиняваш и работниците, жална им майка...![]()
Крайно леви марксисти (днес наричани жендъри/либерали) опитали да свалят властта - септември 23-та. Шизо корпуса пак се е активирал.Щастливи и доволни от царското управление врачани след масов арест през септември 23та